Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Obeli Děkuji. Dle zákona bude matka ta, co ho porodila. Já ho pak po pár měsících adoptuji, jinak to nejde
Můžu poprosit soukromou zprávu??
@jezz1e píše:
No, tipla bych, že 90 % žen stojícím před rozhodnutím jít do NM už vyzkoušelo téměř vše. Třeba já (nepočítaje západní medicínu) kineziologii, reiki, homeopatii, čínskou medicínu, mobilizaci kostrče, hormonální jógu, x výživových doplňků a bylinných preparátů… a zatím nic.
A jakou příčinu kineziologie odhalila?
@Enmamma píše:
Cizí vajíčko, cizí matka…není jednodušší než krkolomně vyrábět cizí dítě, nějakému existujícímu dítěti pomoci a adoptovat ho?
Presne to si myslim take. A zaroven by jedno miminko, ktere nikdo nechce, naslo rodinu. Ta otazka ale je, jestli by se ta pani vubec dockala toho miminka. Vychazim h toho, ze jich zas tolik nebude a zadosti je dost ![]()
@Bábrdl píše:
Já znám případ, kdy chlap vydírá ženu, aby s ním zůstala, že jinak řekne děcku, že není jeho máma. (je z dv).![]()
![]()
Tak je to idiot
Předtím byl normální? ![]()
Zkušenost nemám, ale chápu tě
ja bych to nezvládala, to vím určitě.
@Anonymní píše:
@Wani Ale miminko si i odnosily, ne?
Když by šlo jen o DV, tak s tím jsem smířena, i když jsem to ze začátku dost obrečela. No a teď toho ještě to, že ho nemůžu odnosit.
S manželem jsme o tom samozřejmě mluvili, ale jak moc je chlap sdílný. On prostě tyto věci neřeší. Vše okolo miminka a IVF a NM… řeším já. On bere, že to bude naše, a taky počítá s tím, že nikomu o DV neřekneme. Ale co když nastane situace, když se pohádáme a to někdy člověk řekne i to, co by neměl. Neříkám, že se hádáme, ale jak se říká, že se manželé nejvíce hádají kvůli dětem.Jinak vám všem moc děkuji, za názor, radu i to, že se mi snažíte pomoct. Nemám s kým jiným bych to mohla probrat. Říct co mě trápí, co cítím
Je pravda, že odnosily. Myslím, že pokud bere, že je to dítě vaše a není tam žádný náznak (že by měl třeba už ted narážky), tak to nejspíš bude v pohodě (do budoucnosti nevidíme). A i kdyby jste se hádali, budeš mít dítě, po kterém toužíš ![]()
@berďana píše:
Presne to si myslim take. A zaroven by jedno miminko, ktere nikdo nechce, naslo rodinu. Ta otazka ale je, jestli by se ta pani vubec dockala toho miminka. Vychazim h toho, ze jich zas tolik nebude a zadosti je dost
No právě že těch zdravých bílých dětí moc není, takže tam se o pomoci miminku bez rodičů mluvit nedá. Většina žadatelů chce co nejmenší miminko, které je bílé a zdravé (což tedy chápu). A ani u starších dětí není žádná záruka, že se v klidu a brzy dočká adopce, právně volných dětí v DD není tolik.
@Enmamma V tom případě platí ona gratulace. K vyrovnanosti a k partnerovi, který je ochoten jít do pěstounství.
@Karleon píše:
A jakou příčinu kineziologie odhalila?
Problém údajně kdesi u páté pra…babičky z matčiny strany. Asi jsme si s kinezioložkou nějak nesedly, takže se nic konkrétního neobjevilo. Přiznávám, že po tomhle zážitku zrovna na kineziologii moc nevěřím.
@Wani píše:
No právě že těch zdravých bílých dětí moc není, takže tam se o pomoci miminku bez rodičů mluvit nedá. Většina žadatelů chce co nejmenší miminko, které je bílé a zdravé (což tedy chápu). A ani u starších dětí není žádná záruka, že se v klidu a brzy dočká adopce, právně volných dětí v DD není tolik.
Ja tedy nevim, mozna uz to je trosku prez hranu, ale ja si myslim, ze pokud zena nemuze mit sama uz miminko, tak by si zadnou nahradni matku brat nemela. Jiste ze na to existuje spousta ruznych pohledů a nazoru, ale ja treba kdybych mela nekomu dat miminko, ktere jsem sama nosila pod srdcem,…ja bych asi umřela. Furt ten zivot rostl ve me, tudiz je to moje soucast. Ta pani ktera by si pak to miminko vzala, by si vlastne koupila jeden zivot. Je to správné? Tomu nevêřím. Prijde mi to strasné. Ale zase…je to také zvlastni tema a urcite to pro tu pani, co si to miminko chce takhle privlastnit, neni lehke.
Byla jsem nm a bio par to mel stejne jako ty. Vajicka darovana a spermie bio otce.Bio maminka byla stastna z toho, ze je mozna alespon takovato cesta k miminku a miminka milovala snad uz v dobe těhotenství, i kdyz ona sama tehu nebyla. Panatuji si ty dny v porodnici, kdy ji tam proste ty materske pudy naskočili okamzite, kdyz dostala mimca do naruce.
Příspěvek upraven 28.12.17 v 21:59
@jezz1e píše:
@Enmamma V tom případě platí ona gratulace. K vyrovnanosti a k partnerovi, který je ochoten jít do pěstounství.
Díky.
Ještě chci dopsat, ze jsme byli ve Zline s určitě by nm s DV udelali i v Iscare v Praze.
@viky23 Už mám za sebou několik transferů a bez úspěchu. Mám problém s dělohou. Vyzkoušeli jsme snad vše, co se dalo a taky to nestálo málo