Nadstandardní pokoj České Budějovice

235
30.9.11 12:49

Nadstandartní pokoj České Budějovice

Krásný den přeji všem maminkám :huban: Mám dotázek :o) máte některá z vás zkušenost s nadstandartním pokojem v porodnici České Budějovice ? stále se rozhoduji co je lepší zda si zaplatit nadstandart a nebo být v kals.pokoji aby si sestřičky nemyslely že jsem nějaká náročná.Co je lepší? vím že se může stát že i v klas.pokoji mohu být sama že záleží kolik maminek bude rodit :-) stejně tak nemusí být volný nadstandart.Ale líbí se mi možnost že na nadstandart mohou návštěvy a přítel což normálně nejde.poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
30.9.11 12:53

za mě nadstandart, máš klid, vlastní záchody, tvoje návštěvy nikoho neotravují, navíc manžel po narození dcery jezdil za náma až po práci, a sestry ho tam nechaly v klidu do 9 do večera, jídlo ti nosí na pokoj, já měla nadstandart v českém krumlově, a pokud bude volný chci ho zas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
30.9.11 12:54

kdybych porodila a šla normálně domu za 3 dny šla bych na nadstandart,jenže já tam ležela 3 týdny tak by se mi to prodražilo,vůbec jsem se nevyspala,buď plakalo jedno mimino nebo druhé nebo třetí,ale zase na druhou stránku jsem se seznámila ze spoustou maminek z kterýma jsem do teďka v kontaktu a navštěvujeme se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
30.9.11 12:54
zuzka.mamka píše:
za mě nadstandart, máš klid, vlastní záchody, tvoje návštěvy nikoho neotravují, navíc manžel po narození dcery jezdil za náma až po práci, a sestry ho tam nechaly v klidu do 9 do večera, jídlo ti nosí na pokoj, já měla nadstandart v českém krumlově, a pokud bude volný chci ho zas
:-) :-) :-) :-) :-) jeeee tak to mooc děkuji :-) :-) :-) :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31414
30.9.11 12:55

já byla na NS v ČB teď v červnu a doporučuju, je to fajn, hlavně kvůli návštěvám (televizi jsem po narození malého už nevyužívala, ale ležela jsem tam předtím 3 dny na vyvolání a to jo). Sestřičky jsou naprosto v pohodě, vůbec nekoukají na maminy na NS jako na nějaký snobky (samozřejmě, člověk se musí chovat slušně, ale tak to předpokládám :-D ). Mně na těch klasických pokojích, krom absence návštěv hrozně vadily ty ošklivý záchody, jako po porodu pro 6 maminek stará příšera s táhlem (ještě urvaným) :poblion: (vím o čem mluvím, přijali mě na obyč. pokoj, měla jsem ale štěstí, hned během dopoledne se uvolnil ten NS).

jo, ale jídlo na pokoj teda nenosí, snídani a obědy musíš sníst v jídelně s ostatními. Večeři už si ale odneseš.

takže za sebe, určitě doporučuju!!

Příspěvek upraven 30.09.11 v 12:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
30.9.11 12:56

Taky jsem chtěla v ČB nadstandart, ale bohužel. Bylo plno. Tak snad někdy příště. :lol: :lol: :lol: Přeji ti ať ti pokoj vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
30.9.11 12:59
Krat píše:
Taky jsem chtěla v ČB nadstandart, ale bohužel. Bylo plno. Tak snad někdy příště. :lol: :lol: :lol: Přeji ti ať ti pokoj vyjde.
:-) :-) :-) :-) :-) děkuji .o) takže jde o štěstí zda pokoj vůbec bude :-( Nooo uvidíme ale děkuji
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
30.9.11 13:01

přesně ty záchody je snad ten největší důvod

po porodu bych jen těžko mohla stát nad prkýnkem a nesednout si a při představě že na co si sedám mě ojíždí mráz

mě ho tam několikrát denně chodila uklizečka čistit, takže jsem byla v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř.berusenka66
30.9.11 13:02

ahojky,já tady rodila dvakrát a za mě bych šla na normální pokoj.získáš kamarádky,pomůžete si navzájem i s hlídáním,na pokoj návštěvy nesmí což jsem já oceňovala-nikdo tě neruší když chceš mí klid.nebo se nech zapsat do pořadníku a pak můžeš i odmíntout :palec:

• Citovat
  • Upravit
31414
30.9.11 13:02

no jako opravdu je to o štěstí, jsou beznadějně plný…já to na příjmu nahlásila a sestra na mě, že je plný, ale může mě napsat do pořadníku. To jsem říkala, ať se na to vykašle, ale ona mi to v podstatě vnutila, ubytovala mě na normální pokoj a za hodinu pro mě přišla, že se ten NS uvolnil, jestli tam jako furt chci…no jasně, že jsem chtěla :-D Navíc porod se vyvolat nepovedlo, takže jsem rodila císařem, takže si pobyla dalších 6 dnů navrch, celkem tedy 9 a bylo fajn mít soukromí (už proto, že mi nešlo kojení a byla jsem fakt ráda, že u toho nemám publikum)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
30.9.11 13:04

Ahoj, určitě si o něj zažádej - bohužel ti neporadím JAK/KDY, protože jsem byla na normálním pokoji. A z toho pramení moje přesvědčení, že POKUD ještě někdy půjdu rodit do ČB, tak jedině nadstandard.

