Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Krásný den přeji všem maminkám
Mám dotázek
) máte některá z vás zkušenost s nadstandartním pokojem v porodnici České Budějovice ? stále se rozhoduji co je lepší zda si zaplatit nadstandart a nebo být v kals.pokoji aby si sestřičky nemyslely že jsem nějaká náročná.Co je lepší? vím že se může stát že i v klas.pokoji mohu být sama že záleží kolik maminek bude rodit
stejně tak nemusí být volný nadstandart.Ale líbí se mi možnost že na nadstandart mohou návštěvy a přítel což normálně nejde.poradíte?
za mě nadstandart, máš klid, vlastní záchody, tvoje návštěvy nikoho neotravují, navíc manžel po narození dcery jezdil za náma až po práci, a sestry ho tam nechaly v klidu do 9 do večera, jídlo ti nosí na pokoj, já měla nadstandart v českém krumlově, a pokud bude volný chci ho zas
kdybych porodila a šla normálně domu za 3 dny šla bych na nadstandart,jenže já tam ležela 3 týdny tak by se mi to prodražilo,vůbec jsem se nevyspala,buď plakalo jedno mimino nebo druhé nebo třetí,ale zase na druhou stránku jsem se seznámila ze spoustou maminek z kterýma jsem do teďka v kontaktu a navštěvujeme se
zuzka.mamka píše:
za mě nadstandart, máš klid, vlastní záchody, tvoje návštěvy nikoho neotravují, navíc manžel po narození dcery jezdil za náma až po práci, a sestry ho tam nechaly v klidu do 9 do večera, jídlo ti nosí na pokoj, já měla nadstandart v českém krumlově, a pokud bude volný chci ho zas
já byla na NS v ČB teď v červnu a doporučuju, je to fajn, hlavně kvůli návštěvám (televizi jsem po narození malého už nevyužívala, ale ležela jsem tam předtím 3 dny na vyvolání a to jo). Sestřičky jsou naprosto v pohodě, vůbec nekoukají na maminy na NS jako na nějaký snobky (samozřejmě, člověk se musí chovat slušně, ale tak to předpokládám
). Mně na těch klasických pokojích, krom absence návštěv hrozně vadily ty ošklivý záchody, jako po porodu pro 6 maminek stará příšera s táhlem (ještě urvaným)
(vím o čem mluvím, přijali mě na obyč. pokoj, měla jsem ale štěstí, hned během dopoledne se uvolnil ten NS).
jo, ale jídlo na pokoj teda nenosí, snídani a obědy musíš sníst v jídelně s ostatními. Večeři už si ale odneseš.
takže za sebe, určitě doporučuju!!
Příspěvek upraven 30.09.11 v 12:57
Taky jsem chtěla v ČB nadstandart, ale bohužel. Bylo plno. Tak snad někdy příště.
Přeji ti ať ti pokoj vyjde.
Krat píše:
Taky jsem chtěla v ČB nadstandart, ale bohužel. Bylo plno. Tak snad někdy příště.![]()
![]()
Přeji ti ať ti pokoj vyjde.
přesně ty záchody je snad ten největší důvod
po porodu bych jen těžko mohla stát nad prkýnkem a nesednout si a při představě že na co si sedám mě ojíždí mráz
mě ho tam několikrát denně chodila uklizečka čistit, takže jsem byla v klidu
ahojky,já tady rodila dvakrát a za mě bych šla na normální pokoj.získáš kamarádky,pomůžete si navzájem i s hlídáním,na pokoj návštěvy nesmí což jsem já oceňovala-nikdo tě neruší když chceš mí klid.nebo se nech zapsat do pořadníku a pak můžeš i odmíntout ![]()
no jako opravdu je to o štěstí, jsou beznadějně plný…já to na příjmu nahlásila a sestra na mě, že je plný, ale může mě napsat do pořadníku. To jsem říkala, ať se na to vykašle, ale ona mi to v podstatě vnutila, ubytovala mě na normální pokoj a za hodinu pro mě přišla, že se ten NS uvolnil, jestli tam jako furt chci…no jasně, že jsem chtěla
Navíc porod se vyvolat nepovedlo, takže jsem rodila císařem, takže si pobyla dalších 6 dnů navrch, celkem tedy 9 a bylo fajn mít soukromí (už proto, že mi nešlo kojení a byla jsem fakt ráda, že u toho nemám publikum)
Ahoj, určitě si o něj zažádej - bohužel ti neporadím JAK/KDY, protože jsem byla na normálním pokoji. A z toho pramení moje přesvědčení, že POKUD ještě někdy půjdu rodit do ČB, tak jedině nadstandard.
Na obyč pokoji jsem celkem trpěla - a to nejsem nijaká fajnovka (zažila jsem dsnej intr i koleje, zažila jsem lecjaký cestování v lecjakých podmínkách, mám výdrž), ale tohle bylo pro mě hodně devastující … návštěvy šílenej sres, aby se to trefilo mezi dvě kojení (kojila jsem hodně často, bo mi dítě furt řval), návštěvy ve vydejchanej chodbě plnej lidí (leden, takže tam každej chrchlal a smrkal), na záchod se chodily vyhazovat i plínky (jinam nesměly), tak jsi nikdy neměla na záchodě dost času ani na malou potřebu, aniž by ti tam někdo nevlítl (dveře nezamykací), do sprchy bylo vidět už i z venkovní chodby, takže když jsem se třeba oblíkala/utírala, tak prostě počítat s tím, že tvoje nahota je tam veřejná věc (u sprchy nejsou dveře), gyndo kontroly doktorů probíhaj na pokoji tím stylem, že maminky stahněte si kalhotky a roztaněte nohy na pana doktora - na pokoji ležíte 3, veškerý trable se musí řešit před všema ostatníma (zácpa, nekojení, bradavky, poporodní blues etc.), na pokoj neustále někdo přichází, odchází, miminka plakají a budí se navzájem, za sebe říkám, že já tam za celý ty 4 dni naspala asi tak 6 hodin CELKOVĚ, na jídlo se musí do jídelny, ale na střídačku, aby na pokoji u dětí furt někdo byl, takže honemhonemhonem to do sebe naházet, protože nevíš, jestli ti zrovna nebrečí mimi a protože i ta další maminka už má třeba hlad, sedět na dřevěný židly po porodu nic moc … mě tedy oddělení šestinedělí celkem odrovnalo. Možná jsem jen měla smůlu na špatnej kolektiv a dobu, někdo to možná chválí, ale já už never more bez nadstandardu ![]()
Příspěvek upraven 30.09.11 v 13:08
elanaa píše:
já byla na NS v ČB teď v červnu a doporučuju, je to fajn, hlavně kvůli návštěvám (televizi jsem po narození malého už nevyužívala, ale ležela jsem tam předtím 3 dny na vyvolání a to jo). Sestřičky jsou naprosto v pohodě, vůbec nekoukají na maminy na NS jako na nějaký snobky (samozřejmě, člověk se musí chovat slušně, ale tak to předpokládám). Mně na těch klasických pokojích, krom absence návštěv hrozně vadily ty ošklivý záchody, jako po porodu pro 6 maminek stará příšera s táhlem (ještě urvaným)
(vím o čem mluvím, přijali mě na obyč. pokoj, měla jsem ale štěstí, hned během dopoledne se uvolnil ten NS).
jo, ale jídlo na pokoj teda nenosí, snídani a obědy musíš sníst v jídelně s ostatními. Večeři už si ale odneseš.
takže za sebe, určitě doporučuju!!
Příspěvek upraven 30.09.11 v 12:57
elanaa píše:
no jako opravdu je to o štěstí, jsou beznadějně plný…já to na příjmu nahlásila a sestra na mě, že je plný, ale může mě napsat do pořadníku. To jsem říkala, ať se na to vykašle, ale ona mi to v podstatě vnutila, ubytovala mě na normální pokoj a za hodinu pro mě přišla, že se ten NS uvolnil, jestli tam jako furt chci…no jasně, že jsem chtělaNavíc porod se vyvolat nepovedlo, takže jsem rodila císařem, takže si pobyla dalších 6 dnů navrch, celkem tedy 9 a bylo fajn mít soukromí (už proto, že mi nešlo kojení a byla jsem fakt ráda, že u toho nemám publikum)
nad tím tak nedumej…je mnohem větší pravděpodobnost, že NS nedostaneš, než že budou komplikace ![]()
a kdybysis musela poležet, tak se můžeš kdykoli odhlásit a nechat se přeřadit na klasický pokoj, na Tvé místo se budou stát fronty ![]()
jako jo, to víš že se 4000 dají utratit jinak (neříkám že líp, pže malý tam byl se mnou, nikdo ho nerušil, měli jsme jen jeden druhého a naše rodiny, který tam směly prakticky neomezeně), ale je to o prioritách, pro mě to bylo důležité. Samozřejmě být na normálním pokoji, taky bych to zvládla, ale když to šlo příjemněji, tak proč ne.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.