Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@blabla01 píše: Více
Do koupelny jsem přestala lézt páťákovi, když se začal stydět. Docela dlouho neměl problém promenádovat se po sprše pro pyžamo do pokoje. Před dítětem se maximálně převleču z trika nebo si sundám sukni, do naha před něj nejdu. Do koupelny za mnou chodil snad jen jako batole. Nesnažím se z nahoty dělat tabu, ale ani nějakou běžnou záležitost.
@vokishka píše: Více
Protože bereme ženy jako pečovatelky a maminky.
Taky by mi nevadilo, kdyby handicapovaného syna měla obstarat žena. Ale u dívky muž ano. ![]()
@Jahudka82 píše: Více
Pravda, že jsme v přízemí a v ložnici máme jen závěsy, které zatahujeme na noc, ale to není kvůi tomu. celkově máme doma chladno, hlavně v létě. Starý dům. Chodím ve volných krátkých kraťasech, pod nima nic. Máme kožené sedačky, to mi taky přijde blbé si tam sednout, pak přijde praneteř a dá si tam sušenku… ![]()
@lucad77 píše: Více
Tak já si třeba speciálně vybral uroložku, protože by mi přišlo blbý, kdyby mi na něj sahal chlap.
![]()
Kluk si začal nějak před rokem přivírat dveře i od pokoje. To bylo v přelomu 11-12 let. Dřív bylo do pokoje furt dokořán. Nechává mírně pootevřeno, aby za ním mohla kočka. Ale jinak chce své soukromí. Přirozený vývoj.
Já bych řekl, že je rozdíl nahota v rodině a mimo ni. Když zahlídnu mladou sousedku, jak se opaluje nahoře bez (žádnou nemáme), klidně vám to tady napíšu. Ale že jsem zahlídl tátu nahýho, když šel z koupelny, to vám nejspíš psát nebudu.
To samý sex - většina z vás ho má ráda, ty odvážnější používají aktivně šidítka a ty nejodvážnější vždy na Nový rok skočí na Freevideo.cz. Slyšet sex vlastních rodičů ale nechcete. Prostě určitý věci v rodině jsou divný, trapný či přímo nepatřičný.
Váš ŠS (Šmírák sousedek, nikoliv Shukající Superman).
Příspěvek upraven 07.06.26 v 10:14
@nikitice píše: Více
Jo takhle no, to chápu to mi taky není úplně jakože komfortní. Ale třeba mám jen kalhotky a delší triko. Holku v tomhle péruju ať si nesedá jen tak na volno někde. Volné kraťasy třeba na spaní mám taky. Když jsme jeli ke tchýni a koupila jsem malé jen spodek od plavek prostě jen ty kalhotky, nikdy nevím kdy tam přijede třeba skoro švagr, což je pro mě, pro nás v podstatě cizí člověk, tak prý na co, to je zbytečný tady to nepotřebuje
říkám a co hygiena třeba, a to je tchýně zdravotník a mají psa!
doma je mi to u dětí jedno, ale před cizíma lidma prostě ne.
My se doma promenujem nahý bez omezování. Mně je jedno, že mě někdo z rodiny vidí. Ale od doby, co pozoruju, že staršímu synovi začalo vadit, aby jeho někdo viděl, tak to samozřejmě respektuju a do koupelny mu nelezu. Ale nahá z koupelny lezu pořád a nemám problém chodit po bytě.
@Ploskutáček píše: Více
Jsme naturisti. Jen bych k tomu dodala, že my sice děti vychováváme k tomu, že není třeba se stydět, ale že stydět se klidně i může. Je to o přístupu k tělu, svobodě a přirozenosti. Bereme nahotu jako normální stav, ale ne povinný. Můj syn se asi kolem desíti let rozhodl, že se bude prostě stydět (nevím, jak to jinak popsat), od té doby jsme ho neviděli nahatého (asi do 19 let, kdy ho to přešlo) a nikdy jsme to nezpochybňovali. Prostě měl syn vždy trencle nebo plavky, protože chtěl a bylo to vždy bez řečí respektováno. Na nudapláži taky není povinné být úplně nahatý. Samozřejmě se u nás klepe, nikdo nikomu neleze nikam bez dovolení, ale je běžné, že se ozve dál a za dveřmi je naháč. Tady zakladatelka napsala, že se ve vedlejší diskuzi psalo o kontrole genitálií rodičem ve 14 letech - ne, to se nikde nepsalo, psalo se o tom, že to má zkontrolovat lékař. Zas dělá z komára velblouda
Jen tak mimochodem naturismus je v naší rodině pěstován už po generace, moje babičky a děda se nikterak neschovávali a chodili se jak říkali už tehdy koupat na Evu a Adama.
@Catalina123 píše: Více
Zakladatelka tam psala, že porovnávala velikost přirození toho 14 letého s mladším sourozencem. A někdo další tam psal, že kvůli drogám je dobré vidět nahé dítě i ve vyšším věku.
@blabla01 píše: Více
No tak se asi kluci nestydí ani jeden a třeba se koupali v bazénu nebo běhali nahatí po zahradě nebo po bytě. Tak matka mrkla a viděla, že to mají zhruba nastejno. Dcera v pubertálním věku normálně běhala nahatá po zahradě i s neteřemi a děda v té své bederní pseudoroušce zas zalíval rajčata. A já si nahatá dopřála zahradní sprchu, můj kluk tam lítal v plavkách stejně jako bratr. A co jako. Že z toho máte teď kopřivku neznamená, že je to špatně. Máte prostě jen předsudky. Ten někdo další o drogově závislém dítěti tam psal něco úplně mimo téma.
My třeba i na tu nuda pláž jezdíme, ale samozřejmě bez syna. ten by jel s přítelkyní. Doma prostě projdu z koupelny, ale nesednu si k TV. Ležím v kraťasech prostě každou nohu jinam, takže kraťasy jsou dobré
Dovnitř mi vidět němusí.
I před manželem jsem ráda v něčem, pak mě vnímá jinak, když se svléknu. Já teda taky, když ho vidím se svlékat, tak mi projede vzrušení, než kdybych ho viděla furt.
My mame radi koupání bez plavek at uz doma na zahradě nebo v nuda kempu nebo pláži. Stejně tak v přírodě, kde neni tak vidět. U pubertaku respektujeme jejich přání a treba minulý rok se v natura kempu zakryvali. Ten kemp to měl i v pravidlech, ze teenageri můžou chodit jak budou chtít. Doma nahá nechodím, většinou je tu na to zima. Do koupelny i do pokojů si klepeme. S dcerou se spolecne převlékame běžně. Nahotu vnímám jako přirozenou a prijemnou hlavne v létě, nesnáším mokré plavky.
Nahé prso před 22 hod.? Sodoma Gomora! To raději krváky a násilí, vulgární a podrazácké reality show, to je to pravé pro život, že?
![]()
@jege píše: Více
To mam z druhe strany - gynekolog mi nevadil, ale pak jsem narychlo nenasla chlapa, jen zenskou, a porad jsem si uplne nezvykla. ![]()