Na obyč pokoji jsem celkem trpěla - a to nejsem nijaká fajnovka (zažila jsem dsnej intr i koleje, zažila jsem lecjaký cestování v lecjakých podmínkách, mám výdrž), ale tohle bylo pro mě hodně devastující … návštěvy šílenej sres, aby se to trefilo mezi dvě kojení (kojila jsem hodně často, bo mi dítě furt řval), návštěvy ve vydejchanej chodbě plnej lidí (leden, takže tam každej chrchlal a smrkal), na záchod se chodily vyhazovat i plínky (jinam nesměly), tak jsi nikdy neměla na záchodě dost času ani na malou potřebu, aniž by ti tam někdo nevlítl (dveře nezamykací), do sprchy bylo vidět už i z venkovní chodby, takže když jsem se třeba oblíkala/utírala, tak prostě počítat s tím, že tvoje nahota je tam veřejná věc (u sprchy nejsou dveře), gyndo kontroly doktorů probíhaj na pokoji tím stylem, že maminky stahněte si kalhotky a roztaněte nohy na pana doktora - na pokoji ležíte 3, veškerý trable se musí řešit před všema ostatníma (zácpa, nekojení, bradavky, poporodní blues etc.), na pokoj neustále někdo přichází, odchází, miminka plakají a budí se navzájem, za sebe říkám, že já tam za celý ty 4 dni naspala asi tak 6 hodin CELKOVĚ, na jídlo se musí do jídelny, ale na střídačku, aby na pokoji u dětí furt někdo byl, takže honemhonemhonem to do sebe naházet, protože nevíš, jestli ti zrovna nebrečí mimi a protože i ta další maminka už má třeba hlad, sedět na dřevěný židly po porodu nic moc … mě tedy oddělení šestinedělí celkem odrovnalo. Možná jsem jen měla smůlu na špatnej kolektiv a dobu, někdo to možná chválí, ale já už never more bez nadstandardu :-)

Příspěvek upraven 30.09.11 v 13:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
30.9.11 13:04
elanaa píše:
já byla na NS v ČB teď v červnu a doporučuju, je to fajn, hlavně kvůli návštěvám (televizi jsem po narození malého už nevyužívala, ale ležela jsem tam předtím 3 dny na vyvolání a to jo). Sestřičky jsou naprosto v pohodě, vůbec nekoukají na maminy na NS jako na nějaký snobky (samozřejmě, člověk se musí chovat slušně, ale tak to předpokládám :-D ). Mně na těch klasických pokojích, krom absence návštěv hrozně vadily ty ošklivý záchody, jako po porodu pro 6 maminek stará příšera s táhlem (ještě urvaným) :poblion: (vím o čem mluvím, přijali mě na obyč. pokoj, měla jsem ale štěstí, hned během dopoledne se uvolnil ten NS).

jo, ale jídlo na pokoj teda nenosí, snídani a obědy musíš sníst v jídelně s ostatními. Večeři už si ale odneseš.

takže za sebe, určitě doporučuju!!

Příspěvek upraven 30.09.11 v 12:57
:-) :-) :-) :-) :-) :-) děkuji moc za odpověď :-) přesně tak jde mi hlavně o to abych mohla mít návševy na pokoji hlavně tedy přítele a nerušila tak ostatní .Jen se bojím toho že člověk neví jak dlouho tam bude :-( zaplatit si 4dny v nadstandartu není tak finančne náročné ale pokud nastanou nějaké komplikace (doufám že néé) a musela bych mam být déle to už pak je finančne náročnější :-( :-( :-( a to je to nad čím dumám :O(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
30.9.11 13:08
elanaa píše:
no jako opravdu je to o štěstí, jsou beznadějně plný…já to na příjmu nahlásila a sestra na mě, že je plný, ale může mě napsat do pořadníku. To jsem říkala, ať se na to vykašle, ale ona mi to v podstatě vnutila, ubytovala mě na normální pokoj a za hodinu pro mě přišla, že se ten NS uvolnil, jestli tam jako furt chci…no jasně, že jsem chtěla :-D Navíc porod se vyvolat nepovedlo, takže jsem rodila císařem, takže si pobyla dalších 6 dnů navrch, celkem tedy 9 a bylo fajn mít soukromí (už proto, že mi nešlo kojení a byla jsem fakt ráda, že u toho nemám publikum)
:-) :-) :-) Ahojky ale platit 9dní to už se celkem prodraží ne :-( :-( :-( ne že bych byla nějakej škudlín ale furt si říkám že 4tis za 9dní to bych ty 4tis raději dala do malého :O(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31414
30.9.11 13:09

nad tím tak nedumej…je mnohem větší pravděpodobnost, že NS nedostaneš, než že budou komplikace :mrgreen:

a kdybysis musela poležet, tak se můžeš kdykoli odhlásit a nechat se přeřadit na klasický pokoj, na Tvé místo se budou stát fronty 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31414
30.9.11 13:10

jako jo, to víš že se 4000 dají utratit jinak (neříkám že líp, pže malý tam byl se mnou, nikdo ho nerušil, měli jsme jen jeden druhého a naše rodiny, který tam směly prakticky neomezeně), ale je to o prioritách, pro mě to bylo důležité. Samozřejmě být na normálním pokoji, taky bych to zvládla, ale když to šlo příjemněji, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková