Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o radu, v Nextu jsem dostala slevovou kartičku na www.nextdirect.com,ale nikdy jsem tam neobjednávala. Tak nějak jsem pochopila, že poštovné je zadarmo.Ale nevím jak s tou platbou pomocí karty. Nikdy jsem takhle neplatila.To musí být nějaká zvláštní nebo klasická do bankomatu. Předem dík za rady a názory
Ahoj, musí to být embosovaná karta, vzadu na kartě je to trojčíslí- bezpečtnostní kód. Já už tam objednávala víckrát a bez problémů. Prosím a jakou jsi dostala slevu? Jako za nákup v kamenném obchodě?
Je to klasická platební karta. Zavolej si do banky a ověř si, zda máš na PK nastavené limity pro internetové platby, příp. si je nech nastavit.
Potom zadáváš celé č. PK a ze zadní straně za podpisovým vzorem třímístné číslo
(CVV kód).
@Melysa píše:
Ahoj, musí to být embosovaná karta, vzadu na kartě je to trojčíslí- bezpečtnostní kód. Já už tam objednávala víckrát a bez problémů. Prosím a jakou jsi dostala slevu? Jako za nákup v kamenném obchodě?
Embosovaná karta to rozhodně být nemusí. Jedině Maestro neumožňuje placení přes internet (teda u většiny tuzem. bank).
@ave já má maestro platím s ní na netu. já myslela, že ten kod mají jen embos. karty
@Melysa píše:
@ave já má maestro platím s ní na netu. já myslela, že ten kod mají jen embos. karty
I elektronické. A překvapila si mě s tou Maestro. Já myslela, že v ČR už není moc bank, které tímhle typem umožňují placení přes net.
@ave píše:
Je to klasická platební karta. Zavolej si do banky a ověř si, zda máš na PK nastavené limity pro internetové platby, příp. si je nech nastavit.
Potom zadáváš celé č. PK a ze zadní straně za podpisovým vzorem třímístné číslo
(CVV kód).
protoze moje druha karta ten cvv kod vubec nema, takze platit na netu s ni nemuzu ![]()
@Melysa píše:
Nakoupila jsem v kamenném obchodě a prodavačka se mě zeptala zda jsem u nich registrovaná já, že ano a dala mě tu kartičku. Je tam sleva 300kč na nákup nad 1200kč.
@Melysa píše:
protoze moje druha karta ten cvv kod vubec nema, takze platit na netu s ni nemuzu
Ne, pokud za podpisovým vzorem nemáš třímistný kód, tak s ní nezaplatíš.
Co máš za PK?
Ja tam nakupuju bezne a mam kreditku visa. Ten trimistny kod u podpisu chteji.
To posilaji i do CR? ![]()
Tu aktivaci platby pres internet musis mit proste aktivovanou. Zjistis to bud v inet bankovnictvi nebo na nejake infolince. Je tam spousta ale… ta karta nemusi bejt ani fyzicky, muzou to bejt proste jen cisla… ![]()
idealni bude zavolat si do banky a zeptat se jestli mas aktivovanou platbu pres internet, pripadne jestli mas nastavene nejake limity
jestli to je maestro, visa nebo neco jinyho je uplne jedno, na tom vubec nezalezi ![]()
@ave to vim, mam karty dve, obyc bez kodu a embos s kodem, tu pouzivam na placeni pre net
@suik jo posilaji, ale asi ze skladu v cr - do 2 dnu jsem to melavzdycky doma.