Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj. Dcera chce nechat nastřelit náušnice. Je jí 14 a chtěla by 2 nové na jedno ucho a 1 na druhé ucho. Tak se chci zeptat jestli je dobrý nápad nechávat nastřelit všechny tři najednou nebo postupně ![]()
Příspěvek upraven 06.12.24 v 21:09
Taky jsem si nechala nastřelit tři najednou jako puberťačka. Dost to bolelo, jinak se nic nestalo.
Tak samozřejmě že to jde. A ono to možná bude asi nejlepší, protože si to odbude všechno najednou. Však i normální náušnice se píchají najednou, takže je fakt jedno.
Když si je nechá píchat postupně, tak si to období bolesti a hojení dost protáhne. Takže záleží na vlastním uvážení a na tom jak se jí věci hojí a jak zvládá bolest.
Za mě bych nastřelila všechny najednou a psala bych to taky dohromady ![]()
Kdysi jsem dostala recept, kde se mělo zase kuře na porcovat ![]()
Nech je píchnout a ne nastřelit. Je to šetrnější. A teda záleží, jak je citlivá a jak je zvyklá spát. Pokud ne boku, tak se jí pár nocí bude žít hledat poloha na spaní
@Snorlaxik píše: Více
No já nevim, já si nechala píchnout druhou náušnici v tetovacím salonu jehlou a to byl masakr, normálně jsem slyšela praskání jak ta jehla uchem projížděla a bolelo to jako svi, ně. Není nastřelení jednodušší a rychlejší?
@Blota píše: Více
Téma, ktery je tady lepsi neotevirat.
ale jsem taky pro nastrelovani. ![]()
@Blota píše: Více
Nastřelení ti víc poškodí okolní tkáň. Je to teď moderní, protože je to rychlejší. I když teda mně i to píchnutí přišlo dost rychlý.
Jestli mohu doporučit tak raději píchnout než nastřelit. Lépe se to hojí. A pokud dcera ráda spí na boku tak bych doporučila nejprve ty dvě na jednom uchu. A až po zahojení tu poslední na druhé ucho. Ale jinak pohoda.
Já si byla v létě nastřelit ucho a teda 3× bych to asi nedala. Překvapilo mě, jak to bolelo.
tenkrát jsem si nechala dělat piercing a mám nekolik tetování, ale určitě to nebolelo jako to ucho. Možná jsem citlivka ![]()
@Snorlaxik píše: Více
Zrovna jsem to chtěla psát, že píchnout u doktora je lepší.
Uši se chodí propichovat k odborníkovi - to je do piercing studia. To nastřelování by už mohli zakázat ![]()