Naletěla jsem, postýlka nikde

Napsat příspěvek
Velikost písma:
575
14.8.12 18:29

Pořád dokola :zed: ve zprávách to je každý den, že jsou podvodníci, ale proč jích je stále tolik, protože ví že lidi jsou blbý a posílaj peníze za něco co nemají v ruce,,, ale nezlobte se, ale jak můžete poslat peníze, když to zboží nevidíte vždyť to musí pochopit i malé děti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
14.8.12 18:29

I v dobírce může být jen cihla :pocitac: já teda neplatím nic předem, ale když něco prodávám, tak se ptám, jak jim to vyhovuje víc, jestli předem nebo dobírka. někdo radči platí předem…ale podle mě to policie nenechá jen tak…pokud má číslo s paušálem, ale podle čísla účtu musí mít účet prostě na jméno a policajti ji najdou podle toho(šla bych ji nabonzovat).ale pokud už to někdy udělala, tak to má už určitě zmáknutý. :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: svině některý lidi celý dny jen čekaj a přemýšlej, jak lidi okrást

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.8.12 18:33
@Jídunka píše:
Tak uz jt 14dni co jsem naletela podvodnici. :-( Moje postylka se znicila tak jsem si pro sveho skoro 4mesicniho syna chtela koupit novou, staram se o nej sama a tak jsem si nemohla dovolit novou.Dala jsem si inzerat :koupim postylku s prislusenstvim do 1000kc.....atd…ozvala se pani poslala fotky a ja jasala takovou jsem chtela.vse bylo ok nez jsem zaslala penize pak se emaili vratil nedorucen cislo je vypnute…a ja prisla o 1000KC a muj malej stale nema postylku.....neni na tom nekdo podobne??asi ne co ja mam proste smulu…

Dopadla jsem podobně. Taky nemám postel a je podvených dalších 5 maminek. Škoda dělá necelých 5 tisíc, takže to bude jen přestupek, ale nenechám to jen tak.
Jak se ta paní jmenovala? Nebyla to Jiřina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.8.12 18:59

Neváhej a podej trestní oznámení. Můžeš ho podat buď písemně (doporučuji) anebo ústně na kterémkoliv odd policie. V obou případech žádej (nutno zaprotokolovat), že chceš být informována o výsledku šetření policie (do 30 tě pak musí vyrozumět). Není to nic složitého ani si to nevyžaduje právníka. Uschovej si kopii T. O. pro sebe. Dotyčná bude musí být předvolána k vysvětlení, pokud doložíš doklady (doklad o uhrazení té sumy na její účet, komunikace po mailu) bude mít co vysvětlovat. Předpokládám, že kvůli 1000 kč (nebo i více) neopustí krajinu, takže policie to udělá ráda, protože to bude pro ně jednoduše získán pozitivní bod a pro tebe možná i odškodnění, resp. vrácení peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
14.8.12 19:01

Holky, a proč nejdete raději do bazaru. Vidíte to, můžete si to osahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
14.8.12 19:03
@neila píše:
Neváhej a podej trestní oznámení. Můžeš ho podat buď písemně (doporučuji) anebo ústně na kterémkoliv odd policie. V obou případech žádej (nutno zaprotokolovat), že chceš být informována o výsledku šetření policie (do 30 tě pak musí vyrozumět). Není to nic složitého ani si to nevyžaduje právníka. Uschovej si kopii T. O. pro sebe. Dotyčná bude musí být předvolána k vysvětlení, pokud doložíš doklady (doklad o uhrazení té sumy na její účet, komunikace po mailu) bude mít co vysvětlovat. Předpokládám, že kvůli 1000 kč (nebo i více) neopustí krajinu, takže policie to udělá ráda, protože to bude pro ně jednoduše získán pozitivní bod a pro tebe možná i odškodnění, resp. vrácení peněz.

Neilo a jak to udělat písemně?
Napsat to na Policii?
Nechce se mi tam chodit osobně:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
14.8.12 19:03

Na bazoši je to známé!!! už mě ten server štve! protože mě tam okradl už jednou! a teď minulý týden se o to pokusil mě opět podvést! poslal potvrzení z banky, ale falešné!
a co na to bazoš??? nic!!! podejte trestní oznámení a sbohem!
když jsem poprvé upozornila inzerátem na toho podvodníka stále mi to mazali a nakonec mi zablokovali možnost inzerce!! :cert: :cert: :cert: :cert:
mě se dobře nakupuje na MMB, ale prodává se tam špatně, protože je to tam tak přesycené, že se nechytám..
mrzí mě, že bazoš nemá cosi podobného jako mmb - POZOR NA PODVODNÉ POKUSY a tam nicky a maily těch podvodníků! hned by jim možná trošku ubylo!
protože teď podruhé jsem na bazoš napsala, že mě chtěl podvést a hned mi poslali dvě mailové adresy s dalšími dvěmi podvedenými!
je to od BAZOŠE sprosté!

jinak taky nakupuji tak, že zaplatím dopředu! na MMB bez obtíží… na bazoši až na dvakrát taky.. teď jsem naobjednala učebnice dceři.. jsem zvědavá, zda vše dorazí! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jídunka
14.8.12 19:14
@Renatt píše:
Dopadla jsem podobně. Taky nemám postel a je podvených dalších 5 maminek. Škoda dělá necelých 5 tisíc, takže to bude jen přestupek, ale nenechám to jen tak.
Jak se ta paní jmenovala? Nebyla to Jiřina?

Nevim psala ze je smetanova ale pochybuju ze bylo spravne…

• Citovat
  • Upravit
16186
14.8.12 19:16
@Renatt píše:
Neilo a jak to udělat písemně?
Napsat to na Policii?
Nechce se mi tam chodit osobně:-(

Uveď tam všechny své iniciály + kontakt, adresuj to na příslušné pracoviště Policie (př:si z Berouna tak budeš adresovat Police ČR a adresa Beroun - najdeš na internetu). Podej to doporučeně. Napiš tam co možná nejpřesněji - co se stalo, kdy se to stalo, kdo se trestného činu dopustil, jak k události došlo, jaké následky pro tebe přinesl, čím byl trestný čin spáchán (myšleno jako způsob trestného činu)… A určitě tam nezapomeň napsat, že žádáš o následné vyrozumění. A také připoj kopii výpisu z účtu a mailovou korespondenci.
Počítej s tím, že tě možná zavolají upřesnit nějaké věci, pokud to uznají za vhodné.

Jo, asi bych předtím než to pošlu zkusila té dotyčné napsat, že pokud do nějakého termínu (třeba 3 dny) nevrátí peníze nebo tovar nedodá, tak podávám T. O. Jestli s ní ani tohle nepohne, podala bych to. I kopii tohoto oznámení bych připojila. (sms si můžeš nechat od operátora taky vytisknout)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
14.8.12 19:17
@Jídunka píše:
Tak uz jt 14dni co jsem naletela podvodnici. :-( Moje postylka se znicila tak jsem si pro sveho skoro 4mesicniho syna chtela koupit novou, staram se o nej sama a tak jsem si nemohla dovolit novou.Dala jsem si inzerat :koupim postylku s prislusenstvim do 1000kc.....atd…ozvala se pani poslala fotky a ja jasala takovou jsem chtela.vse bylo ok nez jsem zaslala penize pak se emaili vratil nedorucen cislo je vypnute…a ja prisla o 1000KC a muj malej stale nema postylku.....neni na tom nekdo podobne??asi ne co ja mam proste smulu…

Tak podej trestní oznámení ne? Jméno znáš a číslo účtu taky. I kdyby to chvíli trvalo, lepší než sedět se založenýma rukama. Takhle je aspoň nějaká šance, že se ti to nějak vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jídunka
14.8.12 19:17

Jo reakce bazosu me napsala ze za inzerci nemuze a at se obratim na policii

• Citovat
  • Upravit
16186
14.8.12 19:18

@Jídunka Myslím, že v bance ti řeknou kdo je majitelem účtu, na který si to posílala. Pokud se do toho vloží policie bude to otázka chvilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jídunka
14.8.12 19:19
@Sweetis píše:
Tak podej trestní oznámení ne? Jméno znáš a číslo účtu taky. I kdyby to chvíli trvalo, lepší než sedět se založenýma rukama. Takhle je aspoň nějaká šance, že se ti to nějak v

Urcite podam, nenecham to jen tak…

• Citovat
  • Upravit
14662
14.8.12 19:23
@neila píše:
Uveď tam všechny své iniciály + kontakt, adresuj to na příslušné pracoviště Policie (př:si z Berouna tak budeš adresovat Police ČR a adresa Beroun - najdeš na internetu). Podej to doporučeně. Napiš tam co možná nejpřesněji - co se stalo, kdy se to stalo, kdo se trestného činu dopustil, jak k události došlo, jaké následky pro tebe přinesl, čím byl trestný čin spáchán (myšleno jako způsob trestného činu)… A určitě tam nezapomeň napsat, že žádáš o následné vyrozumění. A také připoj kopii výpisu z účtu a mailovou korespondenci.
Počítej s tím, že tě možná zavolají upřesnit nějaké věci, pokud to uznají za vhodné.Jo, asi bych předtím než to pošlu zkusila té dotyčné napsat, že pokud do nějakého termínu (třeba 3 dny) nevrátí peníze nebo tovar nedodá, tak podávám T. O. Jestli s ní ani tohle nepohne, podala bych to. I kopii tohoto oznámení bych připojila. (sms si můžeš nechat od operátora taky vytisknout)

Díky, zkusím ještě zítra zavolat na Policii a rozjedu to.
Paní už jsem psala před týdnem, že podám trestní oznámení, pokud se nám neozve a NIC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.8.12 19:25

@Renatt To je hrozný fakt :cert: Holky doufám, že jste vyléčené z takových obchodů nadlouho!!! Nestojí to za to, co ušetříte, o to můžete lehce přijít díky podvodníkům. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák