Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, ja osobne zkusenosti z nakupem kocarku v Polsku nemam, ale moje kamaradka, co za mnou chodi s prckem, tam koupila kocarek loni. Vim, ze byl velmi levny, oproto nasim cenam, ale moc si ho nechvalila. Priste rikala, ze by uz ho nekoupila, nestezovala si ani tak na kvalitu, jako na jeho neprakticnost, kterou objevila az pri pouzivani.
Re:Pro Amatér
Nauč se prát !
Re:Lysinka
Jinak s nákupy v Polsku jsem spokojena. Projdi si nejdřív všechny obchůdky a pak si vyber ty kvalitnější. A smlouvej co se dá!Poláci to zbožňují. Slevu pokaždé ukecám. Kvalitu oblečení v Polsku můžu přirovnat ke kvalitě našich klasických textilii.
A hlavně užij si toho nakupování pro mimi!!!
Betty
Dekuju moc vsem za zkusenosti. Za ctrnact dni tam vyrazime. A uz se moc tesim. Snad poridime dobre.
Vsem preju hodne pohody a stastne krasne deticky.
L.
[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: Lysinka dne 03-11-2003 11:32 ]
Dobrý večer,
potřebovala bych poradit kde se v Polsku nechá sehnat levně produkty firmy Hipp,jako například čaje,mlíčka a kašičky. Někde jsem četla že je to tam až o polovinu levnější než tady,.ale bohužel nevím kde. Děkuji za případnou radu. ![]()
Achojki holčiny.
Bydlím na severu Moravy a nákup v Polsku je tady malou tradicí. V loni na podzim jsme na tržnici v Českém Těšíně kupovali kočárek, byl asi o 1,5 tisíce levnější, než kdybychom jej koupili v ČR. Letos jsme ho museli reklamovat a ejhle - nebyl to žádný problém. Měla jsem strach z průtahů a problémů. Odvezli jsme si jej ještě ten den. A co se týče oblečků, vyjdou opravdu levněji. Některé jsou moc hezké, mají pěkné kousky, které mám problém sehnat v českém kameném obchodě a nemám negativní zkušenosti s kvalitou. Malá vypadá jako majdalenka a všchni mi ji chválíí. (Samo, že mi pomáhá máma, která má větší trpělivost na nákupy.) Doporučuji si jen vzít dobrou obuv.....
zdraví Dorka
Ahoj:)
Než jsem měla dítě, tak jsem věřila, že vše vyrobené v Polsku = šmejd = nekupovat!
Teď mám 13ti měsíční dcerku …a protože je v našem městě jen jeden obchod s dětskými věcmi a protože tam mají možná 50% polských věcí vidím, že i tyhle můžou být kvalitní (mají tu hlavně značku Canpol, kočárky Deltim, botičky Befado,…). Věřím, že jsou i levné (i když v tomhle obchůdku cenově naprosto totožné s českými …paní majitelka na tom asi hoooodně vaří:(
Kdybych nebyla líná se do Polska vypravit, asi bych zkusila se tam mrknout …ale spíš do kamenných obchodů.
Jo, a anonyme …zkus se příště podepsat, než zase někomu doporučíš, ať se „de bodnout“ ! Z příspěvků tohohle typu tady na emiminu je mi fakt smutno:( Pak se není co divit, že máme agresivní děti …odkudpak to asi mají?!
Baghira a Eliška (13 m.)
Ahojky, jak jsem si přečetla, tak máte zkušenosti s nakupováním v Polsku velice dobré. Musím přiznat, že kdysi jsem do Polska jezdila na nákupy pravidelně a byla jsem se zbožím spokojená. V poslední době se můj názor trohcu změnil. Po dobrých zkušenostech jsme se rozhodli, že koupíme i kočárek v Polsku a ejhle. Začala nám přeskakovat rukojeť u kočárku. Ve středu jdeme reklamovat, tak jsem zvědavá jak to dopadne. Snad nebudeme muset čekat, než výrobce řekne, že reklamaci uznává, protože jinak nevím v čem během té doby budu malou vozit. Napíšu po reklamaci jak jsem dopadla. Jinak oblečení tam mají hezké a levné, ale myslím že také u nás se dá koupit levné a hezké oblečení v hypermarketech. Takže příjemné nakupování bez reklamací.
Ahoj holky,
taky jsem měla kočárek koupený v Polsku a sloužil dobře celou dobu a dokonce jsme ho potom ještě prodali za slušnou cenu. V současné době mám 3 kamarádky, které si koupili kočárky také v Polsku cena byla kolem 4200.- se slídou, taškou apod. a jsou nadmíru spokojené. Myslím, že je to značka TAKO a koupili je na tržišti v Polském Těšíně. V Polsku se dá na miminko pořídit snad úplně všechno i když v současné době už ty cenové rozdíly nejsou nějak závratné. A jelikož mám známé, kteří vlastní butik s dětským a kojeneckým zbožím na Moravě, vím že většina prodávaného zboží je z Polska, Turecka a jen minimum je od českých výrobců. A věřte, že totéž zboží, které prodávají v tomto butiku můžete naleznout v kterémkoliv hypermarketu v ČR. Myslím si, že záleží také hodně na finanční situaci v rodině co si kdo může dovolit a na čem musí šetřit.
