Naplaveniny do Prahy, odkud pocházíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14973
14.1.14 23:44

Já jsem taky naplavenina. A inzeráty tohoto typu mě baví: hledám ženu na celý život, malá, blonďatá, modrooká, s vš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1216
14.1.14 23:49

Jeee, uz jsem dlouho nedostala v zadne diskuzi ceres…ja jsem po generace rodila Prazacka :-) a z naplavenin si taky delam srandu. Jak jinak, kdyz jsou v podstate vsechny me kamosky z buranova. Uz mame tradicni vtipky.
Jo a bohuzel chytam obcas ten jejich hantec a nedavno se me nejakej clovek zeptal, zda jem z Ostravy :mrgreen: :mrgreen:

Jo a dotaz na Ostravaky - mate stejny pravidla pravopisu? Ja furt nechapu vety typu ‚sla jsrm tam kvuli pana‘…a prejj, ze v Ostrave je to spisovne 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
14.1.14 23:54

@Katyty, já si spíš myslím, že si holky myslejí, že jsem klofla „zazobaného pražáka“. Ano, můj muž relativně slušně vydělává (ale rozhodně ne statisíce měsíčně), jenže já jsem na rodičáku (a to mu pomàhám ve firmě), rekonstruujeme barák, tchánovi teď nově budeme platit hospic, dítěti asi soukromou MŠ, atd…to už nikdo nevidí…nám zbyde akorát…ale rozhodně ne na nějaký luxus…navíc na malého jsem více méně celé dny sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
14.1.14 23:55

Tak se hlasim k naplaveninam, mne se ten vyraz libi a nijak mi nevadi :D jsem v Pze naplavena uz 7 let, puvodem z jizni Moravy a mam chlapa rodileho prazaka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.1.14 23:58
@Katyty píše:
Ale i já jsem podlě některých od nás z dědiny už namyšlená Pražanda :) Přestože už pět let bydlím za Prahou, takže vůbec nejsem z Prahéééé. Ale to pro ně není rozdíl :)
:mrgreen: Já už několik let nebydlím v Praze, ale u nás na vsi jsem pořád za namyšlenou pražandu. :pankac:

Jinak já se z Prahy odplavila a jako děti jsme označení naplavenina používali jako nadávku pro lidi, jako byla otcova Ex, která v Praze bydlela pět let (my před tím, než jsme se odstěhovali, tak 15) a rozhlašovala o nás, že se jezdíme do Letňan koukat, jak vypadá obchod a že nevíme, co je mekáč :pocitac: Milá paní :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:58
@summersun píše:
@Katyty, já si spíš myslím, že si holky myslejí, že jsem klofla „zazobaného pražáka“. Ano, můj muž relativně slušně vydělává (ale rozhodně ne statisíce měsíčně), jenže já jsem na rodičáku (a to mu pomàhám ve firmě), rekonstruujeme barák, tchánovi teď nově budeme platit hospic, dítěti asi soukromou MŠ, atd…to už nikdo nevidí…nám zbyde akorát…ale rozhodně ne na nějaký luxus…navíc na malého jsem více méně celé dny sama…

přesně, v Praze každej přeci vydělává miliony a plave v kaviáru :) U nás se tomu taky věří :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
15.1.14 00:00

Já jsem naplavenina z Hané a chlapa jsem si přitáhla s sebou :mrgreen: Jsme tu už jedenáctý rok :) Ale v přímo v Praze vlastně už 6 let nebydlíme :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
15.1.14 00:03

@Katyty jo jo, v Praze je blaze a vsichni se tu mame jak prasata v zite :lol: holt vesnicky prezitky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
15.1.14 00:07

@jane-e Jo blaze, ale taky draze a krade se tam! 8o (ještě, že nikd jinde ne..) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
15.1.14 00:47

@summersun já s tím mám taky problém, rodina stále nezkousla, že jsem si vzala Pražáka a při každé návštěvě to dávají řádně najevo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1228
15.1.14 02:36

Na Praze je nejkrásnější výpadovka na Brno. :mrgreen:
A teď vážně - jednou jsem se do téhle diskuze připletla na jiném webu a zjistila jsem, že lidé z vesnic PREJ :nevim: nemají rádi ani Pražáky ani Brňáky.
Přátelské škádlení mezi lidmi z rozdílných míst beru, ale pokud to někdo myslí fakt vážně, tak si ťukám na čelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.1.14 07:03
@origo píše:
Jsem naplavenina. Nedávno jsem četla seznamovací inzerát, kde Pražák hledal Pražačku, zdůrazňoval, že hledá rodilou Pražačku a ne žádnou naplaveninu…
V čem jsou naplaveniny horší?
A odkud jste se naplavily? Já z Ostravska.
:mrgreen: :lol: zvykej si. Já jsem tedy rodilec pražský, ale zase jsem naplavenina tady na ostravsku a to už 9 let :mrgreen: :lol: ber to s humorem, nikdo není lepší nebo horší.. tohle jsou jen hecy..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
15.1.14 07:35
@origo píše:
Jsem naplavenina. Nedávno jsem četla seznamovací inzerát, kde Pražák hledal Pražačku, zdůrazňoval, že hledá rodilou Pražačku a ne žádnou naplaveninu…
V čem jsou naplaveniny horší?
A odkud jste se naplavily? Já z Ostravska.

magor, výjimka.

jsem rodilá Pražačka, Pražáci tohle neřešej. Praha je Amerika, každýmu je jedno, odkud kdo je.
Naopak mě šokovalo, když se Brňáci na vejšce združovali a posmívali se Pražákům, nikdo jiný nějak nechápal, proč mají tu potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
15.1.14 07:38
@jane-e píše:
@Katyty jo jo, v Praze je blaze a vsichni se tu mame jak prasata v zite :lol: holt vesnicky prezitky :D

Když jsem před lety nastupovala do Prahy do práce (do školství), tak mě všichni ujišťovali, že v Praze mají učitelé příplatky :D, jojo jediná „výhoda“ bylo dražší bydlení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
15.1.14 07:52

Pojem naplavenina používám v legraci, když pošťuchuji své kamarádky a kolegyně, co nejsou z Prahy. Oni si stejně dělají legraci ze mě. Jinak jsem vypozorovala následující:

1. V Praze zvládáme už i písmenka. Říkáme, že pojedeme céčkem, bydlíme přímo na áčku atd. Některé moje kamarádky jezdí po zelené, žluté a červené :).
  2. Když můj ostravský kolega řekne o jiné ženě, že je šikovná, překvapivě tím nemyslí, že jí ta práce jde moc dobře.
  3. Když jde někdo rožhnout, už se nerozhlížím okolo a nehledám oheň.
  4. Nanuk, který se mi v Praze rozteče se jinde roztopí.
  5. Když moje brněnská kolegyně říká, že šla pařit s děckama, nemyslí tím, že podporuje alkohol u svých dětí, ale že šla se svými 30ti-letými kamarádkami na tah.
  6. Když moje slovenská kolegyně jde něco vytlačit, chodí jinam než kam chodím tradičně tlačit já.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová