Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Milé ženy, jsem úplně na nervy. Nedávno jsem tu psala o tom, jak jsem při spontánním potratu v 6tt 18 dní v kuse krvácela. Bylo to hrozné, byl z toho zánět dělohy, byly z toho léky na zastavení krvácení.
Po vyléčení zánětu a vysazení léků se ale nedostavily měsíčky a tak jsem 1.9. byla u doktorky znovu - diagnóza zněla folikulární cysta na vaječníku, těhotná určitě nejste.
Dnes, 14.9. udělán pozitivní těhotenský test (digitální clear blue ukazuje 2-3 týdny) doktorka má dovolenou a mě napadlo, že by to mohla ukazovat falešně ta cysta, tak jsem si šla jako samoplátce do synlabu zaplatit test hcg z krve a mám neuvěřitelných 3562!!
To asi cysta nebude, když pročítám všude, že cysta ukáže maximálně ducha..? No ale i na normální těhu je to trochu moc, když 1.9. ještě na ultrazvuku bylo vajíčko ve vaječníku a neproběhla ovulace, ne?
Je nějakým šíleným způsobem možné, že tam mezitím dozrály 2 vajíčka a je to teda vícečetné? Nebo je to ta cysta nebo vám to přijde normální taková hodnota za 2 týdny? Podotýkám, že než jsem šla k ní, tak jsem měla těhotenský test doma NEGATIVNÍ!! Jsem z toho maximálně ve stresu, protože od potratu mi neproběhly žádné měsíčky a děsím se, co se mi v tom těle teď děje,
![]()
No já bych zašla raději na gyn. ambulanci do nemocnice, pokud má tvoje mudr. dovolenou.
@Tess379 mě třeba můj dr. říkal, že někdy je i v cystě vajíčko. Tím spíš, pokud se jedná o folikulární cystu. Takže dr. na utz mohla vidět jen hooodně velkej folikul a vyhodnotila to jako cystu. Folikul nakonec praskl a bylo v něm vajíčko a ty si teď těhotná. Takže to nutně nemusí být průser.
@BrnackaM píše:
@Tess379 mě třeba můj dr. říkal, že někdy je i v cystě vajíčko. Tím spíš, pokud se jedná o folikulární cystu. Takže dr. na utz mohla vidět jen hooodně velkej folikul a vyhodnotila to jako cystu. Folikul nakonec praskl a bylo v něm vajíčko a ty si teď těhotná. Takže to nutně nemusí být průser.
no ale doktorka viděla tu cystu 1.9., takže i kdyby to opravdu byl folikul, tak je zakladatelka dnes maximálněm14 DPO, a pak je to hcg hodně vysoké ![]()
Zavolej si na gyn. pohotovost a uvidíš. Buď te uklidni nebo te budou chtit videt. Vicecetne těhotenství muze vzniknout i z jednoho vajicka, nebo tam mohl byt ještě mensi folikul, který take praskl. Ale lepší se poradit.
Vysoké hcg dělá molární těhotenství. Mohlo přetrvat i po tom potratu. Šla bych na pohotovost.
@ivašot. jj, můžou to být i dvojčata, ale tím nechci zakladatelku děsit.
Nebo taky budeš uz mesic tehotna.Me taky říkala dr, ze si první myslela ze jsem těhotná, odebrala krev na hcg 0,2 negativní. O tyden později duch na tt a pak 24 dc hcg 200 a 32 dc 4000 hcg.Bylo tam jedno…Ale taky to může být cokoliv, pro jistotu zkus gyndu v nemocnici když ma tvá dr dovolenou. Drzim palce ![]()
@BrnackaM jak ji nechceš děsit??
Dvojcata jsou náhodou super. ZAKLADATELKO, zdraví tě máma 3,5 letych jednovajecnych dvojčat (taky jeden folikul) a napiš pak, jak si dopadla. Držím palce ![]()
@suzka1 jo, tak já bych byla za dvojčata taky ráda, ale pro někoho je to noční můra ![]()