Ahoj a hezký den
Lysinko,
do Polska to mám kousek, kupovala jsem tam hluboký kočárek a postýlku včetně vybavení…byla jsem moc spokojená, dostala jsem normálně účet a když jsem tam jela po roce kvůli něčemu jinému, ten obchůdek tam stál a kočárky normálně dál prodával, takže myslím, že by s reklamací nebyl problém.
Kamarádka tam před půl rokem koupila golfky a taky max. spokojenost.
Oblečení jsem tam nekoupila žádné, zatím se mi podařilo výhodně koupit u nás.
Myslím si, že se Polsko co se týče kočárků hodně zlepšilo.
Zuzka+Em ![]()
Ahojte,
než se prcek narodil,udělali jsme si výlet do Prahy na nákupy.
Jak jsem byla překvapená,když při výběru zavinovaček,povlečení,peřinek,oblečení jsem nacházela zboží většinou polské výroby(myslím zboží pro nás cenově dostupné,ne nějaké světové značky).Mohla jsem si ušetřit výlet,nakoupit pár km od našeho města v Polsku a za mnohem méně peněz.A pro srovnání: kočár Tako se vší výbavou + orig.fusak přímo šitý v barvě a do velikosti kočárku mě přišel v Polsku na 5200Kč.Ve značkové prodejně(CHicco) kočárek prodávali (bez fusaku) za 7999Kč.Je možné všechno.I to,že zboží,které prodávají v Polsku na tržnici u nás prodávají v obchodě,kde by člověk čekal jen vysokou kvalitu.Zarazila mě taky ta cena.Jestli si vynásobí všechno x2,tak se teda do Polska vyplatí jet a pořídit si výbavičku.Co vy na to? Katty
Ahoj,
v Polsku, konkrétně v Klodzsku, jsem byla nakupovat několikrát, na dítko tedy pouze jednou. Většinu věcí jako bodynka jsme koupili v kamenném obchodu, kvalita výborná a cena kolem 50-70 Kč. Stejně tak fusak a dokonce bezkonkurenčně levné dudlíky NUK. Sice už si napamatuji cenu, ale byl o poznání levnější než v Čechách. Někdo se tu zmiňoval, že jsou to věci, které se po pár praních můžou vyhodit. Já jsem tam kupovala několikatery punčocháčky značky Wolla, zhruba o 30% levnější než v Čechách, jsou výborné. Jedinnou věc, kterou bych reklamovala, jsou šatečky značky Ladybird. Tak si vyberte.
Jana a Karolínka
Ahojky taky jsme se byli podívat v polsku-jednak jsem sháněla těhu oblečení(všeho všudy tam byl jeden krám a ještě k tomu s velikostma pro slonice:-(( a ty dětský věcičky cenově skoro stejný jako tady(tady to můžeš ev. po vyprání kdyby to něco udělalo vyreklamovat) Jediné pro co tam pojedeme je peřinka, polštářek + povlečení s nebesy na tom se tam dá tak kolem 500,– ušetřit-což už je dost:-))
Kočárek bych si na tržnici nikdy nekoupila- zkoušela jsem tam s nima jen popojet a byly takový celý nějaký rozvrklaný- no nevím ,nemám důvěru, tady už seženeš taky kočárek kolem 5000,– a se 2 letou zárukou+servisem:-)) Nám docela doporučovali Roan, ale nevím jestli do něj půjdeme, spíš koupíme hlubokou klasiku a pak lepší sedajdu:-)
Tak dobře pokupte a papa H+L 22tt
My jsme v Polsku koupili kočár- ušetřili 2000,– Kč, spokojeně vozili 2 a půl roku prcka a pak jej ještě prodali další mamči. Takže nevím, ale já mám zkušenost jen tu nejlepší. Vyzkoušeli jsme jich více v několika obchodech, takže pak jsem si jen vybrali ten nejpřijatelnější pro nás. S reklamací bohužel nevím, my ji nepotřebovali, obchody jsou stále na svém místě, tak jen tipuji, že by snad nebyl problém. Naopak mám kamarádky, které si koupili " zaručený kočár v zaručené " prodejně. Buď byl problém s reklamací samotnou nebo zkrátka obchod zmizel…Takže jen toliko má zkušenost.
Ahoj.U nás na Kldně je jeden obchůdek s kočárkama z Polska a funguje už několik let.Takže asi budou kvalitní.Majitelka krámku taky jezdí každou neděli na trhy do Ředhoště.Mýá obrovský výběr a je velmi ochotná.
Binky+Eliška
Ahojky, tak už máme po reklamaci. no a jsem tak napůl spokojená. Prodavačka bez řečí reklamaci uznala, ale výměna rukojeti u kočárku by u výrobce trvala min 14 dní a to není nejlepší řešení, protže bych malou neměla v čem vozit. Dala nám tedy novou rukojeť,kterou mi muž musí přešroubovat,ale až doma jsme zjistili, že je trochu jinak ohnutá a je delší. Sice díry na šroubky sedí, ale kočárek je o 10 cm ještě delší než byl a jak rukojeť otočím na sporťák, tak je hodně vysoká. Tak se s tím muž bude muset nějak poprat. Zapoměla jsem napsat, že původní rukojeť co byla u kočárku se už nevyrábí.Takže reklamaci sice uznají, ale udělej si doma sám. Jinak záruka na kočárek 2 roky a ještě rok po záruce servis s 50% úhradou.