Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte, hledala jsem a nenašla…
Potřebuju poradit (opět)…náš prcek se začíná stavět, teda stojí u čeho se dá. Tak jsme uvažovali, že mu koupíme nějaké chodítko-odrážedlo…Aktivní chodítko jako takové nechci, připadá mi, že je na děsně krátkou dobu za dost peněz ![]()
Nejvíc se mi asi líbí toto http://nejbaby.cz/d.LA521126.html
Nebo jsem uvažovala ještě o takovém tom klasickém autíčku s rukojetí vzadu…tak nevím ![]()
Máte někdo zkušenost??? A používaly je vůbec děti???
Dík moc ![]()
My máme teda to aktivní chodítko a pak zvlášť odrážedlo, ale Samík za tím chodit nechce. On teda nechce chodit za ničím, ani kolem nábytku
Ale hrozně ho baví si s čímkoli jezdit po zemi, takže nějak se to přinejhorším využije určitě
![]()
Tereko mě to přijde na hrozně krátkou dobu tedy to chodítko, auto přinejhorším využije třeba i později. Malá se mi taky u všeho staví ale zatím ani kolem nábytku moc nechodí. V obchoďáku mě to nalákalo a tak jsem jí chodítko zkusila dát - no opřela se a ujelo by jí to a dala si na tlamu - asi to je fakt ať když se pouští a začínají chodit sami.
To samé auto. Na to jsem jí navíc posadila - sedla si a to bylo vše, když jsem jí vozila tak fajn ale tím to skončilo. TAkže jsem zatím v klidu a až se víc rozpohybuje tak uvidím. ![]()
Ahoj teereka,
no můj názor…chodítko ne. A myslím si, že i doktoři jsou spíše proti tomu.
Já si myslím, že to prcky brzdí v přirozeném vývoji. Obcházení kolem nábytku je přirozené, až bude chtít, rozejde se úplně samo. Možná bych ješte ustoupila v tom, kdyby byl prcek v chodítku opravdu jen chviličku, ale netrávil v něm půl dne.
Jen můj názor, třeba dostaneš i jiné odpovědi ![]()
misulo, já nemyslela „sedící“ chodítko, ale „chodící“…je to akoby vozíček, který děcko strká před sebou a o něj se opírá…že je sedící špatné, to vím taky a nikdy bych ho tam nedala…
Panuško, když on už obchází, pouští se…jsem z toho na nerva, protože jsem čekala, že to nepůjde tak rychle…jsme mu to chtěli koupit až k narozeninám a on už by to nejspíš potřeboval teď
![]()
Ještě k tomu aktivnímu chodítku, já jsem ho Samíkovi vytáhla už když ležel na břiše a on si tam tahal za různé čudlíky, teď v tom vozí plyšáky a třeba jednou to bude tlačit i před sebou
Takže u nás to zas na takovou chvilku nebylo…
Tak to jo
. Neměla jsem ani tenhle typ, ale pokud prcek začne ťapkat kolem stolu, není to asi na škodu ![]()
Anguo, tak z toho já mám právě strach, že ho to nebude lákat tlačit před sebou…no asi budem muset navštívit někoho kdo něco podobného má a ozkoušet ![]()
misulo, tak já jsem samozřejmě děsně šťastná, že je tak šikovnej, ale mohl si ještě s tím chozením chvilinku počkat ![]()
teereka a kolik mu je?
Náš malej se stavěj v půlce devátého měsíce, ale obcházet nábytek začal na desátém měsíci.
bylo mu 9 měsíců 14.5., a chodí kolem nábytku už asi 10 dní…no mazec ![]()
Tereeko chodítko teď mají v tescu tak jestli ho máte někde poblíž tak vyražte a vyzkoušejte, to bude asi nejlepší.
Angu tak to jo, u nás jak se teď leze tak jí zajímají - šuplíky, utěrky, ovladače apod. ale hračky leží téměř ladem ![]()
Panuško, to je přesný, už jsem začala uvažovat o tom, že mu hračky někam schovám…akorát je vždycky vyháže po celém obýváku z krabice a tím jeho hraní končí…
teereka, tak to je šikulka
, určitě uteče roku. Náš malej začal chodit po jedenáctém měsíci…