Nabídka práce. Prosím okmoc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.2.20 20:13

Jak najít práci?

Holky, jak se vám podařilo najít novou práci :roll:? Dva roky jsem byla na brigádě, kde jsem měla 200 hodin měsíčně a slíbení HPP. Bohužel někdo mě odtamtud vystipal. I během těch dvou let jsem posílala životopisy a chodila na pohovory, ale bezúspěšně. Teď jsem skoro dva měsíce bez práce a začínám se propadat do deprese. Ze zdravotních důvodu nemůžu dělat noční a v obchodě. Poraďte jak se zrovna vám poštěstilo?

• Citovat
  • Upravit
662
9.2.20 20:19
@Anonymní píše:
Holky, jak se vám podařilo najít novou práci :roll:? Dva roky jsem byla na brigádě, kde jsem měla 200 hodin měsíčně a slíbení HPP. Bohužel někdo mě odtamtud vystipal. I během těch dvou let jsem posílala životopisy a chodila na pohovory, ale bezúspěšně. Teď jsem skoro dva měsíce bez práce a začínám se propadat do deprese. Ze zdravotních důvodu nemůžu dělat noční a v obchodě. Poraďte jak se zrovna vám poštěstilo?

Tak záleží na tom, jaké máš vzdělání, praxi v oboru o který se ucházíš atd. Můžeš zkusit i nějakou rekvalifikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 20:36

Nepotěším tě. Moje jedna velice blízká osoba (věk méně než 40 let) už shání práci půl roku a nic. Jedná se o člověka s VŠ a praxí ve vyšším manegmentu. Z předchozích zaměstnání má dobré reference. Nebojí se ani manuální práce. Má za sebou rok práce ve výrobě. Aktuálně kam napíše, tam ho nechtějí. Prý posílá tak 20 odpovědí měsíčně. Z většiny se ani neozvou, pokud se ozvou, tak chtějí někoho mladšího, s menším vzděláním. Pokud se od někud ozvali, tak práce za 25.000 hrubého, což nechce.

• Citovat
  • Upravit
76445
9.2.20 21:06
@Anonymní píše:
Nepotěším tě. Moje jedna velice blízká osoba (věk méně než 40 let) už shání práci půl roku a nic. Jedná se o člověka s VŠ a praxí ve vyšším manegmentu. Z předchozích zaměstnání má dobré reference. Nebojí se ani manuální práce. Má za sebou rok práce ve výrobě. Aktuálně kam napíše, tam ho nechtějí. Prý posílá tak 20 odpovědí měsíčně. Z většiny se ani neozvou, pokud se ozvou, tak chtějí někoho mladšího, s menším vzděláním. Pokud se od někud ozvali, tak práce za 25.000 hrubého, což nechce.
:? no tak když je lepší sedět doma na zadku, než dělat za 25 000 tak to je pak těžké :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwentin
9.2.20 21:18
@stinga píše: :? no tak když je lepší sedět doma na zadku, než dělat za 25 000 tak to je pak těžké :nevim:

Přesně. Radši budu dělat za 25000 hrubého, než sedět doma na zadku. Někde nemají na výplatu ani 20000, ale ještě méně. A o dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 21:21
@stinga píše: :? no tak když je lepší sedět doma na zadku, než dělat za 25 000 tak to je pak těžké :nevim:

S ohledem na náklady na dopravu a čas, se to nevyplatilo - bylo to víc jak 60 km. Navíc se jednalo tak o poloviční plat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 21:25

@Qwentin jedná se o člověka s VŠ, co má rodinu a hypotéku. Aktuálně by asi vzal i za těch 25, ale v té době byla doma měsíc.

