Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, Já už dlouho přemýšlím komu se svěřit a tím otevřít diskuzi. Všichni známe nákup potravin s dětma. Synovi se blíží 9m. Už pěkně a sám sedí. Do ted semnou jezdil nakoupit manžel a jezdil z kočárkem, a nebo jsme měli šátek. Říkám jak se těším až prcka dám do košíku dám mu rohlík do ruky a budu moct jet sama. A je to už delší doba co si všímám jak košíky v Krámech jsou hrozně špinavé, Kolikrát se mu nechci ani do něj sáhnout a dávat jídlo, natoš do něj dát dítě která si furt strka ruce do pusy. Jak to vidíte vy? Nejsem jen přecitlivělá? Nebo jen v našem městě jsou takové prasata?
@MamkaNikča Tak u nas voziky nijak extra spinave nejsou, ale pokud by se mne to zdalo, tak bych madlo otrela dezinfekcnimi ubrousky. Vzdyt dite na nic moc jineho sahat nebude, ne? Predpokladam, ze das dite do toho sedatka a ne do voziku, kam se davaji potraviny.
Příspěvek upraven 28.07.16 v 09:03
@MamkaNikča
Neřeš to a bude ti líp… To by si musela otřít dezinfekcí celý svět. ![]()
Otiram vlhcenyma ubrouskama
ale u nas moc spinavy nejsou
to spis vzdycky musim utrit zidlicku pro dite v restauraci… ![]()
Ale ted se vyrabi nejaky ochrany jakoby obal na ten vozik, co si tahas sebou na nakupy, rozlozis, supnes dite a na vozik vubec nesaha… Mne to prijde zbytecny ![]()
JO jako do sedátka. Já jen prostě koukám, a je to jen určitý obchodech. Ale jak píšu třeba to jen moc hrotím.
No kdysi jsem taky říkal vedoucí v lidlu že ten košík je tak špinavej že do něj odmítám vkládat jídlo. VYsvětlila mi že je budou za měsíc měnit a dala mi 3 tašky abych to mohl vkládat rovnou do nich.
takže dítě zabalit do tašky, nebo si stěžovat u vedoucí obchodu.
Ne, nehrotíte to. Podle jedné studie je na madle vozíku víc bakterií než na veřejných záchodcích. Nejde totiž o viditelnou špínu, ale o tu neviditelnou - bakterie a viry. Před Vámi na madlo vozíku sáhne spousta lidí a nikdy nevíte, jestli nemají chřipku, plíseň, nebo ještě něco horšího. Takže otření dezinfekčním ubrouskem je jistě namístě.
V nabídce obchodů opravdu existují různé chrániče na vozíky.
Vyrobit si ho ale můřete i sama. Pro inspiraci stačí zadat do vyhledávače název chránič nákupního vozíku ( nebo anglicky - shopping cart cover) a vyskočí Vám spousta obrázků. Nebo mrkněte na www.dampex.cz.
Tak je vseobecne zname ze nejvice bakterii je na nakupnich kosikach..tak mu nedavej ten rohlik a bude to o. k. to se stejne v kramu nedela.. ![]()
Nakupuji jenom ve velkých řetězcích, kde teda aspoň u nás jsou košíky většinou jakžtakž čisté
takže tam malou dávám bez problémů.
Jestli takhle budes resit vsechno tak se zblaznis
takze max otrit tema ubrouskama a uzit si nakup ve dvou ![]()
@MamkaNikča píše:
Zdravím, Já už dlouho přemýšlím komu se svěřit a tím otevřít diskuzi. Všichni známe nákup potravin s dětma. Synovi se blíží 9m. Už pěkně a sám sedí. Do ted semnou jezdil nakoupit manžel a jezdil z kočárkem, a nebo jsme měli šátek. Říkám jak se těším až prcka dám do košíku dám mu rohlík do ruky a budu moct jet sama. A je to už delší doba co si všímám jak košíky v Krámech jsou hrozně špinavé, Kolikrát se mu nechci ani do něj sáhnout a dávat jídlo, natoš do něj dát dítě která si furt strka ruce do pusy. Jak to vidíte vy? Nejsem jen přecitlivělá? Nebo jen v našem městě jsou takové prasata?
A nechceš si na ten kosik pridelat sterilní stan? No, ze bys malému vytvořila takové sterilní vakuové doupě.. ![]()
@MamkaNikča
Bakterie jsou všude, kam se podíváš. To by jsi musela dezinfikovat téměř vše, čeho by se dítě mělo dotknout. ![]()
Spíš si užívejte společných radostí běžného dne. ![]()
@babice píše:
@MamkaNikča
Bakterie jsou všude, kam se podíváš. To by jsi musela dezinfikovat téměř vše, čeho by se dítě mělo dotknout.
Spíš si užívejte společných radostí běžného dne.
přesně tak ![]()
Mne treba vytocilo to, jak jedna maminka dala sve dite primo do kosiku kam se dava nakup, ditko melo boty od blata. Kdyz jsem mamince neco rekl, tak byla sprosta.