Výpovědní lhůta z bytu - problémy s doklady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
17.7.13 11:21
@Ali-Ali píše:
tuhle vetu nechapu vubec :nevim:

To je absencí čárek ve větě :mrgreen: :mrgreen: ale já nechápu nadpis, co může to první slovo znamenat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.7.13 11:22
@Syringa píše:
@SlunickoMamina
Platební rozkaz? To znamená, že proběhl soud, ke kterému jste se nedostavili?
Nebo výzva k zaplacení s tím, že pokud nebude částka uhrazena, půjde věc k soudu?

Kvůli platebnímu rozkazu soud nemusí zvát dlužníka (tuto agendu ani soudci nevyřizují). Majitel bytu doručil písemné podklady pro platební rozkaz, ty byly prokazatelné a bylo vydáno soudní rozhodnutí, proti kterému je možné podat odpor do 15 dní od doručení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 11:23

Omlouvám se psala jsem ve spěchu a docela jsem z toho špatná. Dva roky jsme platili nájem. Smlouva byla vždy na rok od 15.4. do 15.4.,od 15.4.2012 nebyla smlouva obnovena i když jsme chtěli. Pak majitel přišel s tím, že vyúčtování je na 11 700,–nedoplatek. Zjistili jsme, že platil vyšší zálohy než bylo domluveno a neřekl nám to.Tak jsme v červnu podali výpověď. Den nato nám předložil svou verzi výpovědi kde bylo že smlouva je na 36 měsíců podepsali jsme, ale výhoda je že je neplatná(špatný rok a datum).V srpnu jsme předali byt, kde v předávacím protokolu je případné doplatky-nedoplatky budou vyúčtovány co 30.9.2012.Pak poslal papír, kde byla jen jeho čísla bez faktur a podložení. Jen věta pod vyúčtováním mě dostala. Převzetím dopisu manželé stvrzují a uznávají dluh.Snad je to srozumitelnější. Ted nám přišel platební rozkaz.Ale faktury jsme dodnes neviděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
@araw píše:
To je absencí čárek ve větě :mrgreen: :mrgreen: ale já nechápu nadpis, co může to první slovo znamenat? :think:

to je jednoduché, „Není někdo…“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
@araw píše:
To je absencí čárek ve větě :mrgreen: :mrgreen: ale já nechápu nadpis, co může to první slovo znamenat? :think:

Název bych viděla na „Není někdo, kdo ví, jak postupovat?“, tak jsem to pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
17.7.13 11:25

Obávám se, že to máte prohrané. Platin na ruku, bez dokladů 8o Opravdu můžete být rádi, že chce jen 17tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
17.7.13 11:26

Ne fakt, nechci prudit kvůli pravopisu, ale diskuse pak nabírá jiný směr, když není vidět jediná čárka, často větu neoddělí ani velké písmeno. To je pak těžký, dochází k nedorozuměním a tak… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
17.7.13 11:28
@Gladys píše:
občas se to tak dělá, že se „vybydlí“ kauce, ale pouze po dohodě s tím, kdo pronajímá, je to v podstatě věc vzájemné důvěry. Takže je otázka, zda se zakladatelka svévolně nerozhodla vybydlet kauci s tím, že neplatila, tím pádem třeba nezbylo na nějaké poškození či nedoplatek, které by se řešilo právě z kauce.

Ovšem i takováto dohoda by se měla s majitelem sepsat a podepsat oběma stranami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.7.13 11:30

@SlunickoMamina „Převzetím dopisu manželé stvrzují a uznávají dluh.“. Tahle věta je kravina, té se bát nemusíte. Protože převzetí zavřené obálky neznamená, že dluh uznáváte. Nezbývá nic jiného, než se pokusit ten dluh zvrátit. Ale jednoznačně platit na ruku, to je fakt šílený hazard :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 11:32

Omlouvám se, vám se zřejmě nikdy nic nestalo. Nevěděla jsem, že jsme v hodině českého jazyka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
17.7.13 11:33
@SlunickoMamina píše:
Omlouvám se psala jsem ve spěchu a docela jsem z toho špatná. Dva roky jsme platili nájem. Smlouva byla vždy na rok od 15.4. do 15.4.,od 15.4.2012 nebyla smlouva obnovena i když jsme chtěli. Pak majitel přišel s tím, že vyúčtování je na 11 700,–nedoplatek. Zjistili jsme, že platil vyšší zálohy než bylo domluveno a neřekl nám to.Tak jsme v červnu podali výpověď. Den nato nám předložil svou verzi výpovědi kde bylo že smlouva je na 36 měsíců podepsali jsme, ale výhoda je že je neplatná(špatný rok a datum).V srpnu jsme předali byt, kde v předávacím protokolu je případné doplatky-nedoplatky budou vyúčtovány co 30.9.2012.Pak poslal papír, kde byla jen jeho čísla bez faktur a podložení. Jen věta pod vyúčtováním mě dostala. Převzetím dopisu manželé stvrzují a uznávají dluh.Snad je to srozumitelnější. Ted nám přišel platební rozkaz.Ale faktury jsme dodnes neviděli.

Je to celé ještě zmatenější. Když nebyla smlouva obnovena, proč jste podávali výpověď, pak zase podepisovali nějakou neplatnou výpověď (na 36 měsíců???). Pokud jste si jisti, že majitel si nárokuje peníze neprávem, podejte k příslušnému soudu odpor. Vzory najdete na internetu. Ale nechte si to sepsat někým, kdo umí skloubit nejen větu, ale i delší text, nebo nebude tak rozhozený jako vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
17.7.13 11:33
@SlunickoMamina píše:

Neměli jste podepisovat! Podepíšete pouze v případě, až uvidíte faktury a nedoplatek opravdu bude! Nerada to říkám, ale tohle je Vaše blbost…už od začátku! Platit nájem z ruky do ruky bez dokladu - blbost první! Nezakomponovat si do smlouvy kolik za co bude majitel s Vašich peněz platit - blbost číslo dvě a podepsat něco bez toho abych viděl doklad o,,dluhu" blbost číslo tři!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 11:35

@martina.se to je hazard jen dva roky to fungovalo a najednou tohle.Snad to půjde platíme vše splátky atd máme dvě děti přece neohrozím střechu nad hlavou a že o ně přijdu. Navíc my dali výpověď ne on pro neplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
17.7.13 11:35
@Syringa píše:
Já jsem nepochopila to, že mají uznání dluhu, v takovém případě opravdu nemusí být soudní řízení.

Platební rozkaz se vydává bez řízení, to se zahajuje až případným podáním odporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.7.13 11:39
@hvězdička25
@hvězdička25 píše:
Neměli jste podepisovat! Podepíšete pouze v případě, až uvidíte faktury a nedoplatek opravdu bude! Nerada to říkám, ale tohle je Vaše blbost…už od začátku! Platit nájem z ruky do ruky bez dokladu - blbost první! Nezakomponovat si do smlouvy kolik za co bude majitel s Vašich peněz platit - blbost číslo dvě a podepsat něco bez toho abych viděl doklad o,,dluhu" blbost číslo tři!

Tak první blbost uznávám, druhá ve smlouvě bylo kolik za co zálohy. On ale věděl, že to je málo a neřekl a platil víc. Třetí en dluh sem nepodepsala ale převzala doporučenou zásilku a nevěděla co je v ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí