Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@wildcherry píše:
A znackou.
Pokud bude mit nejakou specialni znacku, tak samozrejme. Ale pokud pujde o beznou drogerii znamou z obchodu, tak tam je prostor maximalne v te cene a sluzbach (napr. Doprava atd). Ale osobne si myslim, ze s beznou drogerii velkou diru do sveta neudela a jako zacinajici podnikatelka nedostane ani u obyc. Drogerie ani u nejake znacky zas tak vyhodnou cenu, aby se na tom vydelaly slusny prachy
Nicmene zakladatelce preju, at to jde podle jejich predstav a treba se mylim. ![]()
@K-Black píše:
Ne, protože se nikdy nedostaneš na cenu jako v obchoďáku
Právě, že už to nějakou dobu sleduju a v málo v čem se nedostanu nad cenu v obchoďáku. Buď můžu být na stejno nebo levnější. Něco málo dražší.
@jakuve píše:
Pokud bude mit nejakou specialni znacku, tak samozrejme. Ale pokud pujde o beznou drogerii znamou z obchodu, tak tam je prostor maximalne v te cene a sluzbach (napr. Doprava atd). Ale osobne si myslim, ze s beznou drogerii velkou diru do sveta neudela a jako zacinajici podnikatelka nedostane ani u obyc. Drogerie ani u nejake znacky zas tak vyhodnou cenu, aby se na tom vydelaly slusny prachyNicmene zakladatelce preju, at to jde podle jejich predstav a treba se mylim.
Presne tak. Beznou kdyz chci, vletim do DM, neobycejne na trhu uz jsou.Ale neznamena to, ze se nemuze chytnout.Jen to chce vse promyslet a investovat i s tim, ze to nevyjde. Osobne bych do toho nesla, pokud bych nemela jistotu, ze nabidnu neco extra, kvalitu a dobrou cenu. I kdyz za kvalitu rada priplatim, u bezne drogerky smysl s novym eshopem nevidim ![]()
@Janča7 píše:
Právě, že už to nějakou dobu sleduju a v málo v čem se nedostanu nad cenu v obchoďáku. Buď můžu být na stejno nebo levnější. Něco málo dražší.
I s poštovným se dostaneš pod cenu v supermarketu nebo v řetězci drogerie? a co cena v obchodě v akci? spousta lidí kupuje drogerii hlavně v akcích…
@janica252 píše:
I s poštovným se dostaneš pod cenu v supermarketu nebo v řetězci drogerie? a co cena v obchodě v akci? spousta lidí kupuje drogerii hlavně v akcích…
jo presne tak, nelze srovnavat se zakladni cenou v marketu, ale spis s akcnima cenama, protoze tyhle veci lidi kupuji prevazne v akci. aby koupili za plnou cenu, to musi mit urgentni potrebu (zrovna doma doslo) a pak eshop nebudou stejne chtit, protoze to prece jenom nejaky den trva enz zbozi dojde.
Ne, ráda si nakupuji kosmetiku osobně…
![]()
Myslím, že konkrétně s tímto moc neuspěješ…
@janica252 píše:
No pokud by si nekoupili jen jednu věc, ale udělali větsí objednávku, tak i s poštovným bych se tam mohla vlézt. To víš, že někde je třeba tak super akce, že se pod ní nedostanu, ale to jsou ty konkurenční boje. Ale přece kdybych měla jet pro prášek do jednoho obchodu, pro šampon do jinýho atd., tak bych projela benzínu mnohem víc než zaplatím na poštovným ne?
@Janča7 píše:
nedostaneš se na tu cenu, co je v obchoďáku třeba v akci, nikdy! a většina lidí nakupuje právě v akcích, protože je ta cena uplně jinde ![]()
@Janča7 nj, ale většina lidí prostě vidí- v akci je přášek, co používám, tak ho koupím při nákupu, i když ještě mám…a tak i u ostatních věcí… a letáky taky málokdo prohlíží všechny co existují, spíš jen ty, co má obchody v dosahu nebo kam i tak chodí, takže to není moc cesta navíc…
@Janča7 píše:
No pokud by si nekoupili jen jednu věc, ale udělali větsí objednávku, tak i s poštovným bych se tam mohla vlézt. To víš, že někde je třeba tak super akce, že se pod ní nedostanu, ale to jsou ty konkurenční boje. Ale přece kdybych měla jet pro prášek do jednoho obchodu, pro šampon do jinýho atd., tak bych projela benzínu mnohem víc než zaplatím na poštovným ne?
nj, ale drogerie jsou většinou těžké věci, nemluvím o vložkách a řasence, ale třeba prášky na praní, aviváže atd. a tomu musí odpovídat i poštovné ![]()
@Janča7 Jenze sampon a prasek koupis v jedne drogerce.Kdyz ne, vezmes si domu do zasoby
.A zrovna DM ka je v kazdem meste a tam nakoupis od zdrave vyzivy az po vlozky do lodicek a jeste mas slevove kupony ![]()
@janica252 píše:
@Janča7 nj, ale většina lidí prostě vidí- v akci je přášek, co používám, tak ho koupím při nákupu, i když ještě mám…a tak i u ostatních věcí… a letáky taky málokdo prohlíží všechny co existují, spíš jen ty, co má obchody v dosahu nebo kam i tak chodí, takže to není moc cesta navíc…
jo přesně, kouknu a vidím aviváže, jedu na klasický nákup a tak je koupím a koupím jich třeba víc, to samé prášky na praní, jar, toaleťák atd.
Já bych taky nenakupovala, chodím do dm-ka. Mají tam ty své kuponky a jsem na to i ujetá. I kdyby někde bylo o trochu levněji, stejně koupím raději tam najednou ma 15% selvu na celý nákup. Třeba Nutrilon, ikdyž vím, že to není drogerie mě vyjde na 229Kč, což není nikde, co s tak dívám
. Ubrousky Pampers teď vyprodávají 6pack za 149Kč, se slevou na celý nákup vyjde jeden balíček na 22Kč atd.,dokud byly kuponky do června tak vyšel dokonce na 18Kč atd. Je jasné, že kuponky nejsou na všechno, ale jen málokdy koupím něco co není ve slevě.
@Janča7 tak já nakupuju drogerku jen v akci, a ikdyž už beru tak víc kusů, většinou ty věci co kupuju tak je mají v obchodech kam jezdíme na střídačku dělat velký nákup, takže jak je víc věcí v jednom obchodě jedem tam a nakoupíme vše. A už se mi dlouho nestalo abych něco kupovala draze, jo vlastně kapesníky používám zewa softis, tak to mě teda trhalo ruce ![]()
Takže můj názor je že bych si drogerii nekoupila na eschopu.
Nakupuji v eshopech kde co, skoro každý týden nějaký balík, ale drogerii teda vůbec, a už vůbec ne bežnou.
V normálních obchodech (např. Tesco) je tolik různých akcí každý týden, že si nedovedu představit, jak se jim dá konkurovat cenou. ![]()