Náhlé nadměrné pocení u menstruace

10
22.3.23 07:33

Náhlé nadměrné pocení u menstruace

Dobrý den všem, chtěla bych vás poprosit o ženské zkušenosti.
Bude mi 30 a nikdy se mi nic podobného nestalo. Běžně se prakticky nepotím, jsem štíhlé drobné postavy a ani horka mi nijak nevadí.
Včera od rána jsem cítila jak se nadměrně potím, protože prostě takové problémy nemám, tak to nešlo přehlédnout. A dnes v noci jsem se vzbudila s návalem horka a měla jsem mokrý hrudník, červené tváře a pocit, že je v místnosti horko, přitom máme v ložnici 20 st.
Zrovna včera dopoledne jsem dostala MS a jelikož neberu antikoncepci, tak jí mám celkem silnou a nepravidelnou. Ale jak říkám, takového pocení jsem zažila poprvé. Máte některá zkušenost s pocením před nebo při menstruaci?
Moc všem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.3.23 07:42

Ano, běžný jev.
Kolem 30 jsem se též u menstruace začala více potit - a hlavně - pot byl najednou cítit jinak, což bylo dost nepříjemné. Nevěřila jsem kamarádovi, který se chlubil, že u ženských pozná menses podle čichu. Pak jsem uvěřila.
No a po 40 se potím už týden před ms, v noci se budím mokrá, někdy se musím i převléct, hnus… Byla jsem si nechat dělat hormonální profil - tak přechod to prý ještě není. Tzn. bude hůř… Dr nabízel HA, že ta to srovná. No, jelikož jsem ji celý život nebrala, nechce se mi s tím teď začínat. Tak se holt potím… Menstruační kalendář si vůbec nemusím dělat, protože týden dopředu mám díky nočnímu pocení jasnou zprávu, že už je to tady zas…
Za anonym děkuju ;-)

• Citovat
  • Upravit
10
22.3.23 07:50

Moc děkuji za reakci. Možná někomu přijde, že zbytečně plaším a proč se na toto vůbec ptám. Ale mám dlouhodobě trochu zvětšené uzliny a samozřejmě noční pocení je strašák u rakoviny, tak člověk začne hned googlit a vidí to nejhorší :roll:
Mě se toto opravdu stalo poprvé a tak jsem ani nevěděla, zda si to spojovat s tím, že by to mohlo souviset s menstruací, ale vyšlo to zrovna na ten den, tak mě to napadlo.
Taky HA neberu a nechci začínat, mám 2,5 letou holčičku a ani po porodu jsem žádné pocení neměla.
Jinak moje gynekoložka mi doporučila kapičky Gynex, tak vyzkouším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
22.3.23 17:02

Mně se to začalo stávat po 40, ale může se to stát kdykoli, když se trochu rozhodí hormony. Nepozoruješ i jiné příznaky, že se ti hormonálně něco změnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
22.3.23 19:01

No úplně nedokážu říct, protože netuším jak ty změny vypozorovat. Jediné co vím jistě, že občas se mi stávalo, že jsem měla akné podél čelisti a to je prý většinou hormonální nerovnováhou. Ale to jsem neměla ještě tohle pocení. Každopádně teď momentálně mám nějaké menší akné přesně na čelisti a pod čelisti, které se mi dělá opravdu jen někdy. Dnes se třeba přes den nijak extra nepotím jako včera, tak uvidím v noci co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
22.9.23 07:45

@denisa.ang mohu se zeptat co ty uzliny a poceni? :nevim:

prozivam to same, uzliny zvetsene dle sona benigniho vzhledu, jinak poceni vzdy jenom pri menses! :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
22.9.23 13:59

Pokud je to u menses, je to hormonalniho původu. @MilujicislecnaT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie