Náplasťový okluzor a večerní ostraňování

64
29.4.05 12:52

Náplasťový okluzor

Ahoj Holky,

vím, že už tady diskuse o okluzorech proběhla, nicméně bych se ráda dozvěděla jestli máte někdo zkušenosti s nápl. okluzory.
Respektive mě zajímá jak jednoduše večer po celodenním nošení okluzor dítěti sundáte.
Mám 5 letou holčičku, které každé ráno lepím okluzor, ale večer mám velké problémy s jejím odstraněním. Okluzor přes den k pleťi hodně přilne a nedá se jednoduše odlepit.
Zkoušela jsem pleť nakrémovat, ale to okluzor nechytne vůbec a také jsem zkoušela večer okluzor před odlepením namočit vodou, ale ani tady jsem neuspěla. Okluzor sice trošku povolil, ale i tak malá při sundávání pofňukává.
Děkuji moc za Vaše příspěvky
 Zuzik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
488
29.4.05 13:43

Zuzi,

to je zvláštní, já mám zkušenost s náplasťovými okluzory úplně opačnou, vůbec nedržely…

Tak držím palečky, ať si najdete fígl, jak na to…

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
4.5.05 20:18

okluzor

my vyzkoušely i plastové a gumové okluzory,ale osvědčily se nalepovací.Jsme spokojeni,syn je nosí dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
25.11.12 10:27

červená kůže po okluzoru

Malá má rok a půl a nosí náplasťový okluzor. Nejprve měla nějaký obrázkový, ale ten byl moc agresivní, teď má sice jiný, který není tak moc agresivní, ale stejně s tím máme problémy. Ze začátku nosila okluzor jen hodinu na každém oku. To kůžičce kolem očí tak moc nevadilo. Ale teď jej musí nosit celý den. Když jí to sundám, tak má kůži fialovou, pak červenou a ještě minimálně dva dny poté, to jde vidět, že jej měla. Bojím se, že ji sice možná zachráním oči, ale zničím kůži kolem očí. Na brýle je ještě malá, doktorka jí je nechce napsat, protože by je stejně nechtěla nosit a tím, že je to zalepené, tak tam nejde vůbec světlo. Když tu kůži vidím, tak se mi do toho lepení znovu nechce, ale zároveň jí nechci zanedbat péči o oči. Jak jste to vyřešili vy? Nejsou nějaké vylepšené okluzory? Třeba někde v zahraničí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martina82
19.4.13 14:00

Ahoj, to se divím, že vám nechtějí dát brýle, můj malej je má od 18 měsíců a to mu je chtěli dát dřív, ale pořád se čekalo, zda se to zlepší.. těch od 2 let jsme dostali i okluzor, máme náplasťový…
Jinak taky máme problém nejdřív ráno nedrží a večer nejde dolů… zvažuju mu koupit látkový, ale nevím, zda je to pro tak malého prcka vhodné.. doktor říkal, že by mohl snažit podlížet nebo nadhlížet přes brýle.. no, uvidím, zatím jsme týden s okluzorem a malej díkybohu vůbec neprotestuje, ráda řekne, že chce být za piráta a tak nalepíme a až ve vaně večer sundáváme..
Ale chtěla jsem se zeptat, už jsem na netu hledala všude možně.. viděla jsem na jednom chlapečkový látkový okluzor, ale nebyl to takovej ten obyčejnej ale spíš jakoby polštárek navlečený na brýle.. neznáte to někdo? nevíte kde sehnat?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.4.13 14:22

Holky, já měla brýle od 9 měsíců…

• Citovat
  • Upravit
2852
19.4.13 14:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
19.4.13 20:28

