Česká pošta - když jeden den nedoručí

5724
10.9.13 21:04

Česká pošta - když jeden den nedoručí

Ahoj všem.
Potřebuju prosím rychle poradit.
Objednávala jsem pár věcí v eshopu, doručuje to Česká pošta. Doručení stálo 99,– (takže standard). Měli to přivést dneska, k našim, ale doručení bohužel nedopadlo (asi se nedoklepali na tátu, nevím). Přišla smska, že balík je nyní k vyzvednutí na poště. A to mě právě naštvalo. Oni nemají povinnost to doručit druhý den, když jsem za to zaplatila? Jde o velký balík, pošta je celkem daleko, táta je na vozíku, máma v důchodu, já těhotná (a bydlím jinde)… auto nikdo nemá… no co budu vysvětlovat, prostě když zaplatím doručení domů, tak ho taky očekávám, a ne, že si pro to budeme muset jít na poštu osobně. Nevíte, jak to tedy je?
U PPL jsem pracovala, a vím, že doručují, dokud nedoručí, klidně další dny… U pošty vůbec nevím. Jsem naštvaná, a nevím, jestli zbytečně. :roll: ;)

Děkuji za rady. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2363
10.9.13 21:07

@Clarkia U pošty si myslím, že je výhoda, když ráno nejsi doma, kdy doručují, tak si zásilku odpoledne vyzvedneš na poště. Ale není problém na výzvě kterou máš? zavolat na poštu a požádat o znovudoručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aminkadf

Tak jim zkus zavolat, jestli by to nemohli doručit znova… Myslim, že na tom doručovacim lístku o zásilce je napsáno, že to doručí po domluvě… Teď si nejsem, ale jista :think:

• Citovat
  • Upravit
24320
10.9.13 21:08

Nedoklepali?? Zazadej si znovu o doruceni.Ale at Vam fungujou zvonky.Jako klepat na Vas nikdo nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
10.9.13 21:08

Můžeš se s nimi domluvit na znovudoručení, ale to už je zřejmě za poplatek, jukni se do schrány, pokud tam máš lístek, z druhé strany je plno variant, určo ti nějakou zaškrtl. Jinak to že nedoručí je celkem běžné. Máš nejspíš balík do ruky a ten opravdu jde hned při prvním pokusu na poštu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
10.9.13 21:09

@Clarkia Zavolej si na poštu, další den ti to doručí znovu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.9.13 21:11

Doručovací lístek ve schránce neexistuje, je to objednávka přes e-shop, dováželo to auto České pošty. Poslali jen informativní sms.
Zavolat jsem tam dnes nestihla, a jen mě zajímalo, jestli je to pro ně automatické, že to mají doručovat znovu, nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.9.13 21:15

Pokus o doručení byl proveden, když se nepodaří, zásilka se oznámí a balík je k vyzvednutí na poště. Stačí si na poštu zavolat a žádat o opakované doručení.
Oni nemůžou vozit balik furt dokola, každý den dokud někdo nebude doma.
Pokud se balik pokusili doručit, pak dali do schránky oznámeni a uložili na poště, tak je to podle předpisů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
10.9.13 21:15

Mimochodem, v emailu píšou:

Doručovací pokus nebyl úspěšný.
Vaše zásilka je uložena a připravena k vyzvednutí na poště.
Počet dní, po které bude Vaše zásilka uložena (úložní doba): 7.

Zásilku si vyzvedněte nejpozději do 17.9.2013.

Nevyzvednete-li si zásilku do výše uvedeného termínu, bude zásilka vrácena zpět odesílateli…

Takže ani slovo o tom, že by něco SAMI doručovali znovu. Přijde mi fakt nehorázný platit za další doručení, když už takhle to stálo těch 99,–. Zítra tam zavolám. Achjo, to mě štve. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
10.9.13 21:16

Není to automatické. Zavolej si na poštu, určitě ti vyjdou vstříc.
Ani PPL, DPD ani žádná jiná přepravní služba to nedoručuje druhý den automaticky, řidiči vždycky volají a domluví se, nebo nechávají upozornění.
Občas se mi taky stalo, že jsem zrovna nebyla doma. Stačilo cinknout na poštu a druhý den mi to přivezli znovu, neplatila jsem vůbec nic.

Příspěvek upraven 10.09.13 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.9.13 21:16

A jaký to je druh zásilky? Není to balik na poštu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
10.9.13 21:19

@Clarkia platit za další doručení nebudeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13674
10.9.13 21:19

@Clarkia jestli nebylo oznámení ve schránce, tak se zřejmě nedostali do baráku a oznámení vhodí zítra doručovatelka. Za druhý doručení se nic neplatí. A nějak nechápu, proč by ti měli vozit balík každej den, dokud tě nechytěj doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
10.9.13 21:22

@Clarkia zavolej znova na poštu a požádej o opakované doručení. Taky jsem o něj jednou žádala a v pohodě to zařídili. Nic jsem nedoplácela, ale bylo to až další den, protože museli prvně oznámit řidiči, aby se tam stavil, ten totiž prvně objede město a pak teprve jede na poštu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák