Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
chtěla bych dceři koupit na zahradu pískoviště a pořád se nemůžu rozhodnout které. Celkem praktické mi přijde dřevěné pískoviště se stříškou, proto se chci zeptat, jestli jej někdo nemáte a jaké jsou Vaše zkušenosti.
Je skutečně tak praktické jak se zdá nebo je stříška k ničemu? Nebo osvědčilo se vám nějaké jiné?
Předem díky a hezký den.
Lenka
Ahooj,
tak my se stříškou nemáme, ale já osobně bych ho uvítala. Měla ho kamarádka a byla spokojená. Bylo také dřevěné se stříškou… Uvítala to, když pršelo, tak byl písek suchý a malý si tam mohl hrát i při horším počasí …
Naši sousedi mají píškoviště se stříškou, která slouží i jako víko
. Na straně má kliku a skrytá lanka a stříšku vytáhnou jak potřebují nahoru nebo dolů. Ale netuším odkud to mají ![]()
Tak, Murko, nafotit, vyšpiónit
Něco takového by se mi taky líbilo, jen mám obavu, aby stříška nebyla moc nízko a vešel se tam i dospělák ![]()
Příští týden k ním jdeme na oslavu narozenin, normálně k nim nevidíme
Ale spíš se přímo zeptám, kde k tomu přišli, ale obávám se, že je to zakázková výroba ![]()
Murka píše:
Mrkni na tohle , sice nemá kliku ale třeba by stačilo
tohle máme, proti dešti neuchrání, voda tam steče kolem té plachty.sluníčku to taky nebrání, a když je silnější vítr, tak se ta stříška protáčí-musí se buď hodně silně utáhnout-což u nás zvládne jen manžel. ale dal tam nějaké dřevěné klínky a je to proti otáčení zabezpečený ![]()
ale jinak je v pohodě, pro jedno dítko akorát.
Ted jsem něco našla. Takhle nějak podobně jako je na tom prvním obrázku mají vyřešené stahování střechy dolů pomocí kliky a lanek. Stříšku mají teda dřevěnou, lehce přesahuje přes píkoviště, takže při běžném dešti tam nenaprší, při větším delším lijáku asi jo
. Při nejhořejším postavení střechy se v pískovišti mohl v klidu postavit osmiletý hoch. Pískoviště pobralo cca5 dětí. Navečer zkusím dojít za sousedkou, jestli by mi o tom něco řekla, popř. nafotím.
Toto píškoviště vypadá super. Líbí se mi i ten přesah přes pískoviště. Nevíte někdo kde by se dalo sehnat?
Mám spíš obavu u těch menších pískovišť s plátěnou střechou, aby to bylo dost stabilní, aby v případě např. větru to nemohlo dítěti nějak ublížit a aby zároveň stínilo, když bude svítit sluníčko. Jde mi o to, aby když se otáčí slunce a stín se posunuje, aby stínil zrovna na písek a ne vedle…
holky my máme u tchánovců toto http://www.fortel-katalog.cz/…u-michal.htm ale teprv se staví tak nemůžu říct jestli je tak dobré nebo ne. Každopádně tam jde stříška nastavit do různých velikostí a i přiklopit pískoviště. ![]()
Tak jsem vyzvídala u sousedky. Pískoviště je dělané jako „prototyp“, vymyslel ho jejich kamarád, prochází u sousedů „zatěžkávací zkouškou“ (mají 4 kluky), mělo by se brzo začít vyrábět. Rozměry jsou 2×2m na vnější straně píškoviště, stříška ze dřeva a je na 4 nosných tyčích, stříška se dá posouvat až do výšky 1,7m pomocí lankového krytého systému a slouží zároven jako víko na pískoviště pokud je ve spodní poloze. Stříška přesahuje přes kraj pískoviště. Pískoviště má dno s odvodňovacími otvory. Víc mi toho neřekla a fotit mě nenechala
prý se bojej konkurence
Ale mít zahradu, tohle tam chci ![]()
A nechtějí nám ho vyrobit? Měla bych zájem, jestli je tak super ![]()
Je super, ale paní sousedka je jak tajemnej hrad v karpatech ![]()
Je škoda, že už to nevyrábí, měla bych o to hájem. Mám pocit, že si člověk může vybrat: buď koupí pískoviště bez stříšky a tím pádem nebude mít dítě stín (pokud tam samozřejmě nepostavím slunečník) nebo koupí se stříškou, která ale nepřesahuje, takže tam zatéká a navíc se stříška protáčí…