Naplaveniny do Prahy, odkud pocházíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2873
15.1.14 07:52

Vtipný název. Ovšem ani rodilý pražák nemuze za to, ze je v Praze nejvíce práce z celé republiky. Znam hodně holek co na moravě hledaly práci i rok. Víc to komentovat nebudu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
15.1.14 07:53

Jsem rodila prazanda, a naplaveniny neresim… clovek jako clovek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
15.1.14 07:58
@origo píše: :mrgreen: něco už jsem o té rivalitě mezi Pražáky a Brňáky slyšela, ale jen teoreticky

Já jsem Brňák jako poleno a rivalita je obrovská, i když nevím proč. Proto taky jeden čas řidiči, co měli služební auto s pražskou SPZkou, mívali na autě nápis „Já su z Brna“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.1.14 08:01

Já pracuji jako „ekonomka“ u jedné CK, a plat mám také spíše podprůměrný, kór na Prahu :jazyk: Jenže ta práce mě baví, máme i celkem dobrý kolektiv. Hold asi nejsem ten typ, který by šel jen za penězi a práci obětoval všechno…a nejsem super žena, která zvládne super kariéru a rodinu dohromady…ale kdo ví, až prcek povyroste, tak se na to zaměřím víc :-) Teď spíš musím zvládnout návrat do práce po rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.14 08:06

My říkáme Pražákům co se pristehovali k nám na vesnici naplaveniny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
15.1.14 08:06

My říkáme Pražákům co se pristehovali k nám na vesnici naplaveniny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
531
15.1.14 08:09

@Katyty

Do dolních počernic jezdí bus, dokonce spoustu busů a přijdou mi teda docela velký, třeba jako městský části v Brně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
15.1.14 08:48

@tina1979 já jsem pražským dětem obohatila slovník o pouzdro, rožni a čtverku :lol:
A už jezdím áčkem, béčkem a céčkem
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
15.1.14 08:56

U nás na jihu se mluví hodně podobně jako v Praze…první setkání s moravštinou jsem utrpěla na koleji, když spolubydlící hledala papučky a gaťky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
15.1.14 09:23
@Katyty píše:
@origo jde brňák kolem kašny v Brně a vidí chlapa, jak pije z té kašny vodu a řiká: nepito, je to samá sračka! A chlápek se otočí a pražským přízvukem se ptá: Co jsi říkal? A Brňák: Pi pomalu, ať Ti nezaskoči!
:D :D :D

Hezký, ale bacha, do Počernic už jezdí autobusy, a dokonce i vlak po půl hodině! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
15.1.14 09:29
@Misulka33 píše:
@KatytyDo dolních počernic jezdí bus, dokonce spoustu busů a přijdou mi teda docela velký, třeba jako městský části v Brně :nevim:

:palec: a navíc mají nízký poplatky za psy, a nešetří na dětech na welkomingu občánků! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2764
15.1.14 09:39

@origo co je pouzdro? Kromě teda spojení jako třeba pouzdro na brýle to neznám. A čtverka? Tím myslíš třeba tramvaj číslo 4 nebo něco třeba známku ve škole?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
15.1.14 09:40

Jenže do té Části Počernic, kde bydlí ona, ne. Má to prej na bus sakra daleko.Je to mezi polem. Neříkám, že Počernice jsou dědina, ale to místo, kde bydlela. Ta část :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
15.1.14 10:34
@tina1979 píše:
@origo co je pouzdro? Kromě teda spojení jako třeba pouzdro na brýle to neznám. A čtverka? Tím myslíš třeba tramvaj číslo 4 nebo něco třeba známku ve škole?

pouzdro=penál Čtverka=známka z matematiky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
15.1.14 10:57

To musel být pěkný exot, ten chlap v tom inzerátu. Jako by byl nějaký mega rozdíl mezi pražačkami rodilými a jeho zmíňovanými naplaveninami :nevim:
Já jsem z Ostravy, takže mega naplavenina..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová