Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Poučení pro příště, pokud nemáš ověřeného prodejce, neposílat peníze předem. Jinak neboj, určitě nejsi jediná, jsou tu holky, co přišly o mnohem víc. Já platila předem oblečení a taky jsem nalítla ![]()
@Jídunka
taky nakupuji takhle, ale zatím se mi nic takového nestalo…Zveřejni její jméno protože jak to tak čtu, přibývá takových víc a víc
Že to vůbec může někdo udělat, když ví jaká je všech maminek finanční situace
![]()
@Jídunka : Zajdi na policii ČR s vytisknutými maily a výpisem účtu z banky. Nenech si to líbit, na to tihle vychcanci spoléhají
. Minimálně!!! dostane pokutu a bude se muset dostavit na policii, pak se to hlásí na magistrát v míste bydliště a pokud vás bude více, tak půjde před soud. Nebuď blázen a nenech ať ji to jen tak projde.
Ahoj. A kde jsi ten inzerát měla? Mně se něco podobného stalo už 2× (s menšími částkami) a podařilo se mi peníze dostat zpět. Bohužel prověřený obchodník není záruka, já málem přišla o peníze u někoho, kdo měl stovky pozitivních hodnocení (a po mně několik negativních).
Ideální by bylo spojit se se stejně podvedenými a podat žalobu. Nad 5000 Kč je to trestní čin.
@Jídunka > policie ti stejně nepomuže, ani to řešit nebudou..Proč? Je to jen „blbých“ 1000Kč..
@Zdenkkaa: Nejsi taky podvodnice, že máš takové hloupé rady? Minimálně je to přestupek (a může dostat pokutu až 15.000,–) a pokud je víc podvedených, co určitě bude, je to trestný čin. Ty asi máš na to, rozdávat lidem peníze. ![]()
@savik píše: @Zdenkkaa: Nejsi taky podvodnice, že máš takové hloupé rady? Minimálně je to přestupek (a může dostat pokutu až 15.000,–) a pokud je víc podvedených, co určitě bude, je to trestný čin. Ty asi máš na to, rozdávat lidem peníze.
Ja si nechavam vse poslat obirkou, tech par korun nvic me nevytrhne. Pokud nekdo s dobirkou nesouhlasi, tk se mi zda podezrelej a ma smulu!!
No a pouceni pro priste uz nikdy nikomu neposlu prachy na ucet zbozi uz pouze na dobirku :-/
@Janichka píše:
Ja si nechavam vse poslat obirkou, tech par korun nvic me nevytrhne. Pokud nekdo s dobirkou nesouhlasi, tk se mi zda podezrelej a ma smulu!!
Přesně tak. Taky to tak dělám.
![]()
@savik > proč se do mě hned navážíš? znám to z vlastní zkušenosti tak jen říkám tak běž do háje.. jak napsala Jídunka je možný že podvedla víc lidí, to je možný to mě zrovna nenapadlo…
Tak uz jt 14dni co jsem naletela podvodnici.
Moje postylka se znicila tak jsem si pro sveho skoro 4mesicniho syna chtela koupit novou, staram se o nej sama a tak jsem si nemohla dovolit novou.Dala jsem si inzerat :koupim postylku s prislusenstvim do 1000kc.....atd…ozvala se pani poslala fotky a ja jasala takovou jsem chtela.vse bylo ok nez jsem zaslala penize pak se emaili vratil nedorucen cislo je vypnute…a ja prisla o 1000KC a muj malej stale nema postylku.....neni na tom nekdo podobne??asi ne co ja mam proste smulu…