Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj mamči,nemáte některá nějaký dobrý tip na nákup v Německu?Chcem vyrazit o svátek a ještě nevíme kam.Vánoce se blíží a ispirace není,co těm mrňousům.Poradíte?
Ahoj, nevím do jaké spolkové země Německa chceš vyrazit, ale důrazně tě varuju před návštěvou Saska dne 17.11.!!! Stejně jako my mají státní svátek a všude je zavřeno…
Vlastní zkušenost z loňska, kdy jsme se s manželem trmáceli do Drážďan nakupovat kočárek a až přímo na místě zjistili, že můžeme rovnou udělat čelem vzad!!!! Bavorsko by ale mělo být v pohodě. Ziza.
Busstag v Sasku je pohyblivy svatek. Letos vychazi na 16.11.
Sedmnacteho je normalni pracovni den…
…omlouvám se za nepřesnost, to jsem nevěděla… nvíc jsem měla dojem, že jde o „Bettag“, ale to je irelevantní…
děkuju Lemi, že napravila mé „bludy“ Ziza.
Buss- und Bettag - Den zpytovani a modleni. Kdyz se clovek trochu snazi, tak v tom autobus a postel ale najde:-) A Sasove ten den skutecne spise travi jizdami na nakupy do sousedniho Sachsen-Anhalt, kde ten svatek neni, nebo povalovanim v posteli:-)
Chcem jet nejspíš do chemnitzu,ale slyšela jsem,že právě někde u Drážďan je dobré nákupní centrum,ale neznáme cestu.Poradíte?
ZIZA????
Ahoj Milo, bohužel ti neporadím. My tam minulý rok jeli „naslepo“, pouze s tím, že chceme ten kočárek.Takže jsme brouzdali po Drážďánech a to hlavně v centru.O žádném nákupním centru bohužel nevím, to by se mi taková info taky hodila. Tak snad poradí někdo jiný…
měj se, Ziza.
cau holky,
v Drazdanech doporucuju obchod babywalz, jinak taky www.babywalz.de. Pokud jedete z Prahy, tak vas silnice E55 privede prakticky az primo pred obchod a nikde nezabloudite. Prochazka po Drazdanech taky stoji za to.
pa ivana
Ahoj, já ještě přidám adresu na obchod, kde jsme kočár (Hartan) koupili my. Mají tam i jiné kojenecké zboží. Musím ale říci, že celkově se mi tam obchody na mimi nezdály levné - na rozdíl od Německa - Bavorska nebo Bad-Wuertemberska. Občas dobré ceny jsou (alespoň) v Bavorsku v Segmueller (naše KIKA - viděla jsme tam letos velmi dobré ceny na Hartany). Ziza.
New Kids
Papstdorfer Strasse 1-7 01277 Dresden
Nejezdíte někdo do Elbeparku do Drážďan nebo prý je přímo ve městě nějaký obchoďák,kde bývaj super slevy????
Ahoj,my do ElbeParku jezdíme.Je to nákupní centrum,mnoho obchodů,Ikea a velký obchod s dětským zbožím.Je to po dálnici přes Dráždany.Směr přesně nevím,ale pokud bys měla zájem,zeptám se manži a napíšu Ti.Tenhle týden jsem tam byla,sháněla jsem jídelní židličku a koukala na golfky.Moc jsem nepořídila.Měli spoustu hraček,cenově o něco výhodnější.Chicco a jiné renomované značky.Jinak postýlky,výbavičky pro mimča,kojenceké láhve.Prostě všeho plno.Ale myslím si že se dá takto nakoupit i v Praze.Já jsem z Děčína,tak to mám kousek.Občas tam jezíme.Přes přechod ve Hřensku nebo Petrovice.Pak Pirna /tam je myslím obchod Hartan/ a v Pirně /směr Drížďany/ je WalMart a Practiker.Ve WalMartu se dá také dobře nakoupit,tam jsem zase nakoupila od Hippu dětskou výživu,mají tam mnohem větší výběr,než v Česku.Když pojedete dál směr Dražďany,je tam veliký Kaufpark- nákupní centrum.Vyplatí se cenově i ta Ikea a obchody jako je Practiker,Obi…Dřív to bylo výhodnější,když se dala odečíst jejich DPH.
Můžeš mi prosím napsat,kde přibližně v tech Drážďanech je obchod baby-walz?Někde ve středu?
Ahoj Dandule
Dandule, prosím tě, nemohla bys mi napsat tu cestu do Elbe Parku v Drážďanech? Jsem taky z DC. Zbylo nám z dovolených pár euro, tak že bysme si udělali výlet, ale nikdy jsme s manžou v Drážďanech nebyli, já max. v Pirně, ale to už je x let. Díky
Ahoj,pojedeš třeba přes Hřensko,Pirnu.V Pirně najet na novou dálnici č.17 směr Drážďany.Po ní stále jet zhruba 23km.Tam končí a napojuje se na dálnici č.4,jeden směr je na Chemnitz a druhej směr Berlín.Dáte se směr Berlín /všechno je to kolem Drážďan-jsou to dálniční obchvaty kolem města/.Druhý výjezd,hned za dálničním mostem přes Labe /výjezd -ausfart-něměcky/ vyjedete,ten výjezd se jmenuje Neuestadt /Nové Město/ a na tom výjezdu je značený ten Elbepark.Z dálky je vidět modrožlutá Ikea.
Manža mi to diktoval,tak snad trefíte.
…a kde v Děčíně bydlíš?Jak máš staré děcko?
Já jsem ze Želenic.Mám 4,5měs. holčičku.
Tak zatím ahoj a kdyžtak ještě napiš.Dandule
Ahoj Dandule,
za kolik jsi prosím Tě kupovala ten Hipp? A jak byl velký? Teda myslím, jestli od 9 měsíců nebo od 1 roku. Taky totiž váhám, jestli ještě před vánoci vyrazit do Německa nebo ne. Než se nám narodila Anetka /14M/, tak jsme tam jezdili s naší starší Terezkou pro trochu vánoční atmosféry, která se mi tam moc líbí. A přitom jsme většinou také koupili nějakou hračku k vánocům. Ty značkové tam jsou levnější, než u nás. Tak zatím dík
Jitka
Dandule, dík, snad manžu přemluvím k výletu. Jinak já bydlím v Březinách a čekám svoje první mimčo, jsem v 5. měsíci. Ale pocházím z UL, kde mám i práci, do DC jsem se vdala. Tak ahoj a hezký den, i když je venku pěkně hnusně.