Zubní váček - homeopatika?

268
1.6.12 10:33

Zubní váček-homeopatika?

Ahoj potřebuju poradit, přítelovi se udělal váček na horní dvojce, byl u zubařky, ta mu ale řekla, že se k tomu váčku nemůže dostat, nějak mu to zbrousila, dala do toho nějakou hmotu a v pondělí má jít na kontrolu. Dr ale řekla, že pokud se to nezlepší, zub vytrhne. Mně se to ale moc nelíbí, protože dnes existuje přece spoustu možností než trhat zuby, ne? Nemáte náhodou zkušenost třeba s homeopatií nebo něčím podobným? Přijde mi zbytečné vytrhnout mladému člověku zub. Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4026
1.6.12 11:01

Ahoj před malou chvilkou jsme něco podobného řešily. ;) No za prvé je hloupost zub trhat, pokud je tam zánět tak se musí vyléčit, přeléčit antibiotiky :roll: Jinak se zub nechává otevřený, aby hnis odtékal ven, nechápu proč zub uzavřela? No já doporučuji na konzultaci k jinému zubaři. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
1.6.12 11:03

No ona ho musela nejspíš otevřít, když tam něco vstříkla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
1.6.12 11:04

Homeopatika nepomuzou. Mozna ma zapaleny koren. To musi vyvrtat, vycictit dat antibiotika a nechat otevrene. Jdete k jinymu zubari. Ja bych si zub nenechala jenom tak trhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
1.6.12 11:05

@Mimim3101 jj to nezu se otevře, vyčistí a nechá se tak po zklidnění se dá vložka. Většinou vždy se dá antb. Udělala mu rengen?

Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
1.6.12 11:05

homeopatika - silica, nebo staphisagria ale doporučuji konzultaci u homeopata…
Dle mého by přítele měla poslat na rtg, tam odhalit kam až váček zasahuje, kde až je zánět( může vzniknout tzv.chobot), potom otevřít, vydrenovat, zahájit léčbu atb.
Já bych šla k jinému doktorovi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
1.6.12 11:07

RTG mu dělala, právě podle něj zjistila, že tam má váček. Doufám, že tedy v pondělí nasadí ATB. Co když ty antibiotika nepomůžou, to potom musí vytrhnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
1.6.12 11:11

@Mimim3101 no ty antibioty se většinou dají hned, no je divné že mu to zaplácla? Já bych opravdu doporučila jít jinam, dá za to 90,– . Jinak se mouhou dát i jiná antibiotika pokud ty, které dostal nezabrali. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
1.6.12 11:14

Ona mu udělala rentgen, pak mu to zbrousila, strčila do toho nějakou vložku a nechala to, s tím, že má přijít v pondělí a podle toho se rozhodne zda mu nasadí antibiotika nebo vytrhne. Omlouvám se jestli to píšu jako tatar, ale zubům nerozumím. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4026
1.6.12 11:40

@Mimim3101 aha tak mu tam dala hned léčivou vložku, no stejně je divný, že nenechala, aby ze zubu vytekl hnis? No já bych počkala s čím příjde, pokud hned s trháním, tak bych řekla, že nechci a šla bych se zeptat opravdu jinam, protože za tak krátkou dobu trhat zub je blbost. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
3.6.12 15:07

Ahoj, tak jak má přítel ten váček, tak to je v zubu, kde má přítel udělaný čep, proto mu to asi neotevřela. Jinak přítel je od rána nateklý jako blázen :-( Takže zítra jde k zubařce zase, jsem zvědavá s čím na něj přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
11.7.17 20:50

Ahojte lidičky :) Otevírám toto postarší téma pač potřebuji poradit :) Dneska mi zubař chirurgicky odstranil váček. Měla jsem ho za sedmičkou dole(osmičky už nemám) :D Ale…během pár hodin mě příšerně začalo bolet v krku pod tím váčkem. K tomu se ted přidala bolest ucha…A příšerně slintám a mám uplně bílý jazyk :zed: Nemohla se mi nějak rozjet nějaká infekce???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.7.17 20:52

Možná mohlo dojít k podráždění nervu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
11.7.17 20:56

A je je to mě vůbec nenapadlo :zed: Akorát jsem myslela už na nějakou tu angínu :( :( Ted jsem se měřila a mám menší teplotu :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
11.7.17 20:57

No může to být i ta infekce, v okolí je hodně uzlin…a když chladíš, co to dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.