• Citovat
  • Upravit
76445
9.2.20 21:33
@Anonymní píše:
S ohledem na náklady na dopravu a čas, se to nevyplatilo - bylo to víc jak 60 km. Navíc se jednalo tak o poloviční plat.
:nevim: no navíc, na případného dalšího zaměstnavatele lépe působí, když je člověk kontinuálně zaměstnán, než když má v životopise pobyt na úřadě práce jako nezaměstnaný, nicméně každý svého štěstí strůjce
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 21:44

@stinga souhlasím, ale zároveň chápu, že si nemůže dovolit klesnout na méně jak polovinu předchoziho platu. V té době to byla první nabídka. Bylo to s tím, že by musela platit někoho, kdo by vyzvedával děti.
Později měla slíbenou práci jinde, ale pak z toho sešlo. Nacpali tam osobu z rodiny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 04:47
@Anonymní píše:
@stinga souhlasím, ale zároveň chápu, že si nemůže dovolit klesnout na méně jak polovinu předchoziho platu. V té době to byla první nabídka. Bylo to s tím, že by musela platit někoho, kdo by vyzvedával děti.
Později měla slíbenou práci jinde, ale pak z toho sešlo. Nacpali tam osobu z rodiny.

To je nejhorší, že si tam vždycky nacpou někoho z rodiny. Když jsem teď o víkendu psala 30 kamarádům a známým, jestli o něčem neví, všichni mi hned napsali že neví (proč se snažit, počkat na týden a doopravdy se na práci zeptat a snažit se člověku pomoct. Hlavně že když něco potřebuji oni hned si na mě vzpomenou :,( ).

• Citovat
  • Upravit
101603
10.2.20 04:53
@Anonymní píše:
To je nejhorší, že si tam vždycky nacpou někoho z rodiny. Když jsem teď o víkendu psala 30 kamarádům a známým, jestli o něčem neví, všichni mi hned napsali že neví (proč se snažit, počkat na týden a doopravdy se na práci zeptat a snažit se člověku pomoct. Hlavně že když něco potřebuji oni hned si na mě vzpomenou :,( ).

Nejspis nebudes zrovna top pracovnik, pokud te nechtel nikdo z 30 kamaradu doporucovat, taky nerada doporucuju nekoho, u koho si nejsem jista, ze s nim budou spokojeni.
A jinak jsem tedy loni poslala jeden zivotopis, absolvovala pohovor a nastoupila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.20 19:56

@j.a.n.i1 Tohle není fér komentář. Já jsem práci hledala mockrát, dlouho jsem byla nezaměstnaná. (Problém - děti…) Taky mi nikdo z kamarádů nic nedoporučil a mně to fakt mrzelo. Přitom když už v práci jsem, tak jsou se mnou všichni spokojení. A to jako fakt - jedna šéfová mi dala sama od sebe prémii, s jinou jsem se na konci zkušebky domluvila na vyšším platu, jiná šéfová se za mě postavila při jednom velkém problému (protože věděla, že obvinění nejsou pravdivá),… To, že nikdo nedoporučí, nemusí vůbec vypovídat o kvalitě odvedené práce. Spíš to ukazuje na to, že lidi si dnes hledí svého a pro druhé se jim nechce namáhat. Nejsou takoví všichni, ale je jich bohužel dost. Já opakovaně rozhlašovala, že hledám takovou a onakou práci, opakovaně se ptala, jestli o něčem neví. Pak jsem zjistila, že jedna z „kamarádek“ o jednom skvělém místě věděla, ale kdovíproč mi neřekla. Mrzelo mě to fakt hodně.
prosím anonym - osobní informace

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 20:18

@j.a.n.i1 Ehm, v Praze, že? Nebo v podobném městě. Ne, všude je to tak, že mají nedostatek zaměstnanců a míst tři pr… u nás je to třeba naopak. Osobně jsem zažila, že se ne ozvali sání od sebe z firmy, kam jsem dřív dala životopis. Navíc o víkend. Ihned jsem práci brala. Výsledek? Ticho po pěšině. Od té doby žádná odpověď na emaily, telefony, ani SMS.

A nestalo se mi to jednou. Kolikrát mi přijde, že prakticky ve skutečnosti o lidi zájem nemají, a nebo je vše už dopředu domluvené pro známé, rodinu apod

Bydlím v menším krajském městě, druhé je o něco větší. Dělám pro někoho, vzhledem k vzděláni, podřadnou práci, ale jsem za ní rada. Dojíždět 2 hodiny do Prahy a další 2 hodiny z Prahy kvůli práci, na to je život příliš krátký. A kolikrát plat po odečtení je ten co mám tady pod nosem, ač za jinou pozici

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.20 20:22
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Tohle není fér komentář. Já jsem práci hledala mockrát, dlouho jsem byla nezaměstnaná. (Problém - děti…) Taky mi nikdo z kamarádů nic nedoporučil a mně to fakt mrzelo. Přitom když už v práci jsem, tak jsou se mnou všichni spokojení. A to jako fakt - jedna šéfová mi dala sama od sebe prémii, s jinou jsem se na konci zkušebky domluvila na vyšším platu, jiná šéfová se za mě postavila při jednom velkém problému (protože věděla, že obvinění nejsou pravdivá),… To, že nikdo nedoporučí, nemusí vůbec vypovídat o kvalitě odvedené práce. Spíš to ukazuje na to, že lidi si dnes hledí svého a pro druhé se jim nechce namáhat. Nejsou takoví všichni, ale je jich bohužel dost. Já opakovaně rozhlašovala, že hledám takovou a onakou práci, opakovaně se ptala, jestli o něčem neví. Pak jsem zjistila, že jedna z „kamarádek“ o jednom skvělém místě věděla, ale kdovíproč mi neřekla. Mrzelo mě to fakt hodně.
prosím anonym - osobní informace

Jo přesně, mě to přišlo spíše jako hrabání na vlastním písečku :,(. Přitom když po mě někdo potřebuje, jsem ochotná a ve všem pomůžu. V každé práci se mnou byly spokojení (a to se jednalo i o práce, které nebyly z okruhů mých zájmů, ale prostě jsem nastoupila abych neseděla na pracáku). Prostě v sobotu jsem jim napsala, jestli o něčem neví a v sobotu jsem dostala odpovědi že neví :,(. Místo aby projevili ochotu pomoct a napsali poptam se příští týden :roll:.
A v situaci kdy máme hypotéku, děláme rekonstrukci a jdeme do ivf, to na psychice moc nepřidá.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
10.2.20 21:32
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Ehm, v Praze, že? Nebo v podobném městě. Ne, všude je to tak, že mají nedostatek zaměstnanců a míst tři pr… u nás je to třeba naopak. Osobně jsem zažila, že se ne ozvali sání od sebe z firmy, kam jsem dřív dala životopis. Navíc o víkend. Ihned jsem práci brala. Výsledek? Ticho po pěšině. Od té doby žádná odpověď na emaily, telefony, ani SMS.

A nestalo se mi to jednou. Kolikrát mi přijde, že prakticky ve skutečnosti o lidi zájem nemají, a nebo je vše už dopředu domluvené pro známé, rodinu apod

Bydlím v menším krajském městě, druhé je o něco větší. Dělám pro někoho, vzhledem k vzděláni, podřadnou práci, ale jsem za ní rada. Dojíždět 2 hodiny do Prahy a další 2 hodiny z Prahy kvůli práci, na to je život příliš krátký. A kolikrát plat po odečtení je ten co mám tady pod nosem, ač za jinou pozici
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
Stoprocentně souhlasím. Ty místa jsou ve většině případů domluvené pro známé, rodinné příslušníky. A v Praze najde místo opravdu každý. Na maloměstech je to prostě tragédie, a jak není známý či rodina, tak není šance se na dobré místo dostat. Škola -neškola, praxe - nepraxe. Kolikrát se na dobře placené místo dostane ten, kdo nemá odpovídající vzdělání, ale je něčí známý.
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat