Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, chtěli bychom nakoupit v Makru ale bohužel ve svém okolí nemáme nikoho s kartou. Našel by se někdo, kdo byl ochoten mi nějak pomoci? Vím, že má makro apku, kde se naskenuje karta a dá se tak používat. Samozřejmě bychom to zdarma nechtěli. Děkuji ![]()
To jako nemáš ve svém okolí jedineho živnostníka nebo firmu? ![]()
Proc chces nakupovat v makru? Jestli si myslis, ze plosne je tam levneji jak v klasickem hypersuper, tak te vyvedu z omylu.
Ceny a akce stejny princip jak v klasickych obchodech. Zazraky se fakt nikde nekonaji a to uz vubec ne v obchodech jakehokoliv typu ![]()
No hele v makru je dráž než Kauflandu…to fakt nestojí za to ztrácet čas tam vůbec jet
Potřebuješ nutne jogurt a prášek na prani? To mají i v jiných obchodech, které jsou pro maloodběratele přizpůsobené. Fakt miluju, když důchodci nebo mladý parecek hledá, který jogurt se prodává jednotlivé:))) Nic ve zlem.
Jinak ceny v Kauflandu/ Lidlu jsou velmi často nižší. Pro me je jediná výhoda Makra, ze mají cely sortiment toho, co k práci potrebuji.
Zbytečná namaha, krom toho, ze tam proste musíš nakoupit ve velkém, tak nic neusetris a spousta věcí se ti akorat tak zkazi, v běžném domácím provozu.
Dnes to někdo zrovna řešil na Instagramu, že je tam fakt draho a co je blbý, nepustí tam děti, takže dětní si mají zaplatit hlídání, aby si tam vůbec mohli jít nakoupit. Diskriminace jedné skupiny nakupujících jak fík.
Žádná app není potřeba. Stačila by jen fotka kódu na kartě. Slouží to na vstup a u pokladny. App je spiš na selfscan (jako Globus, Kauf). Ale zase tak super to není. Ceny horší, než v Glóbusu. Za mě teda super chlazené ryby/ potvory.
@MartinaCV píše:
Dnes to někdo zrovna řešil na Instagramu, že je tam fakt draho a co je blbý, nepustí tam děti, takže dětní si mají zaplatit hlídání, aby si tam vůbec mohli jít nakoupit. Diskriminace jedné skupiny nakupujících jak fík.
To není diskriminace, ale otázka bezpečnosti. Navíc to není běžný obchod, ale spíše velkosklad.
@MartinaCV píše:Žádná diskriminace. Je to velkoobchod pro obchodníky a i za provozu tam doplňují regály ještěrkama. Nepotřebujou tam pobíhající malé děti. Kdyby se něco stalo, půjde to za firmou. Firma má podmínky a obchodní partner s nima nemusí souhlasit.
@MartinaCV píše:
Nesmysl. Říkají ti něco bezpečnostní předpisy? Uvedomujes si, že to je prakticky jen obří sklad? Ta fakt malé děti nemají co dělat a to jsem člověk co děti má a na nákupy tam chodí.
@lucad77 píše:
To není diskriminace, ale otázka bezpečnosti. Navíc to není běžný obchod, ale spíše velkosklad.
Otázka diskriminace již byla právně řešena. Řešil ji Úřad veřejného ochránce práv, následně právní skupina, řešila jsem ji i já. Makro se k tomu postavilo tak, že učiní opatření, ale nestalo se tak. Momentálně se té věci věnuji, protože existuje nová judikatura, o kterou se chci opřít.
@MartinaCV píše:
Otázka diskriminace již byla právně řešena. Řešil ji Úřad veřejného ochránce práv, následně právní skupina, řešila jsem ji i já. Makro se k tomu postavilo tak, že učiní opatření, ale nestalo se tak. Momentálně se té věci věnuji, protože existuje nová judikatura, o kterou se chci opřít.
Bože, už ani v Makru nebude klid.
Za chvíli budete chtít děcka brát i do nočního baru, kam je vstup od 18, co? Protože to je taky diskriminace, dospělý dětný, co si chce vyhodit z kopýtka, musí shánět hlídání, chudák. To je takový problém si to zařídit, nebo si nakoupit jinde? Až vám na děcko spadne paleta, to se pak zase budete soudit, že? ![]()
@MartinaCV píše:
Jaká diskriminace? Je to obchod pro živnostníky, velkosklad, nakupuje se tam třeba do restauraci. Tam malé děti nemají co dělat. Jestli chceš tahat děti po nákupech, tak si jed třeba do Kauflandu, tohle není další obchod, kam půjdou rodinky trávit sobotní odpoledne ![]()
@MartinaCV píše:
Tak to už se nemuzu dočkat - až budu tahat dva narvane největší kosiky a kličkovat kolem batolatek. Ja jsem v tu dobu v práci… své batole mám někde, kde je mu lépe (s tatínkem, chuvou nebo ve školce).