Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chystáme se s manželem do Rakouska na nákupy, tak bych se chtěla zeptat, jestli máte vyzkoušené něco, co tam mají lepší
nebo to u nás vůbec není
.
Díky za rady a inspiraci ![]()
my jsme z čk, a do rakouska to máme kousek, to záleží pro co tam jedete, ale podle mě je to tam na českou výplatu drahé, manžel tam i pracuje takže nosí eura a tak to nevnímáme ale když to přepočítávám nic výhodného
ohledně jídla tak jsou tam levné mléčné výrobky, já si tam jezdím pro vynikající bio jogurty balené po 4 ks, za necelé euro, maso je tam drahé
ohledně např oblečenení, pro děti drahý tak i pro dospělý, nevím to záleží pro co tam jedete, ale manžel říkal že ten obchod ted nevím jak se jmenuje ale my máme makro, oni tohle, je levný a výhodný, myslím že je v linci ![]()
Příspěvek upraven 27.05.10 v 12:02
mají lepší pečivo, domácí chleba(Hausbrot) je velkej, stojí teda něco přez 2 eura ale vydrží a je výbornej, pak plno lepších věcí, od sýry až po zeleninu, takhle na potraviny je HOfer nejlepší, tam si kupuju i hodně kosmetiku, mám z tama všechno…oblečení je zhruba tak ceně stejně, třeba v New Yorkru to vyjde vše tak asi o 100Kč levněji jak u nás, ale co s manžou tak počítáme, tak kromě masa už je tady v Rakousku asi všechno levnější.takže přeji příjemné nákupy ![]()
viky23 píše:
mají lepší pečivo, domácí chleba(Hausbrot) je velkej, stojí teda něco přez 2 eura ale vydrží a je výbornej, pak plno lepších věcí, od sýry až po zeleninu, takhle na potraviny je HOfer nejlepší, tam si kupuju i hodně kosmetiku, mám z tama všechno…oblečení je zhruba tak ceně stejně, třeba v New Yorkru to vyjde vše tak asi o 100Kč levněji jak u nás, ale co s manžou tak počítáme, tak kromě masa už je tady v Rakousku asi všechno levnější.takže přeji příjemné nákupy
to určitě ne
Já tam právě velmi často kupuji kosmetiku, která u nás není (např. Diodermine) a třeba mlíčka, džusíky a příkrmy pro malou. Taky vždycky nakoupíme co nám padne do oka a co u nás nekoupíme. Třeba švýcarské preclíky, nějaké sýry a jogury a pro změnu čaje, ať pořád nepijeme ty naše.
Právě mě zajímalo, jesti máte třeba z potravin něco vyzkoušené. Kupuji tam i prací prostředky,ale u některých druhů Arielu rozdíl nevidím. Nemáte nějaký tip?
no já nevím, ale já když jedu nakupovat do česka, tak si to tam propočítávám a vyjde to tak na stejno,plno věcí i levněji, z vesnice odkud pocházím tak jezdí většina nakupovat do rakouska, i žrádlo pro zvířata je o dost levnější, ta kosmetika taky, za pár kaček:-)a hlavně je to tu vše o dost kvalitnější jak u nás, ale asi věc názoru, zakladatelce doporučuji ať si to vše omrkne a uvidí sama:-)
vyky tak zrovna v tom hoferu je to možné, protože hofer je to samé jako u nás lídl
ziza1108 píše:
Já tam právě velmi často kupuji kosmetiku, která u nás není (např. Diodermine) a třeba mlíčka, džusíky a příkrmy pro malou. Taky vždycky nakoupíme co nám padne do oka a co u nás nekoupíme. Třeba švýcarské preclíky, nějaké sýry a jogury a pro změnu čaje, ať pořád nepijeme ty naše.
Právě mě zajímalo, jesti máte třeba z potravin něco vyzkoušené. Kupuji tam i prací prostředky,ale u některých druhů Arielu rozdíl nevidím. Nemáte nějaký tip?
právě že Ariel nebo Persil, když je v Akci tak se dá koupit opravdu super výhodně, veliké balení, ale nejsem si jistá v jakých obchodech, jinak z drogerky je dobrá bipa, nebo schlecker, ale ten je už i u nás, v bipě pokud máš kartičku, nakoupíš právě hodně věcí v akci, a stačí vyplnit jen dotazník, mamka kupuje žrádlo pro kočky ![]()
není, lídla tu máme, taky, myslím že jako plus nebo tak něco, ale nejsem si jistá, ale Lidl je furt lidl, tam se tady taky fajn nakupuje:-) a pak nábytek je o dost levnější tady v Rakousku:-)
viky23 píše:
není, lídla tu máme, taky, myslím že jako plus nebo tak něco, ale nejsem si jistá, ale Lidl je furt lidl, tam se tady taky fajn nakupuje:-) a pak nábytek je o dost levnější tady v Rakousku:-)
Příbuzní dostali tip do ěnjakýho obchodu, ale nevím kde, a vrátili se dost zklamaní. teda výběr že byl ohromnej, ale že v přepočtu padesát tisíc za jednoduchou sedačku prostě nedají, protože na to nemají …
tak my kupujeme nábytek levně, na drahý taky nemáme, ale takhle můbelix nebo kika tak se to opravdu dá:-)i v česku mám pokoj za pár šlupek, postel 100euro i s matrací, jednoapůl lůžko a těch pár skříněk za pusu, chce to omrknout pořádně ![]()
s těma práškama je to pravda, tchýně tam taky pracuje, asi let, a vozí mi ty tekutý persily, zá prá kaček, když vlezu do rakouského kiku pro oblečení tak je to levný to je jasný, ale pak jsem zaplula do normálního obchodu s oblečením, tak jsem se nestačila divit ![]()
Zizo, kam máte namířeno? My jezdíme nejradši do Lince do Plus City - hromada obchodů na jednom místě, od takových těch „hadráren“ jako je H&M až po ty dražší, pak drogerie, obuv, potraviny, hračkárna, sport.. Jednoznačně v Rakousku narazíš na větší výběr. Zrovna ale příkrmy mi tam vyšly dráž než tady. My třeba v Hoferu zkusili i bio maso, bylo to o něco málo dražší, ale kvalita nesrovnatelná. Vyšla nám tam třeba levněji cyklosedačka, hračky, boty. Oblečení za srovnatelný ceny, ovšem výběr třeba v C&A a u nás se nedá srovnat, to zboží u nás ani neuvidíš. A to Rakousko moc nemusím, u nás vede Německo - např. Pasov, kde teď nají super obchoďák, to se zas nedá srovnat s Rakouskem ![]()