Od kdy používat pastu na zuby pro dítě?

23
13.6.12 10:44

Od kyd používat pastu na zuby pro dítě?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, od kdy používáte pastu na zuby pro děti a případně jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
13.6.12 10:45

Viděla jsem od Weledy zubní gel a chci ho pořídit, moje dítko má jen dva zuby, tak to je zatím asi bezpředmětné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.6.12 10:46

Od te doby co ma zuby…takze cca od roku a pul..jakoukoliv detskou

Příspěvek upraven 13.06.12 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Svagr je zubar a maly si cisti pastou uz od 1. zoubku. myslim elmex destkou ze ma.

• Citovat
  • Upravit
5052

Já používám asi od 1roku zubní pastu elmex, předním jsem čistila jen vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
13.6.12 10:47

Od prvních zoubků sem používala Elmex, ale dávala sem jen takovou půlmilimetrovou vrstvičku na kartáček. Pak sem tu v nějaké diskuzi narazila na zmínku o té Weledě, takže teď už máme tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
784
13.6.12 10:51

Nám zubař říkal, že do dvou až tří let nemusímne používat vůbec žádnou pastu.
Vysvětlil to tak, že mladší děti nejsou schopné pastu plivat, místo toho ji polykají. A každá pasta obsahuje fluor, i když třeba jen malé množství. A při polykání fluoru pak vznikají na zubech nepřirozené bílé fleky. Takže ze začátku jsme zoubky čistili gázou, teď už kartáčkem (prcek má 17 měs.), ale pastu mu nedávám vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
13.6.12 10:51

Používám pastu hned od prvních zubů - měla asi 4 najednou. Máme klasika Perličku, dávám jí minimum a pak ještě pořádně pusu projedu jen namočeným kartáčkem. O té Weledě jsem neslyšela, hned jdu hledat a vyzkouším - díky ostatním za tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.6.12 10:57

Nám zubařka říkala, že od té doby, co dítko pastu nespolkne a dokáže si vypláchnout a vyplivnout. Protože když to polkne, není to dobré na žaludek. Do roka a půl jsme pastu nepoužívali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Zhruba od roku používáme pastu od weledy (kupuju v DM), neobsahuje fluor.

• Citovat
  • Upravit
20777

Od prvnich zubu Elmex… Je s fluorem… Pak se nejak osypaval a nevedela jsem, zda to nemuze byt alergie na fluor tak jsme presli na Weledua spokojenost!
Jinak u malych deti se pocita s tim, ze pastu polykaji a je tam fluoru stopove mnozstvi.. Ja bych ale po zkusenosti uz spis vybirala ty bez nej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
13.6.12 11:41

Pasta od weledy je úplně přírodní a neobsahuje fluor :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.6.12 11:52

Taky používám gel od Weledy. Až se naučí pastu plivat, koupím nějakou dětskou pastu s fluorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.6.12 11:54

Jak jste naučili děti, že mají tu pastu vyplivnout? Naší to furt nějak nejde, třebas něco vyplivne, ale většinu spolkne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
13.6.12 12:55

Nekdy od roku pouzivame detskou elmex. Zubarka nam rikala, ze u detskych past se pocita s tim, ze to spolknou..Davam opravdu minimum na kartacek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.