Poradna duly
Jana Čurdová
@klarucha tak ať se povede a ať chutná. U nás jsme oba na polévky, malá není na nic. Od malička má problémy s jídlem. Taky je maličká a ve dvou letech váží 11 kg. Ale co nadělám, násilím to do ní nenacpu ![]()
@Hanejs Polévka byla výborná. Mám jí ještě na dnešek k obědu. Petruška nerada jí? Pokud je zdravá, neřešila bych to. Patrik (mámin syn), také jíst, jako malý nechtěl a teď je to právě naopak. Byl taky pěkný hubeňour. Je ještě maličká, srovná se to.
Na dnešek v plánu nic nemám. Zítra jdeme ke tchýni
. Manža jí tam bude pomáhat a mně tam asi hrábne. Nějak ji dvakrát nemusím. Jdu trošku poklidit. Jsem od 5 vzhůru. Nemohla jsem nějak spát.
@klarucha já už taky vařím na dnešek a to plánované ražniči už mám taky napíchané, jen upéct. a brambory oškrábat. My s malou si dáme určitě kaši, ale manžel ještě spí, tak se ho nemůžu zeptat, on totiž nejraději ke všemu rýži.
My jsme spaly asi do 7.15. To je u malé takový průměr ![]()
Jo je to nejedlík od mala. Ale já jsem taky byla vždycky malá, v tělocviku poslední v řadě při nástupu a na střední jsem se docela vytáhla, na těch 170cm. Takže zatím to neřeším, spíš doktorka furt plaší. Už jsme s ní prošli veškeré odborné vyšetření. Ona je strašně poctivá. Na děcké oční, že šilhá (to malé děti skoro všechny), na kardiologii, že má šelest( do 3 let taky normální), na ultrazvuku celé břišní dutiny, že tak málo jí… No furt něco vymýšlí
ale asi lepší, než něco zanedbat ![]()
Já mám dneska v plánu (manžel má odpolední) jet až se malá vyspí k mamce. Oprášit zase po delší době auto
když je sníh, tak nejezdím, bojím se
nejsem moc dobrý řidič
Hojky holky, tak jak se která máte? Co plánujete k obědu? My máme dneska sváteční - bramborový salát a řízek (manžel bude mít v úterý narozeniny a řízky jsou jeho nejoblíbenější jídlo, mohl by ho 3×denně ) ![]()
Poslední dvě noci jsme moc nespali, malá má nějaké noční můry nebo co. Dneska ze spaní křičela „balonky, balonky“ přitom jsme s něma vůbec nic neměli
Nevím co se děje. Snad to zase brzo přejde.
Dobré ráno,
@Hanejs - Nějak jsem se sem nedostala. Manžel přišel v pátek z práce nemocný. Rýmička, jak vyšitá
Včera jsme byli u té tchýně a celý víkend se jen válíme.
Vařit nic neplánuju. Včera jsem udělala čínu, tak máme i na dnešek k obědu.
Zítra mám odpoledne kontrolu. Musím s sebou vzít moč. Jen mi vypadlo, zda to musí být ranní moč nebo nemusí… Nějak si myslím, že nemusí, ale jistá si nejsem.
Už se zase nervuju aby vše bylo v pohodě ![]()
Odpolko půjdeme někam na procházku. Koukám z okna a svítí docela sluníčko. Snníh ještě nepadá, tak toho využijeme.
Já ze spaní křičím do teďka
Třeba to byly pěkné sny mamino…
@klarucha myslím,že určitě ranní moč. Vždycky se má všude brát ranní, je nejvíce koncentrovaná a tak z ní nejvíce poznají. Ale můžeš vzít pro jistotu ranní a ještě i odpolední než půjdeš a tam se zeptáš, kterou chcou
Tak u nás od rána sněží, což jsem naštvaná, protože jsme na odpol. domluvená s kamarádkama, že tam s malou zajedem, a jak jsem už psala - ve sněhu se bojím. Ikdyž je to po hlavních cestách a ty budou určitě solené a tutíž mokré, ale začíná pěkně fujat, tak nevím nevím.
Včera mi bylo celý den docela blbě, tak doufám, že dneska zas budde líp.
Určitě pak dej vědět, jak dopadlo vyšetření. Já jdu až v pátek, a taky už se těším. I bojím ![]()
Jestli pěkné sny nevím, pak začala plakat
ale už je zase dobrá
Ahoj holky,
tak dnes mám za sebou prvotrimestrální screening. Vše dopadlo na 1*. Placentu mám vzadu vysoko. Vše negativní. A prcek je v pořádku. Slyšela jsem i srdíčko, takže nádhera. Máme 7 cm od zadečku po hlavičku a vše, co máme mít. Povedla se i fotečka.
Na další kontrolu až za měsíc a pár dní, kde nám řekne pohlaví… To tak dlouho nevydržím ![]()
A co vy? ![]()
@klarucha je tak to gratuluji
, mě Nt+ čeká příští týden už se těším. takže u tebe teď nebylo poznatelný pohlaví? Tak třeba uvidíš příště když nebude stydlín ![]()
@HankaHK - No, ptala jsem se ho, ale řekl mi, že mi to řekne až 7 března, okolo 16. týdne na tutovku. I když tady jsem četla, že spoustě maminám to ve 13 týdnu oznámili. Tak třeba budeš mezo těmi šťastnými
Ono mimčo celkově bylo takové líné, musel mě poplácat na břicho aby se vůbec pohnulo. ![]()
Ale zážitek pěkný. Manžel tam se mnou nebyl. Vezmu ho až v tom březnu. Když jsem mu ukázala fotku, tak čekal zase nějakou černou skvrnku a docela byl na měkko, když viděl fotku.
Zahřálo to u srdíčka…
@klarucha jo tak to bych musela mít štěstí u prvorozeného bylo pohlaví vidět až ve 31tt. Se mnou by manžel měl jít i syn, jsem zvědavá spíš na reakci malýho ![]()
@HankaHK - A jak je syn starý? I já jsem zvědavá na chlapa, jestli něco uvidí. Až ve 31. týdnu? Fíháá ![]()
Bude mu 2,5 roku je taky srpňátko, jinak manžel byl se mnou už v 9tt a viděl na Uz dobře co a jak, malej na to minule ještě nereagoval. JJ až ve 31tt při posledním Uz se ukázal, vždycky byl před tím špatně natočený a bylo vidět velký prd ![]()
@HankaHK - Tak to budeš mít malý rozestup mezi dětmi. Zase si budou rozumět. To máš vzorného manžela. Ten můj je pořád v práci, ale už si to domluvil, takže půjde konečně se mnou.
Asi nechtěl být odhalen. Tak ať se Ti příští týden mímísek pořádně natočí! A přejš si páreček? Nebo je Ti to jedno. Samozřejmě důležité je zdraví. Takže zase srpňátko. To jste si naplánovali? ![]()
@klarucha plánovali jsme o něco dříve, ale bohužel jsem měla ZT, tak to vychází až teď ale i tak mi to vyjde na navázání rodičáku.
@milinkaa píše:
Ahojky holky, hledala jsem nějakou dizkuzi, ale žádný srpnový miminka jsem nenašla, tak zakládám novou dizkuzi…doufám, že se nás tu sejde co nejvíc
právě jsem v 10tt termín mám 28.8je to muj druhý prcek samozřejmě se moc moc těšim i když ted prožívám hrozné novolnosti a unavu a zatim nic moc nepomahá…
teda to čučim…samozřejmě gratuluju, ale že ses ani nepochlubila v naší diskuzi březňátek…potvůrko jedna
![]()