Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím, začala jsem psát diplomovou práci ve Wordu, ale mám ho nově instalovaný, takže problém. Když něco opisuju, tak se mi vrací kurzor na místo, kam ukazuje myš, v horším případě mi to označí nějaký text a smaže mi ho. Je to otřesné, protože píšu všema deseti a stejně musím pomalu za každým slovem kontrolovat, kam mi to přeskočilo. Můžete mi prosím poradit, kde se to přenastavuje do normálu? Takovým tempem to nebudu mít napsané ani za dva roky. Děkuju předem.
A to mas notebook? Jestli jo, muzes si pri psani macknout na touchpad a prekliknout. Mne se to stava bezne, proto mys na notasu vypinam.
@mamkasl Možná blbost, ale nemůžeš mít na klávesnici zmáčknutou klávesu Insert? Ta pak působí jakoby přepisování už napsaných slov po přeskočení kurzoru myši..
@Makysu píše:
A to mas notebook? Jestli jo, muzes si pri psani macknout na touchpad a prekliknout. Mne se to stava bezne, proto mys na notasu vypinam.
Proto se právě ptám. Touchpad mě napadl jako první.
@Bersaba na notebooku píšu…zkoušela jsem to i s vypnutou myší a přeskočí mi to tam, kde mám myš…takže když píšu tuto zprávu, dám myš na stranu k reklamě a za chvíli se mi ta reklama otevře…nechápu ![]()
A ten Touchpad se vypíná nebo zapíná kde? Proč mi to nedělalo v tom Wordu, který jsem měla předtím?
@mamkasl píše:
A ten Touchpad se vypíná nebo zapíná kde? Proč mi to nedělalo v tom Wordu, který jsem měla předtím?
No na mym fn+f7 - ale kazdej to bude mit asi jinak ![]()
Musím se přidat. Něco podobnýho mi dělal text v mailem, ve wordu ne, jen mailu Šílela jsem z toho. Bylo to na PC. Až jsem si myslela, že jde o vir. No při psaní DP bych s tím švihla. Počkám, jestli někdo poradí a přijde se na příčinu.
@mamkasl píše:
@Makysu asi se teď budu ptát blbě, ale kde je fn?
Ja ho mam nalevo od mezerniku - ma modry napis. Ale jsou notebooky, na kterych jsem ho taky nenasla.. mozna by vypnuti touchpadu melo byt v nastaveni mysi..ale bohuzel se ti u sebe nemrknu, jsem ted na tabletu.
@mamkasl píše:
@Makysu asi se teď budu ptát blbě, ale kde je fn?
Funkční klávesa, většinou barevně odlišená a většinou umístěná v řadě, kde je mezerník. Na mém lenovu je to fn+F6, ale opravdu se to model od modelu liší.
Většinou je to na těch horních klávesách namalované, takže by tam mohla být ikonka přeškrtlého touchpadu…
Tak jsem zmáčkla fn+f6 a jaký má být výstup? Mně zčernala obrazovka, zmáčkla jsem mezerník a jsem zase ne emiminu a pořád mi to přeskakuje ![]()