Náhradní matka a embryo z DV

Anonymní
28.12.17 19:45

Náhradní matka a embryo z DV

Předem se omlouvám za anonymitu.

Bohužel nemám svoje vajíčka a tak máme vajíčka od dárkyně. Po několika letech a pokusech nám bylo doporučeno náhradní mateřství - zdravotní důvody a neúspěchy. Při pomyšlení, že máme DV a navíc by naše miminko odnosila jiná žena, tak je mi do breku. Ovšem asi je to jediná možnost, jak miminko mít, aniž bychom museli dojít až k adopci.

Prosím vás tedy o váše názory, zkušenosti, rady… jak jste se s tím vyrovnaly, jak jste to zvládly a kde jste náhradní mateřství s embryem z darovaného vajíčka podstoupili apod.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1850
28.12.17 19:58

Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je u nás možné legálně odnosit dítě jako náhradní matka…není to rypani, skutečně mě to zajímá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.17 20:03
@Oplatečka píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je u nás možné legálně odnosit dítě jako náhradní matka…není to rypani, skutečně mě to zajímá…

Není to zakázané. A co není zakázané, je dovolené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
28.12.17 20:14
@Bábrdl píše:
Není to zakázané. A co není zakázané, je dovolené…

Diky, nazor na to mám, ale jelikož mě to zajimalo z pouhopouhe zvědavosti nemám narok se k tomu vyjadřovat, přeji zakladatelce mnoho sil na cestě k miminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.12.17 20:21
@Oplatečka píše:
Diky, nazor na to mám, ale jelikož mě to zajimalo z pouhopouhe zvědavosti nemám narok se k tomu vyjadřovat, přeji zakladatelce mnoho sil na cestě k miminku :kytka:

Ptala jsi se, jak je to možné. tak to vysvětluju. Není zákon, který by to postihoval. A tak je to vlastně dovolené. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
28.12.17 20:26

Cizí vajíčko, cizí matka…není jednodušší než krkolomně vyrábět cizí dítě, nějakému existujícímu dítěti pomoci a adoptovat ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 20:33

@Enmamma Vím, že to zní, že je to s adopcí nastejno, ale není. Spermie budou manžela. A ženy, které dávají děti k adopci jsou zpravidla ženy, jsou zpravidly ty, které užívají návykové látky, žijí kdoví jak. U adopce, co se práv na dítě týče, je to těžší. A taky jde o to, proto píši jako anonym, že nikdo neví, že máme DV.
Jen to mám pořád v hlavě. S DV jsem se smížila a těšila se na to, že si ho odnosím a bude naše a nikdo nebude nic řešit. Ale teď, když by nám ho odnosila NM, tak je to pro mě těžší situace. Proto hledám jiné ženy, které toto tímto způsobem podstoupili. Vím, že to hlavní je, že budeme mít miminko a bude naše. Ale poruč hlavě, aby se tím netrápila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.17 20:35

Mám trochu obavy i z toho, že při výchově bude manžel prosazovat svoje, neboť dítě nebude z mého vajíčka a navíc jsem ho ani neodnosila :,(

• Citovat
  • Upravit
484
28.12.17 20:38

Ano, je to dovolené.
Držím pěsti, ať najdete tu pravou NM, je to velmi dlouhý (opravdu dlouhý) a náročný proces. A dejte si čas na výběr NM, ať nemáte později komplikace ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 20:40

P.

@Obeli Taky jste měli NM?

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
@Anonymní píše:
Mám trochu obavy i z toho, že při výchově bude manžel prosazovat svoje, neboť dítě nebude z mého vajíčka a navíc jsem ho ani neodnosila :,(

jestli máš takové pochybnosti o svém manželovi tak se na to rovnou vyprdni

• Citovat
  • Upravit
5708
@Anonymní píše:
Mám trochu obavy i z toho, že při výchově bude manžel prosazovat svoje, neboť dítě nebude z mého vajíčka a navíc jsem ho ani neodnosila :,(

Já, co mít nemohu, neřeším a věř mi, netrápím se. Problém je, že místo toho, aby se lidé věnovali tomu, co mít mohou, věnují se častěji tomu, co mít nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
28.12.17 20:41
@Anonymní píše:

To by byla asi moje hlavní obava :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
28.12.17 20:46

Já bych to dítě zkusila odnosit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.17 20:48

P.

Nechci se vzdávat, takže to, že miminko mít přirozeně nemůžu, prostě neznamená, že ho nemám mít.
Jen je to pro mě těžší a komplikovanější, jak pro chlapa. Manžel to neřeší, říká, to to bude naše miminko. Ale prostě jako žena, která nemůže mít miminko a navíc ho ani porodit, mi přijde, že jsem zklamala. Miminko moc chci, a i když by bylo z DV, ale porodila bych ho, tak by to bylo prostě jiné. Totéž, kdyby ho odnosila NM, ale bylo by z mého vajíčka. Ale taková kombinace, řešil to někdo takto?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex