Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, je tu nekdo, kdo v nedávné době rodil ve Vinohradech a měl nadstandard? Jsou vůbec dostupné? Navíc zvažuji, zda se vůbec vyplatí v době, kdy jsou zakázané návštěvy (jinak dle webovek na nadstandardech bez omezení) a jediný bonus oproti obyčejným pokojům vidím v lednici a TV (ale za tu cenu…). Předem děkuji za postřehy.
Ahoj, nemám úplně aktuální zkušenost ( rodila jsem ve FNKV v létě 19). Nadstandart podle mě bývá obecně zabraný, takže musíš mít štěstí
Ja po porodu šla na klasicky triluzak a druhy den se přesunula na nadstandart. Lednička je i na klasickém pokoji, jen sdílená pro všechny 3, TV na nadstandartnim stejně nefungovala, zkoušela jsem ji jednou zapnout
S prvním dítětem jsem byla celou dobu na klasickém pokoji a jak jsem byla ze všeho vyplesklá, tak jsem ocenila společnost, a ze si mám s kým popovídat, to ale nemusí byt pravidlo
S druhým už jsem chtěla soukromí, manžel s dcerou za mnou prijeli třeba na cele odpoledne, nikoho jsme na pokoji nerusili, dcera si tam hrála nebo koukala na tablet a měli jsme klid
Mě to za ty peníze navíc určitě stálo, aspoň nějaké to svoje soukromí, věci si das kam potřebuješ, wc, sprcha a prebalovak jen pro tebe… Jestli o nadstandart stojis, řekni jim to u příjmu, bud te tam daji rovnou nebo ti nabídnou přesun až se uvolní. Jak je to s návštěvami ted netuším.
@Kaciii89 Já se tam stěhovala během pobytu v roce 2013 kvůli tomu, že se maminka vedle svěřila, že její 2 starší děti aktuálně leží na infekčním. Následně se to hodilo, když syn v noci plakal, že jsme nikoho nerušili. Taky nerušila ostatní miminka nás. To je asi největší výhoda.
Dobry den,
Rada bych se pripojila k otazce o nadstandartu ve Vinohradech. Vyuzila jste jej nektera s tim, ze jste na nem byla po cisarskem rezu i s partnerem, ktery se o miminko staral po dobu nez jste byla schopna se postarat sama?
Dekuji,
Byla jsem na jednolůžkovém nadstandardu. Pro mě to rozhodně stálo za to - v noci po porodu jsem si tam mohla svítit, vybalovat, nikoho nerušit. Vlastní koupelna je taky skvělá. A taky jsem tam mohla větrat všechno možné a necítit se u toho blbě
Ale po dni jsme šli domů (na revers, ale bez problémů), je fakt, že ty další dny už bych to asi tak neocenila a bylo by to drahé.
Jednolůžák stál 1500 na den, nabízeli mi i dvoulůžák sama pro sebe za 2000 (nechápu, k čemu to je teda
) nebo po dvou za 1000. Kvůli covidu tam partnery na šestinedělí nechtějí. (Asi je to protizákonný, ale nevím, jestli s tím člověk něco nadělá.)
Pokud vím, lednice je i na normálních pokojích.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.