Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám dotaz zda má někdo zkušenost s namočeným foťákem. Diskusí na mobil tu něco bylo, ale foťák jsem nenašla. Hádala bych, že to bude podobné. Rozebrat a čekat až uschne. Nebyl zase namočený celý, jen jsem ho bohužel dala do igelitky s pítkem u kterého jsem špatně dotáhla závit a tak se uniklá voda dostala až do pouzdra s foťákem. Snažila jsem se ho zapnout, ale už nenaskočil. Tak mám strach zda to rozdejchá, jestli ne tak je to v háji. Nevím kde bych rychle splašila peníze na nový a bez něj dlouho nevydržím, neboť neustále zaznamenávám, jak mi děti krásně rostou a chci aby na své dětství měly hodně vzpomínek.
@ZannettaP no obávám se že je v čudu, ale jestli stačí zatím obyčejný tak stojí 1500 Kč
Jo, mě se stalo to samé a největší chyba podle mě byla, že jsem ho zapnula. V tu ránu začal smrďet a prostě vyhořel. Nedalo se nic dělat. Taky si myslím, že už nepůjde ![]()
Vzhledem k tomu, že ses ho pokusila zapnout mokrý, tak bych moc šancí na záchranu už nedávala.
Použitý se dá sehnat na aukru i za 500. To na nějaké dočasné focení stačí.
Když se foťák namočí, tak nezapínat, vyndat rychle baterku, otřít všechno, co je mokré a nechat vyschnout - minimálně den nechat rozdělaný…
pak teprve zkoušet pouštět
No vzhledem k tomu, že jsi ho zkoušela zapnout, tak bych tomu moc šancí nedávala
má se to rozebrat, vysušit a nechat minimálně do druhýho dne schnout, jinak to můžeš vyskratovat a adié ![]()
@ZannettaP když jsi to zapínala, tak to bude marné.. jinak otázka, co je to za foťák.. u kompaktu bych se tak nebála, zrcadlo bych dala profi vyčistit. Ale záleží, kde to bylo namočené - může být v háji kontakt u baterky atd..
Dej ho do ryze na nekolik dni, ale ze jsi ho zapla, coz je nejvetsi chyba co muzes udelat, tak si myslim, ze ho uz nic nezachrani.
@ZannettaP Ahoj, ja spadla s fotákem i mobily do moře, vše jsme rozdělali a sušili venku, až jsme se vrátili z výletu koupili rýži a dali do ní, zatím funguje, ale zapínali jsme až druhý den.