Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dvouletá mi onemocněla. Kašle a smrká, bez teplot. Včera jsme byly u dr a dostala Panadol a Prospan sirup. Koukala jí do uší a jedno se jí zdálo trošku červené. Zatím neřešíme, malá si na bolest ucha vůbec nestěžuje takže je asi v pořádku. Dnes po odpoledním spaní jsem si všimla, že se jí udělala vyrážka. Na zadečku, bříšku a nožičce. Nevíte prosím někdo co by to mohlo být? Omlouvám se, že jsem vyplašená, ale malá i když má dva roky tak ještě nikdy nebyla nemocná.
Na tom bříšku to nejde moc vidět, ale je to stejná vyrážka jako na zadečku.
@Bábrdl ježíš to nikdy neměla. A neměla teď v jídle žádnou novinku. Akorát ten Prospan. Panadol už několikrát měla na zuby. Díky za info, zkusím pohledat více informací.
Kopřivka. Podezřívala bych ty léky. Nebo jahody. Dává se na to Fenistil, kapky jsou myslím od dvou let a bez předpisu.
@Pipi 00 asi ty léky. Jahody měla už několikrát a naposled mělo trošinku v sobotu. Fenistil mám doma, zkusím zavolat dr jestli jí je můžu dát.
Myslím, že by to mohlo být z léku nebo alergie na něco jiného. Proč Panadol, když má jen rýmu a kašel? Pokud bylo ucho červené, já osobně bych preventivně kapala obyč ušní kapky s alkoholem, lepší než to necht rozjet. Ale já jsem na uši úchyl, kapu při každé rýmě na doporučení dr z ORL a od té doby ťukám - ani jeden zánět.
Přijde mi to jako kopřivka. Měla už neštovice?
Jinak panadol snad nedáváte, pokud nemá horečku, ne?
Prospan je přírodní a mohla by to být i reakce na nějakou bylinku v něm?