Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já z Mladé boleslavi. Když napíšeš, odkud jsi tak se určitě najde někdo, kdo pomůže. ![]()
@Mariane.B píše:
Nemají v nemocnici sociální pracovníky? Ti by se s touto situací mohli občas setkávat mít nějaké postupy.
Tohle je asi nejlepší rada - nemocnice má sociálního pracovníka/pracovnici. Měl by umět pomoct takovouhle situaci vyřešit.
@eviku-miluna píše:
To nemas v telefonu cislo na jednoho jedineho cloveka, co by ti nemohl prinest veci z domu?
Kamaradku, kolegyni…?
jak se ta kamarádka k ní domů dostane? jo jasně, musí nejdřív do nemocnice pro klíče, pak do zakladatelky bytu a pak zase do nemocnice - pokud je to od sebe 20 a víc km? tak to už musí být velmi dobrá kamarádka
@Mariane.B píše:
Nemají v nemocnici sociální pracovníky? Ti by se s touto situací mohli občas setkávat mít nějaké postupy.
sociální pracovnice ovšem pracují jen po - pá, přes víkendy a svátky tam nejsou - aspoň u nás
Já bych poprosila nějakou vstřícnou sestřičku, sanitářku… jestli by něco mohla koupit a donést, ale také to nebude úplně jednoduché a snadné, najít někoho, kdo by byl tak ochotný ![]()
@stinga píše:
jak se ta kamarádka k ní domů dostane? jo jasně, musí nejdřív do nemocnice pro klíče, pak do zakladatelky bytu a pak zase do nemocnice - pokud je to od sebe 20 a víc km? tak to už musí být velmi dobrá kamarádka
Tak nemusi k ni domu. Staci ty potreby nakoupit ![]()
@eviku-miluna píše:
Tak nemusi k ni domu. Staci ty potreby nakoupit
no to jo, ale musí najít někoho ochotného nakoupit, ona je to docela ztráta času té pomáhající osob
@stinga píše:
no to jo, ale musí najít někoho ochotného nakoupit, ona je to docela ztráta času té pomáhající osob
Teda já si nedovedu představit, nemít aspoň jednu takovou osobu. Jaká je ztráta času zabehnout někam do drogerie?
Navíc lidi většinou mají i doma nějaké základní potřeby navíc ![]()
@Kriss Tina píše:
Teda já si nedovedu představit, nemít aspoň jednu takovou osobu. Jaká je ztráta času zabehnout někam do drogerie?Navíc lidi většinou mají i doma nějaké základní potřeby navíc
Mně přijde, že zakladatelka nechce, aby někdo věděl, kde je. Tipuju psychiatrii. Do úterka jí něco erárního dají, pak to může řešit se sociální pracovnicí.
@Kriss Tina píše:
Teda já si nedovedu představit, nemít aspoň jednu takovou osobu. Jaká je ztráta času zabehnout někam do drogerie?Navíc lidi většinou mají i doma nějaké základní potřeby navíc
no tak zakladatelka píše, že nikoho takového nemá - tak beru, že nemá,
a nejde jenom o základní potřeby, ale i o prádlo, dál v nemocnici potřebuje papuče a ručníky - a ano je to těžké pro někoho cizího všechno nakoupit, když nevíš, co preferuje, jaké má velikosti - pak otázka financí - co když zakladatelka nemá bankovnictví v mobilu, jak to zaplatí, jako kdyby měla rodinu, tak si s tím vším poradí, ale chtít to po cizích lidech úplně komfortní není
@Kriss Tina píše:
no já třeba doma nemám náhradní ani kartáček na zuby a pastu, anebo prádlo pro holku velikosti 36, když sama mám 44
náhradní papuče taky ne, ručníky by se našly - a hlavně kdo cizí se s ní bude ochoten podělit o své domácí zásoby?