Náplasťový okluzor a večerní ostraňování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2436
4.6.20 15:59

Dcera má látkový, maximální spokojenost, doktorka dceru chválí za výsledky. Okluzor na kontrole viděla a byla nadšená. Já také, trápení s lepenim bylo hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.6.20 18:52
@azalia píše:
@martina.se Nesouhlasím. Také jsme látkové okluzory zkusili a měli jsme s tím velké problémy. Když jsme látkový okluzor nasadili tak, aby dobře těsnil, odtlačoval dítěti brýle z nosu dolů. Když jsme ho zastřihli, aby brýle nepadaly, zase netěsnil. Dost jsme si s tím vyhráli, ale nebylo to k tomu. Takže za mě určitě ne.
Ten jsme použili, až když mělo dítě okluzor třeba jen na půlhodiny denně. To se přežít dalo a bylo mi líto vyhazovat ty lepící. Ale na dlouhodobější nošení látkový určitě nedoporučuji.
A s těmi lepšími výsledky - to se na mě nezlob, ale to je fakt blábol.
Ty lepící průhledné opravdu nejsou - zkus si to někdy.

Ty lepší výsledky mám doložené.. Jinak okluzor jsem si nechala ušít na míru., ale ok. Každý dle svého.. U nás je po vade a stačily 2 roky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.6.20 18:56
@belladonna píše:
Taky budeme tento měsíc řešit okluzor. Nad tebou píšou, že látkové nedrží, ty píšeš, že jste maximálně spokojení, tak jak to je? Co je nejlepší? Jde to tedy i s látkovými ušitými?Teď se na to dívám na internetu, látkové jsou celkem velké, nasadí se na brýle a nepřijde mi, že by to mělo sjíždět, nebo přeci jenom to nekryje úplně?

U nás 2 roky okluzor látkový, auty má míru a je po oční vade. Kluk ho měl od 3, teď mu je 5 a nosí ho 4 h dopol o víkendu jen pro trénink.. Nic nesjíždí, na brylych je to pridelane na těch packach. Doporučuji tedy nechat si ušít na míru, nekupovat v lékárně, ty skrabou. Náš bych ti vyfotila, kdyžtak do sz, ale teď už je jetý, měl jich víc, ale oblíbil si jeden. Sám si ho umí na bymryle nandat i sundat atd.. Lepení je trápení, bolí to atd. Zkoušeli jsme i jako rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
6.6.20 21:41

@Sue2008 kdybys chtěla na vyzkoušení, máme doma Opticlude a Ortopad, můžu Ti poslat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
26.6.20 21:27

Ahoj, tak po 2 týdnech si dcera okluzor zamilovala. Fakt bych tomu nevěřila, sama chodí a leze pro ně na polici :mrgreen:. Říkala jsem si, jestli ji třeba dvojité vidění nevadí a jedním okem se jí lépe zaostřuje :nevim:. Musím se na příští kontrole zeptat. Používáme ProOptha a jsou tam i barevné nálepky. Holky, děkuji za podporu, už ty roky se zalepováním očka nevidím tak černě :hug:. A ještě dotaz, vím, že se zalepeným okem si máme hrát na blízko, ale třeba včera jsme byly celý den v zoo a nevím, jestli oko lepit i tak, nebo to takhle na dálku nemá cenu (nebo dokonce to může uškodit).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
28.6.20 23:17

@Sue2008 já si myslím, že to nevadí. Naše dítě to ze začátku nosilo prakticky celý den, takže tam byly i činnosti na blízko i na dálku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
15.1.22 18:19

Ahoj holky mám dotaz holka dostala okluzor na ocicko 7 let. Dostala nějaký mini ale vůbec to nedrží drží jí to asi pět minut pak padá. Nemáte s tím zkušenost nemám zkusit koupit větší nebo co radite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
15.1.22 20:34

@lynč podle mě špatná velikost. Syn měl v 5 letech a 10 měsících už velikost R (pro dospělé). Taky mi v optice vydali mini a nedrželo to a ještě i jinou značku, než bylo na receptu. Koupili jsme značku podle receptu a velikost podle doporučení výrobce a bylo vše OK. Velikost mu vydržela doteď, poslední okluzory dobral asi v listopadu. A to mu bylo 10 let a 2 mesíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
15.1.22 20:47

@danyk naše paní doktorka to právě na tom recepisu nespecifikovala opticka nevěděla tak nám dala tyhle ale zkusím koupit ty juniorky ale větší ona má ten obličej takový drobný doufám že se trefíme abych nevyhazovala zbytečně peníze a neměla doma krabice k nícemu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
16.1.22 13:06

@lynč naše dítě bylo taky spíš drobnější. Snad to tam budou mít dobře popsaný, ať už podle věku či velikosti. Nám to podle doporučení výrobce sedělo. Chodili jsme na oční cvičení (na ortoptiku), ty malý jsem tam darovala paní ortoptistce, ať je někomu věnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.1.22 15:08

Pokud má brýle, tak kup látkový nebo si nech ušít. Pro děti to je nestovnatelně pťíjemnější.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure