Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když si vzpomenu na to, jak jsem byla malá, přišlo mi naopak divné, že moje rodiče nahé znám a prarodiče vůbec. NE, že bych to vyžadovala
, ale tenkrát jsem nechápala, proč to např. babička nedělá a mamka jo. Tohle je ale váš problém a pokud ti to vadí, tak si o tom s otčímem promluv ![]()
Rozhodně by mi to vadilo!
Já své prarodiče neviděla nikdy nahý a to jsou vlastní. Tulení s nahým nevlastním dědem v posteli je divné až prapodivné. Rozhodně bych to zarazila! Trochu bych se bála syna dávat k prarodičům, nevěděla ´bych co si myslet.
Možná by se manžel, jak na to bude příležitost, měl pokusit ze syna nějak dostat, jak tedy takové mazlení probíhá.
@Anonymní píše:
No právě, hlavně z toho tulení se mi dělá ještě teď špatně… táta je jako můj vlastní, malého oba zbožňují, mám pocit, že si na něm trochu vynahrazují to, že spolu už žádné děti neměli, nevím… ale malý se i doma koupe normálně sám, někdy s námi, ale nám ta jejich nahota prostě vadí, nemůžeme si pomoct…malý nám taky říkal, že nespal v pyžamku (a plínce na noc, občas mu to ujede) stejně jako děda. Tak jsem se zeptala mamky a ta říkala, že lže a MALÝ pyžamo rozhodně měl. A co je jako na tom, že se s dědou sám chtěl koupat a že je při spaní dědovi horko, prý je to normální…
![]()
@Anonymní píše:
No právě, hlavně z toho tulení se mi dělá ještě teď špatně… táta je jako můj vlastní, malého oba zbožňují, mám pocit, že si na něm trochu vynahrazují to, že spolu už žádné děti neměli, nevím… ale malý se i doma koupe normálně sám, někdy s námi, ale nám ta jejich nahota prostě vadí, nemůžeme si pomoct…malý nám taky říkal, že nespal v pyžamku (a plínce na noc, občas mu to ujede) stejně jako děda. Tak jsem se zeptala mamky a ta říkala, že lže a MALÝ pyžamo rozhodně měl. A co je jako na tom, že se s dědou sám chtěl koupat a že je při spaní dědovi horko, prý je to normální…
![]()
Ja myslim, ze k nicemu zlemu nedoslo. Jen jim to nedochazi a berou ho jako vlastniho. Je treba si s nimi promluvit kde jsou hranice.
stniho.
No fuj. Pravděpodobně dědu trochu raní to, že bys ho mohla považovat za úchyla… ale je to tvoje dítě a ty máš mít hlavní slovo o jeho vývoji.
Ani mamka ani taťka před námi dětmi nechodili nazí - jako v trenclích nebo kalhotkách+podprdě v horku či ráno OK, ale jako producírovat se nazí ne.
Prarodiče jsem nikdy neviděla ani ve spodním prádle natož nahý.
Koupání ve vaně nahatý mi nepřijde úchylný, ale neviděla bych to ráda.
Tulení nahatej s nahatým mi úchylný teda přijde.
Na pomazlení můžou přece být oblečení, ne?
Aspoň slipy.
@Anonymní píše:
![]()
I kdyby nic špatného nedělal, to, že je mu horko ještě neznamená, že si nemůže vzít alespoň bavlněný trenýrky na spaní, ne? Jinak je mi při té představě
.
Taky si myslim, ze se nic spatnyho nedelo, ale to sdeleni je tak zrazejici, ze te to chte nechte napadne.
Ale ano, je to divne, preci deda vydri jednu, dve noci v trenkach.
Taky by mi to vadilo.
Vím, že naši se třeba před děckama převlečou nebo přeběhnou do koupelny, ale jinak né, kdyby si ale nazí lehali vedle děcek, tak jim řeknu, že mi to vadí a nepřeju si to.
A my z manželem teda doma přeběhneme i nazí nebo jen ve spodním prádle, já teď v létě spávám jen nahá, že je tady otřesné horko. Děcka jsou ale ve svém pokoji a my v ložnici.
