Nakazila jsem kolegy covidem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
3.4.22 08:41
@Ba412 píše:
To nevis jak bys dopadla bez ockovani. Treba bys mela taky bezpriznakovy prubeh. Mozna jsi to prodelala, bezpriznakove. Vim o lidech, kterym ockovani zhorsilo autoimunitni onemocneni, o lidech, kteri nebyvali nemocni a po ockovani jsou porad na hromade. Podle mne ma smysl ockovani proti tezkym nemocem jako jsou nestovice, zaskrt, tetanus, hepatitida, tuberkuloza, ale proti chripce….?

Na nekovidovou chřipku umřela před pár lety kolegyni babička. Nemyslím si, že kterékoliv očkování nemá smysl. Jen je potřeba zvážit pro a proti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.22 09:15

To jsou tedy kolegové… udělala jsi vše správně, tak nechápu proč ti to vyčítají.

U manžela v práci to roznesl očkovaný kolega co to chytil od syna. Opravdu se to snažil řešit, chtěl zůstat v karanténě, ale v té době to bylo nastavené, tak že očkovaní do karantény nešli, takže musel do práce. Postupně tam odpadli všichni, očkovaní i neočkovaní.
Průběhy různé - byli tam i očkování s horším průběhem, dokonce mladý kluk očkovaný s horším průběhem, jeden kolega neočkovaný s nadváhou lehký průběh, manžel neočkovaný sportovec v dobré kondici a špatný průběh. Nakazil děti, těm nic nebylo. Nekazil mě a i když jsem měla lehký průběh, jen jako lehké nachlazení, tak naráz tak tři dny jsem měla velký problém s dýcháním…
V té době byla dominantní ještě delta a nikdo tomu kolegovi nic nevyčítal.

Opravdu si myslím, že je to strašně individuální a nikdo neví, jaký průběh zrovna bude mít, případně co mu udělá očkování. Takže by se měl každý rozhodnout opravdu sám za sebe a všechny skupiny by měly rozhodnutí každého jedince respektovat.

Přeji ať jsi brzy zdravá a bez následků.

• Citovat
  • Upravit
5413
3.4.22 09:26
@Anonymní píše:
Byla jsem u nás v práci před pár dny 1. kdo má covid. Pár dní po mně byl pozitivní kolega, hned na to druhý, teď další kolegyně. Jenže já vůbec nevěděla že nějakej covid mám a až když mi bylo špatně jsem si udělala test a okamžitě zůstala doma. Jenže nyní jsem od nich bombardována zprávami že jsem je nakazila, že za to můžu já. Jsem z toho totálně rozhozená a dost mě to mrzí :(

Opravdu to někdo v práci řeší, nebo je to vzhledem k datu apríl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
3.4.22 09:39
@Tomie píše:
Tak záleží - nevědět a udělat si test při tom, kdy je člověku blbě, je jedna věc - druhá věc, jestli jsi třeba už pár dní předem nechodila po práci s rýmou, škrábáním v krku nebo kašlíkem. To by mně pak taky naštvalo, když znám ty konsekvence.Plus teda - psychologická klasika - hledá se prvotní viník, podobně jako hodně Čechů třeba obecně z pandemie vinilo Číňany, přitom si to tady rozvlekli Češi sami.

tak u tohohle bych dost polemizovala, jasně nakonec jsme to tu roznesli my, ale někdo to z té Číny vypustil, těch virů už tam bylo hodně, SARS, MERS, ty se zachytily včas, ale covid tam dost tutlali, no a jestli si ho tam nevypěstovali, to je otázka na dlouhou debatu.

My jsme taky určitě někoho nechtíc nakazili, rozumný člověk nikoho neobviňuje, pokud teda neběhá po práci s horečkou a šíleným kašlem, aniž by měl roušku nebo si udělal test…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
3.4.22 10:03

@welovefashion Neobjevil se MERS původně v Africe? Od velbloudů? Nebo tak něco?

A původní SARS a MERS nebyly tak infekční, proto se nerozšířily. Navíc byly i smrtnější, takže se snadno izolovaly. U současného SARS 2 je problém jeho bezpříznakový a mírný průběh + infekčnost. Proto se tak snadno rozšířil.

:dance: Ale jinak souhlasím, že dnes už těžko zjistíme, jestli to omylem nevypustili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
3.4.22 14:14
@Takco píše:
Opravdu to někdo v práci řeší, nebo je to vzhledem k datu apríl?

Lidi jsou různí. Moje sestra dostala v práci astmatický záchvat (je silná astmatička), byla poslána domů, následně nemocenská a dostala od kolegů hodně zpráv a emilů silně nevybíravého charakteru, jaká je p..a, že mezi ně roznáší covid.
Do práce tedy pak poslala potvrzení od lékaře, že její problém = astma, ale i tak se na ní dívali po návratu do práce jak na největšího vyvrhele. Už tam nepracuje, našla si práci jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.4.22 14:26

@Sunlight515
Já jsem taky byla přítomna dohadům, kdo k nám ten kovid donesl a jak to, že já jsem to nedostala. Osobně jsem litovala tu, která měla první příznaky. Protože ta to odnesla. Přitom ona nemusela být „pacient 1“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.22 17:47
@Takco píše:
Opravdu to někdo v práci řeší, nebo je to vzhledem k datu apríl?

No, bohužel už je to tak. A ještě dneska mi kolegyně psala že se ode mě nakazila, ona to nepíše nějak nenávistně, ale pořád mi to předhazuje.

• Citovat
  • Upravit
1841
3.4.22 18:05
@Anonymní píše:
No, bohužel už je to tak. A ještě dneska mi kolegyně psala že se ode mě nakazila, ona to nepíše nějak nenávistně, ale pořád mi to předhazuje.

Tak ji odpovez, ze kazdy se od nekoho nakazil a at je v klidu, protoze bude mit 6 mesicu imunitu a muze cele leto svobodne cestovat. A nemusi do sebe nechat cpat dalsi davku toho ockovaciho sajrajtu aby mela svobodu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
3.4.22 18:36
@Ba412 píše:
Tak ji odpovez, ze kazdy se od nekoho nakazil a at je v klidu, protoze bude mit 6 mesicu imunitu a muze cele leto svobodne cestovat. A nemusi do sebe nechat cpat dalsi davku toho ockovaciho sajrajtu aby mela svobodu. :mavam:

Nebude. Pokud je to Omikron, ten imunitu nezanechává. Klidně ho můžeš chytit obratem znovu, ve stejném měsíci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
3.4.22 18:39
@Sunlight515 píše:
Nebude. Pokud je to Omikron, ten imunitu nezanechává. Klidně ho můžeš chytit obratem znovu, ve stejném měsíci.

Ale papirove ji mit bude a to staci aby ji pustili do letadla, hotelu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
3.4.22 18:46
@Ba412 píše:
Ale papirove ji mit bude a to staci aby ji pustili do letadla, hotelu atd…

A to je pravda? Tak to už na to třetí očkování taky nemusím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
3.4.22 19:00
@-Blanch- píše:
A to je pravda? Tak to už na to třetí očkování taky nemusím?

Ano, aspon kolegyne to tak ma. Ma dve davky ockovani a ted nedavno chytla covid. Tyden byla doma a ma pul roku pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
3.4.22 19:04
@Ba412 píše:
Ano, aspon kolegyne to tak ma. Ma dve davky ockovani a ted nedavno chytla covid. Tyden byla doma a ma pul roku pokoj.

Můj případ. Mám dvě dávky a kvůli tomu že mi po nich bylo zle už třetí nechci. Teď mám covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
3.4.22 21:21
@Ba412 píše:
Ale papirove ji mit bude a to staci aby ji pustili do letadla, hotelu atd…

No v ČR jí to stačí. Ale v zahraničí by nemuselo. Nebo teda ne všude. Takže záleží na destinaci a podmínkách tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí