Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem taky naplavenina. A inzeráty tohoto typu mě baví: hledám ženu na celý život, malá, blonďatá, modrooká, s vš… ![]()
Jeee, uz jsem dlouho nedostala v zadne diskuzi ceres…ja jsem po generace rodila Prazacka
a z naplavenin si taky delam srandu. Jak jinak, kdyz jsou v podstate vsechny me kamosky z buranova. Uz mame tradicni vtipky.
Jo a bohuzel chytam obcas ten jejich hantec a nedavno se me nejakej clovek zeptal, zda jem z Ostravy
![]()
Jo a dotaz na Ostravaky - mate stejny pravidla pravopisu? Ja furt nechapu vety typu ‚sla jsrm tam kvuli pana‘…a prejj, ze v Ostrave je to spisovne
![]()
@Katyty, já si spíš myslím, že si holky myslejí, že jsem klofla „zazobaného pražáka“. Ano, můj muž relativně slušně vydělává (ale rozhodně ne statisíce měsíčně), jenže já jsem na rodičáku (a to mu pomàhám ve firmě), rekonstruujeme barák, tchánovi teď nově budeme platit hospic, dítěti asi soukromou MŠ, atd…to už nikdo nevidí…nám zbyde akorát…ale rozhodně ne na nějaký luxus…navíc na malého jsem více méně celé dny sama…
Tak se hlasim k naplaveninam, mne se ten vyraz libi a nijak mi nevadi
jsem v Pze naplavena uz 7 let, puvodem z jizni Moravy a mam chlapa rodileho prazaka ![]()
@Katyty píše:
Ale i já jsem podlě některých od nás z dědiny už namyšlená PražandaPřestože už pět let bydlím za Prahou, takže vůbec nejsem z Prahéééé. Ale to pro ně není rozdíl
Jinak já se z Prahy odplavila a jako děti jsme označení naplavenina používali jako nadávku pro lidi, jako byla otcova Ex, která v Praze bydlela pět let (my před tím, než jsme se odstěhovali, tak 15) a rozhlašovala o nás, že se jezdíme do Letňan koukat, jak vypadá obchod a že nevíme, co je mekáč
Milá paní ![]()
@summersun píše:
@Katyty, já si spíš myslím, že si holky myslejí, že jsem klofla „zazobaného pražáka“. Ano, můj muž relativně slušně vydělává (ale rozhodně ne statisíce měsíčně), jenže já jsem na rodičáku (a to mu pomàhám ve firmě), rekonstruujeme barák, tchánovi teď nově budeme platit hospic, dítěti asi soukromou MŠ, atd…to už nikdo nevidí…nám zbyde akorát…ale rozhodně ne na nějaký luxus…navíc na malého jsem více méně celé dny sama…
přesně, v Praze každej přeci vydělává miliony a plave v kaviáru
U nás se tomu taky věří ![]()
Já jsem naplavenina z Hané a chlapa jsem si přitáhla s sebou
Jsme tu už jedenáctý rok
Ale v přímo v Praze vlastně už 6 let nebydlíme
![]()
@Katyty jo jo, v Praze je blaze a vsichni se tu mame jak prasata v zite
holt vesnicky prezitky ![]()
@jane-e Jo blaze, ale taky draze a krade se tam!
(ještě, že nikd jinde ne..) ![]()
@summersun já s tím mám taky problém, rodina stále nezkousla, že jsem si vzala Pražáka a při každé návštěvě to dávají řádně najevo ![]()
Na Praze je nejkrásnější výpadovka na Brno. ![]()
A teď vážně - jednou jsem se do téhle diskuze připletla na jiném webu a zjistila jsem, že lidé z vesnic PREJ
nemají rádi ani Pražáky ani Brňáky.
Přátelské škádlení mezi lidmi z rozdílných míst beru, ale pokud to někdo myslí fakt vážně, tak si ťukám na čelo.
@origo píše:
Jsem naplavenina. Nedávno jsem četla seznamovací inzerát, kde Pražák hledal Pražačku, zdůrazňoval, že hledá rodilou Pražačku a ne žádnou naplaveninu…
V čem jsou naplaveniny horší?
A odkud jste se naplavily? Já z Ostravska.
@origo píše:
Jsem naplavenina. Nedávno jsem četla seznamovací inzerát, kde Pražák hledal Pražačku, zdůrazňoval, že hledá rodilou Pražačku a ne žádnou naplaveninu…
V čem jsou naplaveniny horší?
A odkud jste se naplavily? Já z Ostravska.
magor, výjimka.
jsem rodilá Pražačka, Pražáci tohle neřešej. Praha je Amerika, každýmu je jedno, odkud kdo je.
Naopak mě šokovalo, když se Brňáci na vejšce združovali a posmívali se Pražákům, nikdo jiný nějak nechápal, proč mají tu potřebu.
@jane-e píše:
@Katyty jo jo, v Praze je blaze a vsichni se tu mame jak prasata v ziteholt vesnicky prezitky
Když jsem před lety nastupovala do Prahy do práce (do školství), tak mě všichni ujišťovali, že v Praze mají učitelé příplatky
, jojo jediná „výhoda“ bylo dražší bydlení ![]()
Pojem naplavenina používám v legraci, když pošťuchuji své kamarádky a kolegyně, co nejsou z Prahy. Oni si stejně dělají legraci ze mě. Jinak jsem vypozorovala následující: