Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, tak me napadlo, nemate nekdo zkusenost s mobilem z ameriky v cr? jako jestli je odblokovanej a jde tady pouzivat, co nabijecka a jestli tam jde treba nastavit cestina? konkretne by me zajimal nejakej iphone..diky!
@Bauerkaa Ja si dovezla mobil z USA a nefungoval mi. Odblokovanej byl, ale presto nesel.
@Kuratkoooo píše:
@Bauerkaa Ja si dovezla mobil z USA a nefungoval mi. Odblokovanej byl, ale presto nesel.
je a jakto? a neslo to tady nejak opravit?
Ja byla v CR na navsteve s iPhonem a vse v pohode. Nchala jsem sinho od Verizonu pred odletem odblokovat (staci jim zavolat), v CR jsem do nej dala SIMku od O2 (museli ji ukrojit, pro iPhone je mensi) a vse fungovalo bez problemu. Nabijecku jsem mela normalni americkou, jen s prechodklu na ceskou zasuvku.
@Lindusa píše:
Ja byla v CR na navsteve s iPhonem a vse v pohode. Nchala jsem sinho od Verizonu pred odletem odblokovat (staci jim zavolat), v CR jsem do nej dala SIMku od O2 (museli ji ukrojit, pro iPhone je mensi) a vse fungovalo bez problemu. Nabijecku jsem mela normalni americkou, jen s prechodklu na ceskou zasuvku.
a jde tam nastavit cestina?
Ale slysela jsem, ze kdyz si to nechavas poslat sem, tak te to vyjde na stejny penize jak tady, kvuli postovnymu a clu :/
@poprvé těhulka píše:
Ale slysela jsem, ze kdyz si to nechavas poslat sem, tak te to vyjde na stejny penize jak tady, kvuli postovnymu a clu :/
to si zase nemyslim.ted jsem koukala na iphone, v americe 4-6tis, tady kolem 18tis..a ja mam i moznost, ze by mi ho dovezla teta, ktera sem na podzim leti, tak bych to resila spis takto.ale zajimalo by me, jestli to nekdo objednavat pres net.
Zakladatelko, proč se nezeptáš prodejce? Asi to totiž nemusí být u každého prodejce ani mobilu stejné. ![]()
Ahoj, nektere telefony jdou nektere ne. U iphonu je vzadu na krabicce napsany zda je kompatibilni do cele EU. Znama si tak koupila iphone z usa a na krabicce bylo only south america. Tak si to prvni zkontroluj a napis si prodejci
@Bauerkaa Já osobně ne, ale mám pár známých, co vlastní mobil ze zahraničí zakoupený na netu a rozhodně je potřeba se na vše nejasné zeptat prodávajícího a kupovat od prodávajících s kladným hodnocením. V jednom případě došel mobil s vadou, kamarád ofotil a popsal závadu, napsal prodejci, pak odeslala do asi dvou týdnů měl doma nový a funkční.
@poprvé těhulka Poštovné se dnes už platí v málo kterém případě a na mnoha stránkách se dá vyhledat zboží s dopravou zdarma. Clo snad/určitě není několik tisíc za mobil a ochotný prodávající to dokáže obejít tím, že na krabici napíše něco jako, že jde o dárek a clo se neplatí. ![]()
Diky za rady, zkusim se poradne kouknout na nejaky stranky..
@Bauerkaa vyfotila jsem ti jak by mela vypadat krabicka od iPhonu. Pokud tam bude ze to je all eu napis, tak ti to v cr urcite fungovat bude.