Ty to řeš u vašich, že takhle né.
Nedělala bych z toho kovbojku.. Otčíma znáš dvacet let, asi bys poznala, kdyby byl nějak úchylný. ![]()
V klidu bych jim vysvětlila, že se ti to nelíbi a ať si bere trencle.
To bych zatrhla. O děti bych se bála. Děti jsou nejvíce zneužívané osobami z rodiny a mě je úplně jedno, co by si o tom někdo myslel. Všichni pak říkají, jak si nikdo ničeho nevšiml. Snad se dospělí lidé můžou ovládnout a alespoň v přítomnosti dítěte se obléknout. A nebo tak chodí nazí i před návštěvami?
Kdyz byla mpje neter mala cca tri roky, svlikla se do naha a chtela si lehnout k dedovi. Ten zacal vysilovat at si ji hned vezmem
stydel se a nevedel jak reagovat. Takze asi tak. Nikdy jsem otce nevidela naheho a mamu velmi velmi malo, kdyz to bylo nutne nebo jen prebehla z koupelny.
@Anonymní píše:
![]()
Ahoj mě se teda udělalo až nevolno, když sem to četla, je to moje noční můra tohle, akorát mě napadlo jestli to třeba nemysleli jako učení na noc bez plíny?,ale to tulení je teda síla no, malej má už čtyři roky, hodně s ním o tom musíš mluvit a vysvětlovat, aby si třeba už sám řekl, že bez pyžamka nejde spat, ale já osobně bych ho tam už asi nedala spat, mám z toho husinu člověče
![]()
@Kobliha51 píše:
To bych zatrhla. O děti bych se bála. Děti jsou nejvíce zneužívané osobami z rodiny a mě je úplně jedno, co by si o tom někdo myslel. Všichni pak říkají, jak si nikdo ničeho nevšiml. Snad se dospělí lidé můžou ovládnout a alespoň v přítomnosti dítěte se obléknout. A nebo tak chodí nazí i před návštěvami?
Přeci, kdyby ho chtěl zneužívat, nějakej zákaz spaní naostro to nevyřeší. ![]()
Zakladatelka snad otčíma zná a ví, jestli to na ni zkoušel, nebo ne. ![]()
No normální to není.. Ono mi tedy přijde už trochu přes čáru, že dítě ve čtyřech letech pořád spí v manželské posteli s rodiči.. do kdy ho tam plánujete mít? A ty prarodiče..to už je fakt moc.. Požádala bych dědu, ať spí alespoň ve spodním prádle, když už nic jiného. Koupání..no já nevím..moje děti ani jednoho z prarodičů nahého neviděly. Ve spodním prádle ano..ale nahé nikdy. A klidně si může trochu vymýšlet, aniž by chtěl..prostě si to nepamatuje přesně, tohohle si děti ve 4 letech moc nevšímají..v čem spaly. Ale je to příležitost todle s prarodiči probrat a nastavit rozumné hranice. Ale pozor na takové to, „..maminka chce, my si to po svém, ale mamince to nesmíš říct..jinak..“
@Bábrdl píše:
Přeci, kdyby ho chtěl zneužívat, nějakej zákaz spaní naostro to nevyřeší.
Zakladatelka snad otčíma zná a ví, jestli to na ni zkoušel, nebo ne.
Dělá se mi špatně z toho, jak se po starým nahým chlapovi válí nahatý malý dítě. Tohle bych nezvládla jen tak přejít, to ať si říká kdo chce, co chce.
@Bábrdl píše:
Nedělala bych z toho kovbojku.. Otčíma znáš dvacet let, asi bys poznala, kdyby byl nějak úchylný.
A kdyby byl na malé chlapečky, jak by to ona holka asi poznala? Navíc tyhle pudy se s věkem zhoršují, jsou tací, co začnou mít problémy, že se neudrží v rámci určitých mezí a fantazií, až na stará kolena..
Zakladatelko, vůbec si nemyslím, že to je případ tvého otčíma.. Ale 100% není nikdy nic, člověk musí být obezřetný.