Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já bych zasla spis na prodejnu Apple a odevzala. Oni by měli byt přece schopni z toho získat údaje a kdo to má registrované a kontaktovat ho. Kdyby to byla jina značka, tak přes policii, ale zrovna Apple je lepší přímo k nim
@Anonymní píše:
Ahoj
No kde začít..táta je taxikář a před nějakým tím rokem si u něj někdo zapomněl v taxiku iPad, vypadá docela draze, bohužel se nám přes to nepovedlo kontaktovat majitele (zařízení je hlavně v čínštině) A jelikož se mu to takhle stalo s iPhonem už dřív, nechtěl jít na policii, protože ho tam poslali někam a řekli mu, že to určitě ukradl a má jen špatné svědomiNo každopádně, taťka ho vozil přes rok v autě, kdyby se majitelé pro něj vrátili, ale nic. Ale jelikož už je to docela doba, nevím co s tím mám dělat
teď mi to dal do ruky a řekl, ať s tím něco udělám, ale není pozdě na to, dát to na policii? Když už je to delší doba a majitel byl cizinec
Snažila jsem se do toho dostat podle nějakého id a i po těch letech kontaktovat majitele, ale je to zablokované a jak říkam, v cizím jazyce..Cítila bych se špatně to prodat, přeci jenom nejsem nějaký kriminálník. Tak se chci zeptat, je pozdě na to, zkusit to u jiné policie? I když se to nevyřeší..Prostě pro lepší pocit asi
Díky
Obcansky zakonik rika, ze nalezce je povinen nalezenou vec vratit jeho majiteli. Pokud to nejde, pak ma povinnost nalezenou vec odevzdat prislusnemu mestskemu uradu. Tam obvykle mivaji pracoviste ztrat a nalezu.
Ahoj
No každopádně, taťka ho vozil přes rok v autě, kdyby se majitelé pro něj vrátili, ale nic. Ale jelikož už je to docela doba, nevím co s tím mám dělat
teď mi to dal do ruky a řekl, ať s tím něco udělám, ale není pozdě na to, dát to na policii? Když už je to delší doba a majitel byl cizinec
Snažila jsem se do toho dostat podle nějakého id a i po těch letech kontaktovat majitele, ale je to zablokované a jak říkam, v cizím jazyce..Cítila bych se špatně to prodat, přeci jenom nejsem nějaký kriminálník. Tak se chci zeptat, je pozdě na to, zkusit to u jiné policie? I když se to nevyřeší..Prostě pro lepší pocit asi 
No kde začít..táta je taxikář a před nějakým tím rokem si u něj někdo zapomněl v taxiku iPad, vypadá docela draze, bohužel se nám přes to nepovedlo kontaktovat majitele (zařízení je hlavně v čínštině) A jelikož se mu to takhle stalo s iPhonem už dřív, nechtěl jít na policii, protože ho tam poslali někam a řekli mu, že to určitě ukradl a má jen špatné svědomi
Díky