Naplaveniny do Prahy, odkud pocházíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2234
14.1.14 23:24

@origo
Neumím to převyprávět, ale něco v tom smyslu, že přijede Pražák do Brna, je na náměstí, chce se osvěžit a tak si v kašně myje obličej a pije tu vodu a vidí to místní starší domorodec a po brněnsku mu říká? „Nepí tu vodú, chčijú tam cigáni, voda je zkažená,..bla bla“ A pražák se otočí a říká: „Promiňte pane, co jste říkal? Já vám nerozumím, jsem z Prahy“. A on mu na to odpovídá? „Ale nic, pij pomalu, je to studené“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:25

Na druhou stranu musím uznat, že u nás na dědině zas říkají: Namyšlení buzeranti z Prahy. Ovšem jak jim můžu oponovat, když mám takovou sousedku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:26
@gabousek píše:
@origo
Neumím to převyprávět, ale něco v tom smyslu, že přijede Pražák do Brna, je na náměstí, chce se osvěžit a tak si v kašně myje obličej a pije tu vodu a vidí to místní starší domorodec a po brněnsku mu říká? „Nepí tu vodú, chčijú tam cigáni, voda je zkažená,..bla bla“ A pražák se otočí a říká: „Promiňte pane, co jste říkal? Já vám nerozumím, jsem z Prahy“. A on mu na to odpovídá? „Ale nic, pij pomalu, je to studené“ :mrgreen:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.1.14 23:26
@gabousek píše:
@origo
Neumím to převyprávět, ale něco v tom smyslu, že přijede Pražák do Brna, je na náměstí, chce se osvěžit a tak si v kašně myje obličej a pije tu vodu a vidí to místní starší domorodec a po brněnsku mu říká? „Nepí tu vodú, chčijú tam cigáni, voda je zkažená,..bla bla“ A pražák se otočí a říká: „Promiňte pane, co jste říkal? Já vám nerozumím, jsem z Prahy“. A on mu na to odpovídá? „Ale nic, pij pomalu, je to studené“ :mrgreen:
:mrgreen: jééééé, další trochu jiná verze ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:27

Ale i já jsem podlě některých od nás z dědiny už namyšlená Pražanda :) Přestože už pět let bydlím za Prahou, takže vůbec nejsem z Prahéééé. Ale to pro ně není rozdíl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:28
@origo píše: :mrgreen: jééééé, další trochu jiná verze ;)

Jsem to zkrátila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.1.14 23:28
@Katyty píše:
Na druhou stranu musím uznat, že u nás na dědině zas říkají: Namyšlení buzeranti z Prahy. Ovšem jak jim můžu oponovat, když mám takovou sousedku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ta tvoje sousedka nám Pražákůmdělá špatné jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.1.14 23:30
@Katyty píše:
Ale i já jsem podlě některých od nás z dědiny už namyšlená Pražanda :) Přestože už pět let bydlím za Prahou, takže vůbec nejsem z Prahéééé. Ale to pro ně není rozdíl :)

takže pro Pražáky jsi vesničan a pro vesničany Pražák :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:31
@origo píše:
takže pro Pražáky jsi vesničan a pro vesničany Pražák :lol:

Jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.1.14 23:32
@Katyty píše:
Jo :mrgreen:

Přihlaš se k naplaveninám, my tě vezmeme mezi sebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5328
14.1.14 23:35

Ahoj holky, k tomu zde oblíbenému vtipu - já ho znám teda takto: :mrgreen:
Co to chlaščeš za vasrovicu kemo, vždyť do teho chčijó všichni fógli ze štatlu." Praví rodilý Brňan muži, který pije vodu z kašny.
Muž mu odvětí: „Promiňte pane, nerozumím vám, víte já jsem z Prahy.“
Brňan muži : „Pijte pomalu pane, voda je studená“.

k tématu: mám stejnou, zde zmíněnou zkušenost, většinou se „naplaveninami“ častují „naplaveniny“ mezi sebou. Opravdovým Pražákům, rodilým i nerodilým, je to šumák :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
14.1.14 23:38
@Katyty píše:
Ale i já jsem podlě některých od nás z dědiny už namyšlená Pražanda :) Přestože už pět let bydlím za Prahou, takže vůbec nejsem z Prahéééé. Ale to pro ně není rozdíl :)

Přesně. My také bydlíme na kraji Prahy…a dvě „kámošky“ z dětství v Písku prý prohlašujou, že lady z Prahy se přijela ukázat…přitom fiflenky si objednávají značkové hadry z USA atd…a já chodím v CA a když je pozvu k nám, tak že se v Praze necítí dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:39

@Petulie když já neumím brněnsky, jsem z Hané. Proto jsem to šoupla jen tak ve zkratce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
14.1.14 23:43
@summersun píše:
Přesně. My také bydlíme na kraji Prahy…a dvě „kámošky“ z dětství v Písku prý prohlašujou, že lady z Prahy se přijela ukázat…přitom fiflenky si objednávají značkové hadry z USA atd…a já chodím v CA a když je pozvu k nám, tak že se v Praze necítí dobře.
8o

Já naposled přišla k nám do hospody, pozdravila a některejm se to zdálo nedostatečný (namyšleně pražský). Říkám: co mám dělat? Mám Tě obejmout nebo co?
(Což dělám s kámoškama v Praze, ale na Moravě ne :nevim: ) Hopla jsem tam jednomu kolem krku, čuměl jak puk :mrgreen:
Ségru takhle hodnotí už dlouho, mě už začali taky…Jako vyloženě né Pražanda ze srandy, ale jak píšeš - lady z Prahy!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
14.1.14 23:44

Já jsem taky naplavenina. A inzeráty tohoto typu mě baví: hledám ženu na celý život, malá, blonďatá, modrooká, s vš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová