Nápady na adventní kalendář

2031
5.9.21 10:09

Nápady na adventní kalendář

Ahoj, je tu taky nějaký blázen, který už v září řeší advent|? Nechcete se podělit o nápady na adventní bojovku nebo zajímavosti do kalendáře?

Letos u nás bude Ježíšek tak trochu bloudit po celém světě, než najde konečně cestu k nám domů :D Aby mu syn pomohl, musí řešit nějaké úkoly a hádanky. Mám k tomu jednu hádanku, jedno takové to „bludiště“, co se dává do časopisů, něco na vymalování, na pískování, na vyškrabávání obrázku, mapu k zakopanému pokladu (poklad je vejce, ta hračka, co se rozbije a uvnitř bude žraločí zub = Ježíšek je pod vodou a měl by se vrátit na pevninu :D) atd.

Snažím se, aby se případné dárečky vztahovaly k úkolům. Například úkol: nakrmit ptáčky v lese. Druhý den čokoládová vajíčka od ptáčků jako odměna :D

A slavíte někdo také Lucii nebo Barboru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16220
5.9.21 10:15

Za mě tohle jako program na léto/podzimní nebo jarní prázdniny super a tleskala bych. Ale cpát do Vánoc žraločí zuby a motat hlavu dítěti tím, že Ježíšek cestuje po Austrálii mi přijde mimo, sorry. Vybrala bych hezky adventní program, do kalendáře dala věci, které se opravdu vztahují k Vánocům, nebo třeba puzzle po částech, když nechceš sladkosti.
A ano, u nás řežeme barborky do vázy a u babičky chodí Barbora, u nás Mikuláš, Lucii neřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
5.9.21 10:22

@zrcadlo On syn teda ví, že to je jen pohádka, a dárky jsou od rodiny :) Je to jen taková bojovka. To rozbíjení vajíčka mě pobavilo, že jsem to viděla v hračkářství a chtěla to nějak zasadit do příběhu.

Ale je pravda, že by to bylo pěkné, kdyby se to vše vztahovalo vysloveně k Vánocům. Obávám se, že tříleťák je na to ještě malý, ale později by bylo fajn něco, co je víc Vánoční.

Jinak my taky řežeme větvičky a pečeme Barborky, je to takové pečivo. Na Lucii chodíme zapalovat svíčky a pro dáreček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
5.9.21 14:02

Mám děti už starší. Letos asi bude nějaká audiokniha. Chci to nacpat na nějaký cloud úložiště, po kapitolách, dát k tomu qr kod a každý den budou mít jednu kapitolu. Ideálně by se mi líbilo něco s vánoční tematikou, ale zatím mi nic pro větší děti (10 a 12) nezaujalo. Budu ráda za typy.
Loni měli vánoční bojovku od vecneoptimistky. Rok před tím každý jednu velkou lego stavebnici. Vždy dostali dvě až tři stránky návodu a k tomu příslušné kostičky. Rok před tím byly puzzle, zase na casti skládání. To jsem musela tedy před tim složit. Pak ještě měli vánoční skleněné koule, každý den jedna a každá se zdobila různou technikou ( ať už malovat, podepsat, voskem, plnit různými materialy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.24 09:51

Ahoj, radši anonym velmi se stydím za to, že řeším advent v lednu :oops: :oops: :lol:

chci se zeptat, odkdy vaše děti už nechtěly domácí DIY adventní kalendáře.

chápu, že jakmile vidí u spolužáků, že mají třeba LEGO adventní kalendář, nebo Barbie, sleich, cokoliv, chtějí prostě víc to.

Mě na tom asi štve, že stejně v těch kalendářích je občas něco, co děcko zahodí jako naprostou kravinu. třeba v Legu nějaká trapná doplňková kostička.
Kdyby dítě chtělo Lego adventní kalendář, nakoupila bych zvlášť postavičky a do každého okýnka dala něco hodnotného, třeba pokaždé figurku či nějakou zajímavost.

Ale nevím, jestli by o to děti stály.

koukala jsem třeba na adventní kalendář Star wars - tak prosímvás, postavičky tam byly jen DVĚ, zbytek byl -guma, samolepka, puzzle (! to byla i v kinder vždycky nejhorší hračka) pak dokonce snad spínací špendlík, no naprosté nesmysly.
Barbie adventní kalendář stojí TISÍCOVKU a jsou tam jedny šaty a zbytek nesmysly - troje (!( brýle, dvoje náhrdelníčky, dva hřebeny, samolepka… :roll: alespon kdyby bot bylo víc, ne.

Tak mě zajímá, zda vaše děti by měly raději ten vámi vymyšlený - když to řeknu na tu barbie - DIY Barbie, kde bude víc šatů a hodnotnější doplňky a nebo jestli by raději chtěly ten, co se dá koupit v obchodě.

Abych si nedělala zbytečně plány a nedělala něco, co pak ty děti neocení

• Citovat
  • Upravit
2398
8.1.24 10:24

Tak do cca 10 let měly rády cokoli (takhle: kupovaný nezklamal nikdy, ten můj tak braly s rezervou, že není tak cool, ale je to milý), od těch 10-11 si to „připravovaly“ sami - takže v srpnu dali orientační seznam 24 věcí, co by je potěšily, a já to pak nakoupila (když to bylo hmotný, někdo to bylo typu - výlet do zoo v jiném městě, takže to šlo na kartičku) a zabalila. Teď už si to i kupují oni sami a já jen čísluju (takže je překvápko jen to, kdy co najdou - ale tím, že to připravujeme v létě, tak kolikrát člověk zapomene, co tam naházel), občas něco přihodím. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.24 10:28
@Tomie píše:
Tak do cca 10 let měly rády cokoli (takhle: kupovaný nezklamal nikdy, ten můj tak braly s rezervou, že není tak cool, ale je to milý), od těch 10-11 si to „připravovaly“ sami - takže v srpnu dali orientační seznam 24 věcí, co by je potěšily, a já to pak nakoupila (když to bylo hmotný, někdo to bylo typu - výlet do zoo v jiném městě, takže to šlo na kartičku) a zabalila. Teď už si to i kupují oni sami a já jen čísluju (takže je překvápko jen to, kdy co najdou - ale tím, že to připravujeme v létě, tak kolikrát člověk zapomene, co tam naházel), občas něco přihodím. :)

díky, to je super nápad!! to mně nenapadlo, že by si to v pubertě pak mohly jakože"nahlásit" a i nehmotné věci a tak…

jinak chápu, takže já se na DIY vyprdnu, pokud byly kupované vždycky víc cool, tak se nebudu zbytečně babrat s něčém, co cool není :mrgreen: přesně to jsem potřebovala vědět.

jo a odkdy o adventní kalendáře už přestaly stát? (nemyslím ty s čokoládou, myslím ty s věcmi nebo hračkami.

jo a - vydržely vaše děti vzít si každý den jen to jedno? švagrové dcera to nevydržela nikdy a vše si vybrala první den :lol:

• Citovat
  • Upravit
22914
8.1.24 10:44

Holkám je 6,5 a 9,5 a plním jim kapsičky, sem tam sladkost, nějaká drobná kosmetika (krémík, lak na nehty, balzám na rty - vše dětské), gumičky, nějaký „šperk“, hračka, něco k vyrábění, nějaká vstupenka - kino, jiný zážitek a jsou spokojené moc. Zatím v tom budu pokračovat.
A ano, vydrží být poctivé, každý den 1 okýnko a letos ještě věřily na Ježíška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
8.1.24 11:52

Mám děti 9 a 11 a mají zatím radost ze všeho. Letos jsem byla málo kreativní tak měli různé ořechy a ovoce v čokoládě, nebo bez. Jednou měli kupovaný playmobil - ten byl pěkný, byl ve slevě, tak šla i cena. Jinak jsem jim dělala různě advenťáky z lega, aby každý den dostaly část, kterou mohly přistavit. Nebo měly na díly hry. Je otázka co máš za děti, moje jsou naštěstí stále hravé, tak to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat