Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Maminky, potřebovala bych poradit ohledně služby PayPal. Mám na jedné internetové inzerci set nábytku a ozval se mi pán z Anglie, že má o nábytek 100% zájem, ale že mi může poslat peníze jen přes Pay Pal, abych si tam vytvořila účet a že mi peníze pošle tam. Jenže já s tím nemám vůbec žádné zkušenosti a bojím se nějakého podvodu. Můžete mi prosím některá z vás poradit? Děkuji ![]()
Ahoj, ja jsem kdysi pres ten ucet platila nejakou hru ze zahranici a bylo vse ok, ale jak to je s prijmem platby nevim, mrkni na ty jejich stranky ![]()
Manzel to ma, na jejich strankach si vytvoris ucet a pak si ty penize posles do sve banky…nemusis se niceho bat ![]()
Ja pay pal pouzivam. Je to bezpecne. Nedavas nikomu cislo karty apod.. jen se prihlasis do "virtualniho " pay pal uctu a posles penize.
Ten ucet je zalozeny ke karte.
To už jsem právě koukala, jenže já se v tom moc nevyznám
. Ta moje angličtina (i s překladačem) je příšerná ![]()
PayPal je prave ze velice bezpecny zpusob platby. Urcite si ho zarid a nemas se ceho bat.
Taky mám PayPal, i manžel, je to v pohodě, používá to celý svět. Akorát za příjem peněz se platí (myslím, že mi MM říkal 0,5 % z částky, nejsem si teď jistá). Poslání peněz je zdarma. Hodí se to u plateb do zahraničí, z účtu na účet jsou dost vysoké poplatky.
Chápu to dobře, že si tam tedy založím účet, uvedu tam číslo svého účtu a až mi pán z Anglie pošle peníze, tak ty peníze převedu jen na svůj účet u své banky??? A jak je to z přepravou? Tu si zaplatí on a mě to víc nezajímá, jen počkám až si pro to přijedou???
@Angua píše:
Taky mám PayPal, i manžel, je to v pohodě, používá to celý svět. Akorát za příjem peněz se platí (myslím, že mi MM říkal 0,5 % z částky, nejsem si teď jistá). Poslání peněz je zdarma. Hodí se to u plateb do zahraničí, z účtu na účet jsou dost vysoké poplatky.
Takže mi musí poslat částku za nábytek + 0,5% částky???
@Starrky píše:
A není divný, že pán z Anglie mám zájem o nábytek z česka?
On je to Holandský rustikální nábytek, ale taky mi to přišlo divný ![]()
@Shellyss píše:
Takže mi musí poslat částku za nábytek + 0,5% částky???
To asi záleží, jak se domluvíte, myslím, že běžně se to nedělá (nebo si to do ceny započítá ten prodejce předem).
@Starrky píše:
A není divný, že pán z Anglie mám zájem o nábytek z česka?
To vypadá na nějakou starožitnost. Zakladatelko payPal je velice bezpečný vůbec se toho neboj ![]()
Proc? Jestli je to neco jedinecneho
Ale hlavne to neposilej, dokud neobdrzis potvrzeni z toho PayPalu, ze ti pan zaplatil.
@Shellyss píše:
On je to Holandský rustikální nábytek, ale taky mi to přišlo divný
A máš to oceněné? Já bych to ještě ukázala odborníkovi. ![]()