Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ono se to dost liší.. my máme novej výtah, fasádu, všechno, takže fond oprav navýšenej snad na maximum (doufam
) a platíme cca 4900 plus 1000 elektřina (měsíčně-vařim na elektřině, proto tolik), 850 televize s internetem. To je takovej ten základ ![]()
Necelých 5 tisíc za „nájem“ spolu s vodou (na vodu máme vysoké zálohy), plus necelé dva tisíce za elektriku. Plyn nemáme. Byt 2+1 o velikosti 60 m2.
Byt v osobním vlastnictví 2+1 44m2 dva dospělí a 1 dítě (16M).Elektřina 1000,–(nemáme plyn),služby byt 2.978,– (fond oprav máme 739,–).Takže 4.000,–. ![]()
My bydlíme 2 dospělí v bytě 2+kk o velikost 56m2. Zálohy na elektriku 900kč (plyn nemáme, topení dálkové z teplárny), internet 489kč, 3125kč celkem záloha na vodu, společný prostor v paneláku, úklid, fond oprav, atd. Takže celkem měsíčně 4514kč.
Holky,
kolik tak muze vyjit cena za energie v byte 2+1 pro dve dospele, pracujici osoby? Z toho pouze jeden vikend v mesici na byte…
Vymera bytu je 60m2.
Hledame si s partnerem podnajem, nasla jsem pekny byt, zrekonstruovany, vyhovoval by, ale je samozrejme drazsi a mame nejaky strop.
Diky za odhad ![]()
Bez příspěvku do fondu oprav (tzn. nájmu) a internetu tak 3000Kč. Hodně jde o to v jakém městě, čím se topí a tak.
@Tate voda plus fond oprav 2000kč, elektrika 800kč a 2100kč plyn nemáme teplo dálkově ale vlastní kotel proto ten plyn ![]()
@Tate píše:
Holky,
kolik tak muze vyjit cena za energie v byte 2+1 pro dve dospele, pracujici osoby? Z toho pouze jeden vikend v mesici na byte…
Vymera bytu je 60m2.
Hledame si s partnerem podnajem, nasla jsem pekny byt, zrekonstruovany, vyhovoval by, ale je samozrejme drazsi a mame nejaky strop.
Diky za odhad
Tipla bych 1500-2000 (elektrika + plyn), ale zalezi na tom, jak zravou mate lednicku, cim ohrivate vodu, kolik casu stravite na pocitaci/televizi, jak mate vysoke stropy, kolikate patro atd.
@Tate píše:
Holky,
Vymera bytu je 60m2.
Diky za odhad
Se vším všudy včetně fondu oprav tak 3 - 4 tis. max., ale ve vašem případě to může být klidně i 2 - 2,5 tis. Ono fakt hodně záleží, pokud máte vybráno, je nejlepší se poptat přímo majitele jak je to s poplatky.
Asi by stálo za zmíňku, co všechno tam na elektriku bude. Takhle dotaz postrádá smysl.
Máme 2+1, 2 dospělí + 2 děti. A platíme 3.500,– s tím, že nám ještě dost vrací. Já jsem ještě na rodičovské, takže jsme doma nonstop.
TO musíš zjistit od majitele, co všechno se do toho počítá. My třeba bydleli v nájmu, kde nebyly měřiče na vodu, platili jsme za vodu a společnou elektřinu a pod. 370 na osobu, topilo se karmou, to nebylo moc, jelikož jsme chodili do práce. teplá voda na bojler, ale ten se spínal jen na levný tarif, tak ve výsledku to bylo méně než v paneláku. Takžej epotřeba vědět, co je zdrojem tepla a teplé vody, zda vy jako nájenící platíte nějaké společné poplatky (nebo to platí majitel z nájmu samotného a pod.). Od dvou tisíc výš.
Dobrý den já bydlím ve ctyrbytove jednotce stoho vlastním dva byty v přízemí. Zajima mě zda když je třeba oprava střechy jestli musím zaplatit opravy dvakrat. Dekuji.
@Puta píše:
Dobrý den já bydlím ve ctyrbytove jednotce stoho vlastním dva byty v přízemí. Zajima mě zda když je třeba oprava střechy jestli musím zaplatit opravy dvakrat. Dekuji.
Ne, zaplatis pomerove dle souctu velikosti tech dvou tvych bytu k pomeru souctu vsech podlahovych ploch bytu v dome. Napr mas 2× byty a kazdy ma 50m2. A dale jsou v dome dva dalsi byty take po 50m2. Takze platis 50% nakladu na opravu strechy.
Byt cca 55m2, 2+1, 2 dospělí, 1 dítě už jenom částečně na látkových plenkách (má je jenom na spaní). Topíme si samy plynovým kotlem, který taky ohřívá teplou vodu, máme to štěstí, že jsme ve středě bytovky, takže máme nižší náklady. A měsíčně všeho všudy platíme cca 3300 Kč za všechno. Fond oprav je teda jenom 600Kč, ale naše bytovka je 20 let stará, tak nepotřebuje zatím tolik oprav.