Najednou se budí s pláčem - 6měsíční

4293
11.7.12 20:02

Najednou se budí s pláčem - 6M

Ahoj maminky, mám doma půlročního synka, už asi čtyři měsíce se mi malej budí v noci pouze na jídlo a jakmile jsem ho položila do postýlky ihned usnul, poslední tři dny se mi budí s pláčem, přímo hysterickým a plače třeba dvě hodiny(spíš hystericky řve :oops:, jako bolestivě )..myslíte, že to mohou být zoubky, ještě ani jeden nemáme, ale nevidím žádné náznaky toho, že by se klubaly :nevim: Nebo nemáte některá podobnou zkušenost, čím to může být??
Taky jsem slyšela, že prý půlroční dítka začínají špatně spinkat až do roku..je miho hrozně líto, nevím jak mu pomoct a zároveň, co si budem vykládat, je to velký nápor na nervy :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
11.7.12 20:05

Nezačali jste přikrmovat? Mně to syn začal dělat, když ochutnal něco nového…

• Citovat
  • Upravit
4026
11.7.12 20:08

Zoubky to být můžou… nebo mě ještě napadá, jestli se mu něco nezdá, takový ošklivý sen může taky potrápit… mě se malej budil se řevem, když rostly zoubky nebo když ho někdo přes den polekal (pak se mu to asi v noci zdálo a řval)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
11.7.12 20:08

Přikrmujeme už dvA měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
11.7.12 20:11

Já myslím, že to jsou zoubky, mojí malé jsou sice jen 4 měsíce, ale už se jí klube druhý zoubek a taky se mi v noci budí s pláčem..jinak u ní pláč skoro neznám a už vůbec ne v noci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.7.12 20:13

@ejinecka nezařadilas nějakou novou chuť? Nový příkrm (svačinu, večeři). Neudělalas změnu v režimu? Nezměnilas korbu za sporťák? Nezměnilas koupací návyky? Nebyli jste na očkování?
Mně když v noci řve, tak si pokládám přesně tyto otázky a v 99% případů to je reakce na něco nového i na nové lidi. Může tak reagovat třeba ve chvíli, když je mezi spoustou nových lidí. Děti kolem 6. měsíce v nci prý zpracovávají vjemy, tak se jim horší spaní…
Varianta 2 jsou zuby :lol:

• Citovat
  • Upravit
47
11.7.12 20:16

Tak naší malé jsou čtyři měsíce a teď, je to asi taky 3 dny, se mi budí a je dost nevrlá. Taky to přisuzuji zoubkům. U nás pomáhá dát si ji do postele a přivinout. Je klidnější a když se náhodou začne zase ošívat, pohladím nebo dám prso a je klid. Jen doufám, že si na to moc nezvykne, ale když má bolístku nedokážu ji nic upřít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
11.7.12 20:19

No na očkování jsme byli v pondělí…a potom jsme jeli na chatu, kde jsme spali dvě noci, je pravda, že mi plače zrovna od toho dne… :think: Ale už jsme na chatě předtím spinkali a bylo to bez problému…uvidím co dnes v noci…ale dala jsem ho spinkat v sedm a o půl osmé mi začal řičet, tak jsem mu zkusila namazat dásničky gelem proti bolesti..a tu třičtvrtěhodinku tak občas pobrekne…tak to asi vypadá na ty zoubky :nevim:
Jak vlastně poznám, že mu rostou? Dásničky si masíruje už asi dva měsíce mně přijde, ale nějaké jiné příznaky? Mám už pomalu pštiletou dceru, ale u ní jsem zoubky nepostřehla, prostě jsem na ně přišla až byly venku, malinko jsme pocítili až stoličky..takže jsem v tomto tématu, ta trochu v plenkách :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
11.7.12 20:21

Marhulka Kubík mi v posteli válí sudy a u toho řve jak na lesy a mám strach, že klimbnu a on z ní spadne :? Když ležel jak pecka bylo to s ním jednodušší, ale on už je hrozně akční :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
11.7.12 20:27

Hmm, tak to je blbý. Já jsem pro malou koupila taky Chamomillu vulgaris, je to homeopatikum a prý to pomáhá proti bolesti zoubků. Je tu dost diskuzí o tom, tak si to když tak projdi. Zatím nemůžu sloužit praktickými radami, ještě jsem jí to nedávala, protože pokud jí stačí zatím utišení, nechci do ní cokoli zbytečně rvát :nevim: Tak držím pěsti, ať máte brzy klid. Jo a ještě, vůbec to na dásních nemusíš vidět, pokud se to teprve chystá.. To vím zase z vlastní zkušenosti, osmička mi lezla asi půl roku než se konečně ukázala a byly to bolesti jako čert :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
11.7.12 20:32

Teď si mě nepotěšila :mrgreen: Homeopatika znám, jen nevím, jak bych mu je dala…zítra se zeptám své doktorky, je homeopatička :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1865
11.7.12 20:39

Syn se takhle s řevem budil od 6,5 měsíce a taky jsme důvod nezjistili. Mohly to být zuby, ale kolikrát mu lezl zub a vůbec nebrečel a pak najednou zase pláč a zub nikde.
Bylo to jak popisuješ - hysterické pláče, úplně jsem se děsila, že ho něco bolí. Musela jsem ho úplně probudit, nosit dlouho po bytě (nebo manžel, na toho reagoval líp než na mě), dát mu něco malýho k snědku (většinou kaše) a teprve potom znova usnul.
Syn má 11m a občas se mu tyhle hysterické pláče vrací.

Jinak na zuby mažu calgelem, ale valný výsledek to nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3150
11.7.12 21:04

Malá to takhle taky začala dělat a občas se to stává do teď vlastně, ale tehdy to bylo snad 3 noci rychle po sobě, pak zas třeba 10 dní nic, pak zas jedna taková noc. Ale uklidnilo se to, možná moc vjemů, špatný sen, nějaká změna…Taky jsme mysleli, že zoubky, ale zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4000
11.7.12 22:07

Nebudou to noční děsy? Ty jsou způsobené tím, jak se vyvíjí mozek. Mělo by stačit dítě pořádně probudit - třeba s ním zatřást a následně uklidnit. S věkem by to mělo samo přejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
12.7.12 15:14

Asi to budou zoubky, vždycky se uklidní, když mu dám Nurofen…takže musí plakat od bolesti a jiná mě nenapadá…dneska jsem dala nurofen a hezky spinkal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí