Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás všechny. Potřebuji moc poradit. Dceři diagnostikovali nádor na mozku. Hned v pondělí jde na vážnou oparaci. Poté se musíme rozhodnout, kde podstoupí další léčbu. Praha nebo Brno. Máte někdo zkušenost? Chci pro ni jen to nejlepší. Děkuji
Příspěvek upraven 31.12.11 v 12:41
V naší rodině je těch nádorů na mozku víc než je zdrávo,naposledy to byl můj manžel.Ona záleží,kde je uložený,jak lehce je operovatelný a zda je zhoubný či nikoli.Naštěstí 80% je nezhoubných.
Není to lehké období,nebudu tady říkat,že jsem hrdinka-nejsem.Ale rada je-věřte lékařům.S lékařem si musíte „sednout“,musíte cítit,že to opravdu myslí dobře,věřitm mu a psychika udělá moc.Myslím v tom dobrém i zlém.Manžel to viděl docela pesimisticky,moc o tom nemluvil,před operací se tvářil jako že dobrý…ale věděla jsem,že myšlenkové pochydy jsou jinde.Ani se nesnažil moc bojovat,většina byla na mě,abych ho „táhla“ kupředu.Ale zvádli jsme to.
Natalko, neporadím, ale moc moc držím palce, ať vše zvládnete. V Brně v dětské sice dělám, ale onkologii neznám, ale upřímně myslím, že zázemí bude asi zhruba nastejno- o léčbě nemluvím, tam to považuji za samozřejmost, obě onkologie-jak Motole tak nase detska ma svoje sponzory, i kdyz nekde v koutku si myslim, ze ta prazska mozna bude prece jen lepe vybavena( ovsem to je domnenka, nevim to).Ale kazdopadne zkus premyslet i tak, kde je to pro vas bliz, podporu rodiny ted budete potrebovat obe. Na operaci jde kam???? Drzte se- Lenka
drzim palce.
Pokud budes hospitalizovana s ditetem, tak bych se ridila pocitove.
Ja delala pred par lety v motole- ale na transplantacni jednotce- sice to je taky onkopracoviste, ale my nemeli deti na operace- jen na transplantace.
Co vim, tak v motole je vybavenost super, Brno neznam.
Doktori jsou tam fakt spicky, nebala bych se.
Jde ale i o to, jak to budes mit s podporou rodiny- zda to neni moc vzdalenost- prece jen, budes porad s ditetem, jen na noc jdes na ubytovnu- tak nejake zasoby veci, jidla a tak. Vim ze v motolskych ubytovnach byli pracky, lednice taky
mám blízkou zkušenost s kamarádkou, jejíž holčička má taky nádor na mozku. Podle kamarádky jednoznačně Brno. Zpočátku pro jistotu absolvovali i Prahu Motol a nepřesvědčilo je to a dokonce odtud mají jednu negativní a špatnou zkušenost v přístupu. Přeju Vám hodně síly a pozitivní energie a ať Vám to dobře dopadne.
Ahoj Natalie,
syn před více než rokem onemocněl leukémií a od té doby se léčíme v Brně v dětské nemocnici. A za nás Brno. Péče výborná (prof. Štěrba, který kliniku dětské onkologie řídí, spolupracuje se světovými nemocnicemi a tak i léčba se řídí protokoly sestavenými na základě celosvětových zkušeností a navíc je to výjimečný a citlivý člověk), sestřičky to s dětmi umí (pro nás to jsou a vždycky budou tety), navíc tam funguje nadace Krtek a sdružení rodičů Onka, kteří vám pomůžou i s ostatními aspekty léčby, psychikou atd.
Pokud budeš chtít vědět další informace, tak pokud budu schopná ti je zodpovědět, ráda pomůžu.
Zdravím
Můžu se zeptat jak to dceři diagnostikovali ? Jak se na to přišlo? Je to hrozné doufám, že všechno dobře dopadne!!! Budu vám držet palce ![]()
Take jsme si timto prosly:(nakonec vse ,,dobre" dopadlo,preji tobe mnoho sil,a male zdravicko,je to tezke,ale zvladnete to
![]()
Zakladatelko, a jak se na takový nádor přijde??,Co tomu předchází???
Nepředcházelo tomu vůbec nic. Z ničeho nic začala velká bolest hlavy a zvracení. Lékaři nás poslali domů, že je to jen vyroza. Po dvou dnes byla hodně spavá, tak jsme jeli znovu. To už si nách nechali v nemocnici, kde ji sledovali. Když už přestala úplně reagovat, tak šla na magnetickou resonanci, kde se to zjistilo.
Tak to zjistili rychle…kamarádka má dceru 16let, té jako malé taky našli díky bolestem hlavy hematom, ale nezhoubný, velikost tehdy u 3leté byla 10×14cm, bylo strašné zděšení. Ale nechtěli dělat operaci, že by to bylo s ohrožením života, tak ji doteď sledují 2× ročně na CT.
Tak přeji hodně štěstí a sil Vám všem !
Ahoj, především přeju hodně síly a optimismu, ať vše dobře dopadne!!!
Já mám zkušenost se synovcem, byly mu 3roky, když mu objevili nádor na mozku, najednou začal šilhat, dr sestru posílali domů, sestra si sama hledala info…to je na dlouho.
Po zjištění je taky čekala okamžitá operace, byli v Brně a já s nimi, péče naprosto perfektní, pro děti krásné prostředí a naprosto senzační sestřičky i doktoři, funguje u toho i nadace Krteček, která měla sídlo hned vedle nemocnice, když se maminka potřebuje ubytovat třeba s jiným dítětem, nebo pro tatínky. Někdo už tu zmiňoval dr.Štěrbu, je to odborník a zachránil malému život, všechno vysvětlí. V Praze jsme nebyli, takže nemám srovnání, ale vím, že maminky dávaly přednost Brnu.
Malého tehdy čekala velmi vážná operace, nádor byl u centra dýchání, povedlo se na jedničku, nemusel podstupovat ani následnou léčbu, pak jezdil na kontroly, dnes už je konečně prohlášen za zdravého a my jsme šťastní. Chci tím říct, abys ještě nepodléhala panice, dneska už umí opravdu hodně a tehdy nám říkali, že blízcí nemůžou dělat nic jiného, než dodat dítěti pocit jistoty a pocitu, že se nic neděje. Držím pěsti, ať jste brzy v pořádku ![]()
janinečko, tvému synovi taky držím pěsti a přeju do nového roku moc moc zdraví, pro tebe hodně síly, ať jste v pořádku ![]()