Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, od kdy používáte pastu na zuby pro děti a případně jakou?
Viděla jsem od Weledy zubní gel a chci ho pořídit, moje dítko má jen dva zuby, tak to je zatím asi bezpředmětné ![]()
Od te doby co ma zuby…takze cca od roku a pul..jakoukoliv detskou
Příspěvek upraven 13.06.12 v 10:46
Svagr je zubar a maly si cisti pastou uz od 1. zoubku. myslim elmex destkou ze ma.
Já používám asi od 1roku zubní pastu elmex, předním jsem čistila jen vodou
Od prvních zoubků sem používala Elmex, ale dávala sem jen takovou půlmilimetrovou vrstvičku na kartáček. Pak sem tu v nějaké diskuzi narazila na zmínku o té Weledě, takže teď už máme tu.
Nám zubař říkal, že do dvou až tří let nemusímne používat vůbec žádnou pastu.
Vysvětlil to tak, že mladší děti nejsou schopné pastu plivat, místo toho ji polykají. A každá pasta obsahuje fluor, i když třeba jen malé množství. A při polykání fluoru pak vznikají na zubech nepřirozené bílé fleky. Takže ze začátku jsme zoubky čistili gázou, teď už kartáčkem (prcek má 17 měs.), ale pastu mu nedávám vůbec.
Používám pastu hned od prvních zubů - měla asi 4 najednou. Máme klasika Perličku, dávám jí minimum a pak ještě pořádně pusu projedu jen namočeným kartáčkem. O té Weledě jsem neslyšela, hned jdu hledat a vyzkouším - díky ostatním za tip.
Nám zubařka říkala, že od té doby, co dítko pastu nespolkne a dokáže si vypláchnout a vyplivnout. Protože když to polkne, není to dobré na žaludek. Do roka a půl jsme pastu nepoužívali..
Zhruba od roku používáme pastu od weledy (kupuju v DM), neobsahuje fluor.
Od prvnich zubu Elmex… Je s fluorem… Pak se nejak osypaval a nevedela jsem, zda to nemuze byt alergie na fluor tak jsme presli na Weledua spokojenost!
Jinak u malych deti se pocita s tim, ze pastu polykaji a je tam fluoru stopove mnozstvi.. Ja bych ale po zkusenosti uz spis vybirala ty bez nej..
Taky používám gel od Weledy. Až se naučí pastu plivat, koupím nějakou dětskou pastu s fluorem.
Jak jste naučili děti, že mají tu pastu vyplivnout? Naší to furt nějak nejde, třebas něco vyplivne, ale většinu spolkne ![]()
Nekdy od roku pouzivame detskou elmex. Zubarka nam rikala, ze u detskych past se pocita s tim, ze to spolknou..Davam opravdu minimum na kartacek. ![]()