Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mě se to naštesti nestalo, ale stalo se mi naopak, že sem si neco koupila a pak me napadala, že sem ji to nezaplatila a ja ji posílala výpis z účtu a ona, me vsude pomlouvala, že lzu.Na poste mi potvrzeni o prevzeti a zaplaceni dat nechtely…
Takže tak, lidi jsou různí…
ale jinak mam zkusenosti dobre:-)
@neila píše:
Uveď tam všechny své iniciály + kontakt, adresuj to na příslušné pracoviště Policie (př:si z Berouna tak budeš adresovat Police ČR a adresa Beroun - najdeš na internetu). Podej to doporučeně. Napiš tam co možná nejpřesněji - co se stalo, kdy se to stalo, kdo se trestného činu dopustil, jak k události došlo, jaké následky pro tebe přinesl, čím byl trestný čin spáchán (myšleno jako způsob trestného činu)… A určitě tam nezapomeň napsat, že žádáš o následné vyrozumění. A také připoj kopii výpisu z účtu a mailovou korespondenci.
Počítej s tím, že tě možná zavolají upřesnit nějaké věci, pokud to uznají za vhodné.Jo, asi bych předtím než to pošlu zkusila té dotyčné napsat, že pokud do nějakého termínu (třeba 3 dny) nevrátí peníze nebo tovar nedodá, tak podávám T. O. Jestli s ní ani tohle nepohne, podala bych to. I kopii tohoto oznámení bych připojila. (sms si můžeš nechat od operátora taky vytisknout)
Podala bych ho rovnou bez varování. Když jí dáš takovéhle ultimátum, tak jí akorát informuješ, že se má ztratit.
Já myslím, že když udáš v bance číslo účtu tak ti stejně jméno majitele neřeknou je to tajné.. řeknou to pouze Policii…
@Macík74 píše:
Já myslím, že když udáš v bance číslo účtu tak ti stejně jméno majitele neřeknou je to tajné.. řeknou to pouze Policii…
Ano, přesně tak to je. Bez policie ti nikdo nic neřekne. V mém případě asi stačilo dotyčné jen pohrozit, protože brzy poté, co jsem podala trestní oznámení (a policie to začala řešit), paní peníze poslala. A to šlo „jen“ o pár stovek.
Pokud budeš psát na policii, tak to podej tak, že je možné, že podobně okradených je víc.
Tak holky googluju a narazila jsem na ten inzerat tak byl na muj bazar koukam jinee tel cislo jinej popis postylky i jmeno jen foto postylky stejne tak jsem tam napsala a pani me rekla ze ona to urcite nebyla ze postylka je Mesic prodana nekdo si stahl jeji foto postylky a vydaaval ji za svou pry asi jinak st prej neumi vysvetlit. napsala jsem ze cislo ucte na ktere jsem poslala penize predam policii…myslite ze tato pani v tom nefiguruje?
Ne myslím že ne! prostě někdo zneužil její foto.. taky jsem to už slyšela..
Tk st myslim.Tj hnus jak muzou takhle zneuzivat lidi co to opravdu potrebujou pro deti?! Lidi jsou svine ![]()
Holky, ja si myslim ze se ji to stokrat vrati. Na kazdou svini se vari voda!!!
@Janichka píše:
Holky, ja si myslim ze se ji to stokrat vrati. Na kazdou svini se vari voda!!!
Uz jsem ji psala sms, volala i psala email ale nic Sms nedorucena, email se vraci z Schranka je nedostuPna nb nexistuje