Nabídka práce. Prosím okmoc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
No to by vlastne taky slo, definovat to jako dobu urcitou po dobu PN jine zamestnankyne. Akorst to nesmi trvst dele nez 3 roky ale to asi nehrozi. To by stejne pani musela do ID uz po roce. Takze ano - doba urcita na zastup konkretni pracovnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veria na HPP předpokládám, zkrácený v tomto případě nelze? A ztrácí smysl podle mého
Já jen vážně šéfa nepochopila co mu řeší, že budu ještě na jiné pozici??? Kdyz dotyčná tam chybí, dělá 8 hodin 5× v týdnu.
A děkuji moc za vysvětlení
- Citovat
- Upravit
Tak hlavni pracovni pomer muze mit i zkracenou pracovni dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z pozice zaměstnavatele:
- může být problém v tom, že (obzvlášť u větších firem) je jasně dané, kolik lidí může na jaké pozice zaměstnat, a prostě nemůže mít současně o 1 člověka víc na HPP (maximálně na DPP nebo DPČ jako vykrytí)
- člověk na HPP i mimo rizikové práce musí mít vstupní lékařskou prohlídku (náklad často 400-800,–Kč - nese zaměstnavatel)
- člověk na HPP má nárok na zákonné příplatky (na DPP ne)
- zpracování mzdy na HPP může stát u externí firmy i o 100,–Kč/měsíčně víc než u DPP (+ další poplatky spojené např. s výstupem zaměstnance)
- člověku na HPP vzniká nárok na dovolenou (další náklady)
- často se např. i pracovní oblečení (uniforma) poskytuje u HPP a u DPP nikoliv
atd.
V tomto konkrétním případu, kdy potřebuje zaměstnavatel vykrýt nemoc, je pro něj prostě silně neekonomické zaměstnat někoho na HPP (já bych taky dělala všechno pro to, abych našla někoho na DPP). Jinak ale samozřejmě pokud výdělek přesáhne 10tis. měsíčně, tak se pojistné odvádí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo Mě právě bylo řečeno, že pojištění je na mě. To si pamatuji, zarazilo mě to. Přitom plat je 110kc hrubého, hodina. Pracovní doba 8 hodin, 5× v týdnu.
Jde o velkou zahraniční firmu. Vstupní prohlídku mít budu tak či tak, i na DPP. To mi bylo řečeno.
Fakt tomu nerozumím.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@zrcadlo Mě právě bylo řečeno, že pojištění je na mě. To si pamatuji, zarazilo mě to. Přitom plat je 110kc hrubého, hodina. Pracovní doba 8 hodin, 5× v týdnu.Jde o velkou zahraniční firmu. Vstupní prohlídku mít budu tak či tak, i na DPP. To mi bylo řečeno.
Fakt tomu nerozumím.
Když budeš pracovat 40h týdně, tak ti to pojištění zaplatit musí. Ale když práci mít pro tebe nebudou, tak ti prostě nepřidělí směnu a nemusí ti platit nic. Když bys byla na HPP, tak v případě, že práci nemají, tak ti musí najít jinou (odpovídající popisu práce) nebo tě nechat doma na překážkách (a platit tě za nic).
Obzvlášť jestli je to velká zahraniční firma, tak je chápu, jen kvůli tomu, že si brigádník dupne, že chce jít jen na HPP, to pracovní místo navíc nevytvoří
(a pro tebe to místo navíc není, bereš to stejně, ale pro reportování a vykazování např. do zahraničí to už rozdíl je)
Já chápu tvoje argumenty, ale chápu i ty jejich…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo chápu je také. Ale problém je ten, že když pro mě nebudou mít práci ( když bych přistoupila na smlouvu na zkrácený úvazek) tak budu třeba bez peněz, pojištění. Třeba měsíc. Protože ne každý měsíc je někdo nemocný nebo má dovolenou, přeci.
Mě teď jde konkrétně o jedno to místo, o tu recepční. Záskok jen za tu paní.
Ale fakt nechápu, že mi tvrdí, že na DPP si budu pojištění platit já
- Citovat
- Upravit
Proste kdyz si vydelas na DPP za mesic mene nez 10000,– platis pojisteni ty, pokud vic, plati pojisteni zaměstnavatel (no cast strhne tobe). Nevim, co je na tom nepochopitelneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Tohle chápu. Ale ne to, že to neplatí. Když ženská má zápal plic, může ten měsíc celý marodit… A oni mi řekli, že pojištění si hradům sama
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Tohle chápu. Ale ne to, že to neplatí. Když ženská má zápal plic, může ten měsíc celý marodit… A oni mi řekli, že pojištění si hradům sama
Tak vas proste prijmou 2 a pohlidaji si abyste obe meli pod 10…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Tak vas proste prijmou 2 a pohlidaji si abyste obe meli pod 10…
Tak to by byla dost uboha firma, aby takto setrila par stovek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius končila bych stejně a byla na tom možná ještě hůř: zaskakoval nemoci a dovolené za dvě recepční a pak další pozici.