Nahota prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
201
28.7.14 02:07

Mě to také připadá zvláštní, aby se nahý děda chtěl tulit s nahým chlapečkem. Vadilo by mi i to společné koupání ve vaně, připadá mi to tak nějak nehygienické. Taky se divím, že neznáš zvyklosti svých rodičů, pokud mají ve zvyku spát nazí a koupat se s dětmi ve vaně, proč to tak nedělali i s tebou? Nemám nic proti tomu, že občas vidí dítě prarodiče nahé, ale tohle se mi zdá příliš. Minimálně si s nimi musíš o tom promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
28.7.14 06:24

@Bábrdl já bych řekla, že ty to tady dost zlehčuješ. Jsi psycholog, že víš, že by si chlap na chlapečky nemohl vzít ženskou s holčičkou? Oni všichni chlapi s pedofilním sklonem se nesnaží tu touhu ukojit. Někteří naopak, světe div se, s těmi sklony bojují a vyhledávají prostředí bez lákadel. Takže tohle by mě tedy vůbec nepřekvapilo. Neříkám, že to tak je, jen to co píšeš ty je nesmyslný argument. Že by si toho už všimli je taky blbost. Kdyby na všech úchylech a násilnících bylo poznat dopředu, že se k něčemu schyluje, tak tu nemáme trestné činy. Ve spoustě případů ti okolí popíše úchyláka jako slušného a milého člověka, do kterého by to neřekli. Včetně rodiny.
A ano, klidně může začít osahávat děti až v šedesáti. Opravdu to nemusí mít od dětství.

K dotazu. Normální mi to tedy určitě nepřipadá. Mě moje děti znají nahou zcela běžně. I se s nimi koupu, i se mnou spí v posteli (ano, i ta pětiletá a hodlám ji tam mít tak dlouho, jak bude chtít), ale já teda spím oblečená a to samé bych očekávala od prarodičů. Stejnětak si nedovedu představit, jak děda leze s holkama do vany. Nemusí to být hned úchyl, ale je to prostě divné.
Na druhou stranu, kdyby děda opravdu pedofil byl, tak nějaké zákazy společného koupání stejně nic nevyřeší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
28.7.14 06:27

Je to divný. Ještě bych zkousla to koupání, i když ani to bych nenesla libě. Ale to společné spaní s nahým dědou (je fuk, jestli vlastní nebo nevlastní) by se mi rozhodně nelíbilo. Zaráží mě, že to samotnému dědovi a ani babičce, nepřipadá nenormální. Máme dvou a půlletou vnučku, když je u nás a vlítne třeba náhodně do pokoje, kde se převlékám a vidí mě nahou, tak z toho žádnou vědu nedělám, nahé tělo je normální, není třeba ho nějak přehnaně honem honem zakrývat, ale mazlení nahého dospělého s nahým čtyřletým dítětem mi normální nepřipadá. To dítě to ještě nechápe, je na tom dospělém, aby uměl správně vyhodnotit a nastavit hranice, co ano a co už ne. Na tvém místě bych si s prarodiči v klidu promluvila, taktně, abych jim nepodsouvala kdoví co, prostě jen říct, že si tohle nepřejete, že i když s největší pravděpodobností o nic závažného nejde, je tohle ta hranice, za kterou u svého dítěte už nechcete chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.7.14 06:43

@Bábrdl,

já ti fandím. Tím nechci zlehčovat bdělost před případným skutečným ohrožením dítěte.

Já si teď možná také zavařím. My jsme naše vídali nahé od malička (na chatě 1 místnost vč. koupání pro všechny, malý byt), koupali se s nimi i spali, naše děti je také vídají (koupou se na zahradě, kam není odnikud vidět, naostráč), spí s nimi porůznu v posteli (často u nich bývá všech 6 vnoučat najednou), mají to rádi. Pravda, nazí nejsou. Afinita dítěte k „tulení“ je u našich dětí dána jejich kontaktností - pro kontaktní dítě možnost přitulení se v noci k někomu blízkému znamená strašně moc a myslím si, že by se jim to mělo maximálně dopřát. Nahota kohokoliv u nás nikdy nebyl problém, chodíme i na nudapláž. Co je přirozené, nemělo by být zahanbující. Třeba jsou prarodiče podobného ražení.

A ještě mi tady vadí takové to ohrnování nosu nad „starým tělem“ - snad proto, že už taky nemám tělo mladé.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
28.7.14 06:46

Co je špatného na nahotě? Nikdy jsem se před dětma neschovávala a můj syn nikdy na mě nehleděl jak vyoraná myš. Nahota je přirozená.
Každopádně, jestli ti to vadí, tak si nech dítě doma a máš vystaráno. Ještě dodám, že děti v tomto věku mají přebujnou fantazii a ne vše, co s vážným výrazem vykládají je pravda.
Z miljícího dědečka tady uděláte pedofila, tož to fakt nemá chybu.

• Citovat
  • Upravit
879
28.7.14 06:54

@bamba Souhlas, napsala jsi to líp.:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
28.7.14 07:36

Taky mi přijde, že z toho děláte až moc kovbojku. Bydlíme v paneláku, jakkýkoliv oděv nám způsobuje okamžitě pot až na prdeli. Takže spíme nazí. Naši jsou v baráku, nicméně pod střechou je taky pařák a vůbec by mě hlavně nenapadlo přemýšlet, že ta láska co malému projevují by měla být záminka k nějakému sexuálnímu ohrožování. Ať s ním spí v posteli nazí nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
28.7.14 07:46

Uf.. no ve me by se teda v tu ranu zjisteni, krve nedorezali!! Me vadi i to, kdyz si deda hraje s nahou 4letou neteri! Je to divne! Nahota by mela zustat jen ve vztahu rodice - deti! Vadilo by mi i kdyby se nejednalo o dedu, ale o nahou babicku! Tak to proste byt nema. Intimita je soukroma vec, do ktere prarodicum nic neni.
Uprimne receno, me vadi, i kdyz muzska cast rodiny hledi na to, jak svou malickou prebaluji. Clovek nikdy nevi co se druhemu muze odehravat, i kdyz nechtene, v hlave!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
28.7.14 07:54

Nečetla jsem všechny příspěvky. Ale zaujalo mě, kolik maminek vnímá nahotu před dětmi jako normální. Ja osobně sama nahotu nemam rada, pokud není nutná (mimo téma sex, tam mi samozrejme nevadí). Ale Nevim, proč bych mela koukat např. i na manželova visícího bimbulu častěji, než při odchodu do sprchy a při převlékání. Me vadi i spaní bez pyžama, vadi mi i společně koupání rodičů s dětmi. Abych někam dala tu hranici - dvouměsíční dceru kojím klidně tělo na tělo, dvouletou dceru pomazlim, pokud přiběhne při odchodu do sprchy, sprchujeme se spolu. Ale do vany bych s tou dvouletou už nesla. Neni to o stydlivosti, ale proste mi to není příjemné. U prarodičů je pro mě nahota už úplně scifi. Ale jak to tady ctu, asi mam nějaký poharaseny postoj spis ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
28.7.14 07:56

A to spaní v posteli - to fakt tak strašně hřejí aspon kalhotky nebo trenky? Nevim no, mě teda ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
28.7.14 08:04

To spaní v posteli by mi vadilo. Takže tam bych chtěla, aby děda i kluk měli trenky/ spodní díl pyžama. Koupání by mi asi nevadilo (dost by záleželo na mém vztahu s prarodičem).

• Citovat
  • Upravit
bamba
28.7.14 08:13
@petulatko píše:
A to spaní v posteli - to fakt tak strašně hřejí aspon kalhotky nebo trenky? Nevim no, mě teda ne.

Budeš se divit, ale vadí. Nepřeju ti to, ale možná to jednou poznáš.

• Citovat
  • Upravit
1723
28.7.14 08:21

Jižiš vy z toho zase děláte drama.
Podle mě je nahota naprosto přirozená věc. Doma před dětma chodíme nazí normálně, spíme nazí všichni 4 a jak to mají děcka u babičky mě nikdy nenapadlo řešit. Určitě se spolu koupou a naši teda spávají v pyžamech. co vím.
Ale co si jako představujete že se pomazlil nahý děda s nahým vnoučkem? a jaký je v tom asi rozdíl kdyby měl děda trenky? Pokud by byl uchylák tak ho to že bude mít trenky nezastaví.
Chudák děda to určitě nemyslel zle a kdyby věděl co z něj tady děláte :roll: :roll:
Samozřejmě, pokud to zakladatelce vadí, tak at řekne doma, že se mají rodiče obléct, ale určitě bych to nedramatizovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
28.7.14 08:24

@Sonreir

kde je psáno, že to takhle být nemá? Kdyby měl být člověk jen oblečený, rodil by se v šatech.

Myslím, že z příspěvků tady vyplývá, že jde o nastavení každého člověka, dané převážně výchovou („to já jsem dědu nahého nikdy neviděla…“). Takže podle toho ať se každý zařídí. Kdybysme byli křováci v buši, vůbec by nám to nepřišlo.

Mno - ještě možná podle mojí zkušenosti z nudapláží, existuje málo věcí méně erotických než úplně nahé lidské tělo.

Znovu říkám, že se to netýká skutečného ohrožení dětí a že bdělost i vůči členům rodiny v tomto je na místě.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
28.7.14 08:30
@petulatko píše:
A to spaní v posteli - to fakt tak strašně hřejí aspon kalhotky nebo trenky? Nevim no, mě teda ne.

To víš že nehřejí, to sou jen takový kecy, aby se obhájili :nevim: on je totiž hroooznej problém si na pár nocí, co tam mají vnoučata oblíct aspoň spoďáry… :roll: naši naštěstí takový jalový nápady nemají, ale kdyby měli, rychle bych jim to zatrhla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová