Naplaveniny do Prahy, odkud pocházíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
464
15.1.14 11:00
@tina1979 píše:
Pojem naplavenina používám v legraci, když pošťuchuji své kamarádky a kolegyně, co nejsou z Prahy. Oni si stejně dělají legraci ze mě. Jinak jsem vypozorovala následující:
  1. V Praze zvládáme už i písmenka. Říkáme, že pojedeme céčkem, bydlíme přímo na áčku atd. Některé moje kamarádky jezdí po zelené, žluté a červené :).
  2. Když můj ostravský kolega řekne o jiné ženě, že je šikovná, překvapivě tím nemyslí, že jí ta práce jde moc dobře.
  3. Když jde někdo rožhnout, už se nerozhlížím okolo a nehledám oheň.
  4. Nanuk, který se mi v Praze rozteče se jinde roztopí.
  5. Když moje brněnská kolegyně říká, že šla pařit s děckama, nemyslí tím, že podporuje alkohol u svých dětí, ale že šla se svými 30ti-letými kamarádkami na tah.
  6. Když moje slovenská kolegyně jde něco vytlačit, chodí jinam než kam chodím tradičně tlačit já.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
15.1.14 12:42
@Pudloslava píše:
magor, výjimka.jsem rodilá Pražačka, Pražáci tohle neřešej. Praha je Amerika, každýmu je jedno, odkud kdo je.
Naopak mě šokovalo, když se Brňáci na vejšce združovali a posmívali se Pražákům, nikdo jiný nějak nechápal, proč mají tu potřebu.

Ano pražáci to neřešej, ale nepražský jo. Těch keců co jsem slyšel na vojně od slováků, plzeňáků, brňáci z nějakýho důvodu zvlášť vynikali.

• Citovat
  • Upravit
358
15.1.14 13:16
@bimbama píše:
Já jsem Brňák jako poleno a rivalita je obrovská, i když nevím proč. Proto taky jeden čas řidiči, co měli služební auto s pražskou SPZkou, mívali na autě nápis „Já su z Brna“ :mrgreen:

Obrovská rivalita? Znáte ten vtip… Víte, co říkají Brňáci o Pražácích? Že jsou nafoukaní. A víte, co říkají Pražáci o Brňácích? Vůbec nic.

Příspěvek upraven 15.01.14 v 13:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.1.14 13:19
@Katyty píše:
Jenže do té Části Počernic, kde bydlí ona, ne. Má to prej na bus sakra daleko.Je to mezi polem. Neříkám, že Počernice jsou dědina, ale to místo, kde bydlela. Ta část :)

co mi tu pomlouvate Pocernice :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
15.1.14 14:06

@jane-e to není pomlouvání Počernic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.1.14 14:09
@Katyty píše:
@jane-e to není pomlouvání Počernic :)

trosku.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
15.1.14 14:17
@jane-e píše:
trosku.. 8)

Ani trošku. To, že okraj Počernic je mezi poli přece není pomluva ani nic špatného :) A nešlo o to shodit Počernice, ale vykreslit, že se ta osoba chová, jak kdyby žila na Václaváku ;)

Tak nebuď chytlavá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
15.1.14 14:25

@jane-e tady se pomlouvají jen Dolní Počernice, proti těm Horním nikdo nic nemá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.1.14 14:35
@Katyty píše:
Ani trošku. To, že okraj Počernic je mezi poli přece není pomluva ani nic špatného :) A nešlo o to shodit Počernice, ale vykreslit, že se ta osoba chová, jak kdyby žila na Václaváku ;)Tak nebuď chytlavá ;)

nejsem, to bylo jenom takovy volani do tmy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.1.14 14:36
@origo píše:
@jane-e tady se pomlouvají jen Dolní Počernice, proti těm Horním nikdo nic nemá :lol:
.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 12:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
15.1.14 14:38
@jane-e píše:
pak me to taky napadlo, o kterych se mluvi :lol:
a jak ty vis, ze ja mluvila o Hornich? :think: :D

Nevěděla, jen jsem chtěla uklidnit ty z Horních P. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.1.14 14:46
@origo píše:
Nevěděla, jen jsem chtěla uklidnit ty z Horních P. ;)
:lol: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
15.1.14 14:49

Horní/Dolní prdele :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
231
15.1.14 14:54
@Virginian píše:
Horní/Dolní prdele :mrgreen:

Vidím, že Pražáci nemají sice problém s naplaveninama, ale zato mají problém s některými městskými částmi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
15.1.14 14:59
@origo píše:
Vidím, že Pražáci nemají sice problém s naplaveninama, ale zato mají problém s některými městskými částmi :roll:

Sem přepísk, co? Holt volný asociace mne zradili. Omlouvám se.

Bys měla vidět to naše město tady - je tam jeden semafor, pošta a dva obchody.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová