Načernalé zoubky u kojence :-(

1219
17.6.12 20:20

Načernalé zoubky u kojence :-(

Ahoj holky, náš skoro desetiměsíční syn má horní zoubky zezadu jakoby načernalé. Nemyslím si, že by to byl kaz. Zoubky čistíme pravidelně od proříznutí prsťáčkem a poslední týdny i zubní pastou Elmex pro děti. Slazené nápoje mu nedávám vůbec, v noci mu dávám mlíčko z lahvičky pouze jednou. Nevíte z čeho nebo co by to mohlo být a jestli to něčí dítko mělo, ztratilo se to nebo zoubky zčernaly úplně (taky znám takové děti) :-( Díky za snad pozitivní informace :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
17.6.12 20:22

Ještě mě napadlo.. dávám mu pít dětské sáčkové čaje (neslazené) a pouze 200 ml denně, pak už jen vodu.. Může to mít z těch čajů? Jako nějaký pigment? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ka2
376
17.6.12 20:24

Ahoj, nebudu dobry posel… Moje neter mela uz jako mimco cerne zoubky a bohuzel ji to zustalo.. Ale jelikoz pises, ze vzadu, tak snad jen nejake zabarveni od cajiku… Preju zdrave bile zoubecky! :-)

Příspěvek upraven 17.06.12 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
17.6.12 20:27

Moji kluci mají každý dva zoubky vepředu takové slabší a nažloutlé :( Nadšená z toho samozřejmě nejsem, ale zubařka mi vysvětlila, že jak se narodili předčasně, byli v inkubátoru a dostávali antibiotika, tak to mají z nich, na těch zoubkách prostě úplně chybí sklovina. Antibiotika jsou takový svinstvo, že po nich dětem můžou prý zčernat všechny zuby :evil: 8o
Ale ten pigment by to asi být mohl. Nezajdeš s prckem k zubařce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.6.12 20:30

Určitě zajdu, hned zítra ho tam objednám. Antibiotika nikdy nebral, tak snad je to jen ten pigment. :-( Tak držím palce ať se vám zoubky nehorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
17.6.12 20:35

My to mame a mame potvrzene od zubare, ze je to pigment, hezky to nevypada, ale pry se temto detem vyhyba kaz, je to povlak, diky nejakym mineralum, kter se srazeji, tak preji at je to u vas to same

• Citovat
  • Upravit
1247
17.6.12 20:37

Díky :kytka: Naštěstí to je jen na mléčných a ty druhé už by měly být v pořádku.
To je dobře, že tam půjdete. Zubař přece jenom ví a určitě tě i uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tea24
17.6.12 21:01

Ahoj, moje známá má dvě děti s takovým problémem-oba kluci mají černé zoubky, u zubaře zjistili, že to způsobuje jejich slina 8o :nevim: tak nevím, nechci zas strašit

• Citovat
  • Upravit
44208
17.6.12 21:20

A nebere náhodou železo v kapkách?
Dcera to měla několik měsíců, když brala železo v kapkách - aktiferin myslím.
Po vysazení železa i tyto skvrny za pár týdnů zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
17.6.12 21:37

Železo nebere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
17.6.12 21:46

Ahoj, jen co bych doporučila, dávej malému tabletku fluoru, dává se jedna denně a nám je doporučily dávat už od šesti měsíců, malinkým dětem rozdrtit a podat s trochou tekutiny a větším nechat rozpustit v pusince. Manžel je jako malej dostával, je mu 31 a vrtačku ještě nezažil, nemá jediný kaz a ani žádné jiné problémy se zubama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.6.12 21:51

Párkrát jsem se u dcery zhrozila taky, že má kazy, ale byla to jen nějaká tenká slupka buhví z čeho, co se přilepilo na zuby zezadu. Kartáčkem to nešlo, bylo to tam dva dny, než jsem teda přes odpor dcery zkusila zašťourat umělohmotným párátkem, tak jestli to není tohle. :nevim: Ael píšeš, že jdete k zubařce, tak ta bude vědět víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
17.6.12 22:09

Právě ten fluor v tabletách to prý dělá. Kamarádka ho dávala, dceři černaly zoubky, přestala ho dávat a zmizelo to. Já ho nedávala vůbec. Může to být ale i pigment…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veru86ska
24.11.12 13:34

U MÉ PRVNÉÍ DCERY NEMÁM ŽÁDNÝ PROBLÉM. JEN SNAD, ŽE MÁ NA PŘEDNÍCH ZOUBKÁCH NĚJAKÝ BÍLÝ FLÍČEK, TO MŮŽE BÝT PRÁVĚ FLUOREM. ALE JÁ JI HO NIKDY NEDÁVALA. TED MÁM 10TI MĚSÍČNÍ DCERU A ZATÍM JI NEVYLZL ANI JEDEN ZUB. JEN JSEM KOUKALA A VŠIMLA JSEM SI, ŽE POD DÁSNÍ PROSVÍTÁ JEDEN ČERNÝ ZUB. ALE UPLNĚ CELÝ :-/ A OSTATNÍ JSOU BÍLÝ. JEN DOUFÁM, ŽE TEN ZOUBEK NEBUDE OPRAVDU TAK ČERNÝ JAK POD DÁSNÍ VYPADÁ. STALO SE VÁM TO TAKY? ANI NEVÍM JESTLI SE NÁHODOU NENARAZILA, ALE KDYBY ODUMŘEL TAK POD DÁSNÍ? JE TO MOŽNÝ? MÁM Z TOHO HRŮZU. ANI JEDEN Z NÁS NETRPĚK NA ČERNÝ ZUBY. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1219
24.11.12 14:26

U nás to nakonec bylo jen zabarvení z čaje - dle zubařky. Do sáčkových čajů přidávají barvivo z červené řepy a ta prý může zoubky zakhle zbarvit. My jsme je měli zbarvené jen zezadu a spíš takové jako našedlé. Možná až zoubek vyleze úplně, nebude to tak hrozné. Držím palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.