@smudlinky Ahojky, tak my už máme období s okluzorem naštěstí za sebou, ale taky jsme si užili doslova peklo, ten náplaštový malá pořád szndávala a plakala že ji to lechtá pod tím také to měla i zarudlé od toho lepidla, talže jsme koupili ten látkový, to už bylo lepší, jen do doby než přišlo léto. Ta látka nedýchá a tím pídem měla očičko neustále zapařené. Takže jsme ještě pořídili ten gumový s přísavkou ale taky neuspěli, pro změnu ji prý tlačil. Nakonec mi známá poradila že v některých optikách dělají okluzory na míru, je jakoby z gumplastu a nasadí se na brýlky pomocí gumičky. a teprve s ním malá vydržela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
19.4.13 20:30

@smudlinky přesně tyhle jsme měli jak na levé tak i na pravé očičko, ale bohužel bez úspěchu přes to léto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.18 21:03
@amanda1979 píše:
Malá má rok a půl a nosí náplasťový okluzor. Nejprve měla nějaký obrázkový, ale ten byl moc agresivní, teď má sice jiný, který není tak moc agresivní, ale stejně s tím máme problémy. Ze začátku nosila okluzor jen hodinu na každém oku. To kůžičce kolem očí tak moc nevadilo. Ale teď jej musí nosit celý den. Když jí to sundám, tak má kůži fialovou, pak červenou a ještě minimálně dva dny poté, to jde vidět, že jej měla. Bojím se, že ji sice možná zachráním oči, ale zničím kůži kolem očí. Na brýle je ještě malá, doktorka jí je nechce napsat, protože by je stejně nechtěla nosit a tím, že je to zalepené, tak tam nejde vůbec světlo. Když tu kůži vidím, tak se mi do toho lepení znovu nechce, ale zároveň jí nechci zanedbat péči o oči. Jak jste to vyřešili vy? Nejsou nějaké vylepšené okluzory? Třeba někde v zahraničí?

Ahoj, prosím našli jste pak vyhovující řešení? Syn má 18m, brýle nepotřebuje, ale okluzor ano, a po nalepovacím (2 značky) má vyrážku. Nemáš prosím radu? Ty nebo kdokoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
7.1.18 21:08

@malytlustyhroch Zkoušeli jste značku Orthopad? Měly by byt hypoalergenni bez latexu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
7.1.18 21:18

Jak dlouho musí okluzi nosit?

• Citovat
  • Upravit
7.1.18 21:19
@malinika píše:
@malytlustyhroch Zkoušeli jste značku Orthopad? Měly by byt hypoalergenni bez latexu.

Dík, zkusíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16399
7.1.18 21:20
@malytlustyhroch píše:
Ahoj, prosím našli jste pak vyhovující řešení? Syn má 18m, brýle nepotřebuje, ale okluzor ano, a po nalepovacím (2 značky) má vyrážku. Nemáš prosím radu? Ty nebo kdokoli?

Leda vyzkouset vsechny dostupne znacky a porovnat snasenlivost. Klukovi velmi nevyhovoval Pro-ophta, to se mu uplne strhavala kuze. Ortopad sly, ale zustali jsme nakonec u Opticlude. Zacala jsem kupovat velikost maxi a tim byla lepici plocha nize a ne uplne v miste jemne kuze a nahore nad obocim. Kuzi jsme cistili benzinem z lekarny a na noc kremovali. Take jsem dostala radu, okluzor nalepit na sve predloti, strhnout a teprve pak nalepit na oko, cast lepidla zustave na predlokti. Strhavala jsem nekdy navlhcene a jen do puli oka, v miste zvysene citlivosti si to odtrhl sam, ja jsem prsty pridrzovala kuzi dolniho vicka. Nepreji vam to, ale pokud dostanete bryle, tak latkovy okluzor mnohe vyresi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.18 21:24
@Janli píše:
Jak dlouho musí okluzi nosit?

Jen hodinu. Půl roku je teď neměl, protože se oči vyrovnaly. Ale teď se zase rozjely, takže znova. Měl ho druhý den, hodinu ráno a ještě teď vypadá jak medvěd panda. A to neplakal, nepotil se… V létě těsně než jsme skončili to měl taky, ale nikdy ne tak moc, doufala jsem, že to bylo potem, ale zjevně ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí