Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Leňula1 To je mi moc líto
K tomu není moc co napsat. Držte se.
Amys byla to holčička mojí sestřenice a hlavně největší bojovníček jakého jsem za svůj život poznala
![]()
@Leňula1 Já tuhle diskuzi přečetla od začátku, takže vím
Moje kamarádka měla/má nádor na mozku, prodělala několik operací a nakonec má za sebou protonovou léčbu. Teď všichni čekáme, zda to pomohlo nebo ne. Bylo to v poslední chvíli. Bohužel co se protonu týče, tak v Český Republice se na něj moc lidí neposílá a přitom zrovna nádory na mozku a prostě na všech rizikových místech, pro která nejsou vhodná klasická ozařování, je proton jak dělaný. No snad už se to teď změní. Předpoládám, že Klaudince nikdo proton taky nenabídl, co
Kamarádka si to musela zjistit a prosadit sama. Přijde mi to hrozné. Už by se konečně pohled lékařů na další možnosti léčby mohl změnit. Ach jo, je to hrozné a o malých dětech ani nemluvě ![]()
Amys Klaudince by bohužel asi ani proton nepomohl
První nádor se operovat dal měla ho na kmeni, ale pak se jí do tří měsíců objevil druhý a ten byl tak velký, že už ani silné ozařování + chemoterapie ho nezastavilo a rostl dál.
Zkusili i drahou alternativní léčbu z Ruska ![]()
Je to hrozné a tolik si drobeček vytrpěla během léčby
![]()
@Leňula1 Jde o to, že na tohle ozařování nezabírá. Neměla bych ty informace, nebýt kamarádky. Nicméně tohle stejně Klaudince už nepomůže. Podle toho, co jsem tu četla, tak měla nejspíš stejný typ nádoru - nezhoubný, který roste až začne ohrožovat životní centra a většinou nejde vyndat úplně celý
Prostě je to na houby. Klaudince už je teď dobře a netrápí se a vám přeju, ať ta bolest co nejdřív otupí. Musí to být hrozné.
Ja se tedy priznam ze se nemocnych taky sama neptam a chovam se k nim ze se nic nedeje, kdyz byl nemocny muj tata tak jsem teda jechtela. s kazdym rozebirat jeho stav - asi to ma. kazdy iinak - jinak s tema navstevama souhlasim, kazdy je rad kdyz se za jim nekdo stavi, ale nikomu nevycitam kdyz se nestavi, neni to zadna legrace
Dobrý den, máme tří letou holčičku, která se léčí zhoubným nádorem mozku -(Anaplastický ependymom).Máte prosim někdo s tímto typem zkušenosti? Rádi příjmem jakoukoliv radu, nebo zkušenost. Děkuji moc.
Držíme moc palce, ať to maličká zvládne a léčbu snáší co nejlépe.
Náš syn se léčí (léčil)v Brně „jen“ s leukémií, ale prošel si dvěma léčbami chemoterapií a má za sebou i transplantaci kostní dřeně v Praze. Tak jestli můžeme nějakou radou pomoci, stačí napsat SZ.
Léčime se v Praze, chemoterapie a dále protonové centrum.Ale možná nás nejdříve čeká jestě jedna operace. Hodně se ted zajímáme o nějakou učinnou alternativní léčbu, tak jestli máte nejakou radu? Taky zkoušíme najít někoho, kdo se s tímto typem nadoru vyléčil. Jinak děkuji za nabízenou pomoc a vám držim také palce.
Držím všem moc pěsti. Zkušenosti nemám, už jsem tu dříve psala, že jsme se dostali do Brna, protože měl tehdy tříletý synovec nádor na mozku. Zdárně mu jej vyoperovali a nyní už ani nemusí dojíždět na kontroly (už je mu 12let), tfuj, tfuj, tfuj. Vzpomínám si, jak to bylo hrozné a přeju vám, aby to dopadlo jako u synovce. Zkuste se podívat třeba i na MMS, existují knihy, poradny apod. Kamarádka měla nádor v prsu, začala to brát a teď je v pořádku. Nedoporučuji, jen přidávám zkušenost. Hodně štěstí ![]()
Prosím o radu, příteli zjistily nádor na mozku- hemangioblastom: 3×3cm v mozečku, má jít na operaci ale bohužel se zjistilo že má prošlí pas, je to slovák a pojištění má, myslíte že to bude problém s tím prošlím pasem, stav se mu dost zhoršil a pořád má silné bolesti hlavy, není schopen vycestovat si vyřizovat nový. Díky za rady
kateřina11 - pro cestu z ČR na Slovensko stačí občanský průkaz, pas není potřeba
@kateřina 11 Kde se nádor zjistil?U nás,nebo na Slovensku?A jak dlouho to je?A má někde termín operace?Kde pracuje a platí pojištění?Kde má trvalé bydliště?
Prošlý pas bych neřešila.Na hranicích nikdo nekontroluje,tady jde o zdraví,o život.Takže bych okamžitě odjela tam,kde bude operace,nezávisle na platných dokladech-pas.