Naplaveniny do Prahy, odkud pocházíte?

231
14.1.14 22:09

Naplaveniny do Prahy

Jsem naplavenina. Nedávno jsem četla seznamovací inzerát, kde Pražák hledal Pražačku, zdůrazňoval, že hledá rodilou Pražačku a ne žádnou naplaveninu…
V čem jsou naplaveniny horší?
A odkud jste se naplavily? Já z Ostravska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karfice
14.1.14 22:10

Já jsem Ostravačka a jako naplavenina si nepřipadám…teda spíš, co to je ta naplavenina?

• Citovat
  • Upravit
1607
14.1.14 22:12

Naplavenina je ten, kdo není z centra Prahy a jeho rodina nežije v Praze už po generace. Mezi námi, je to pitomost. Začátkem 20.tého století byly Vinohrady vesnice za Prahou, tolik asi k hrdým Pražákům :D

Příspěvek upraven 14.01.14 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
14.1.14 22:12

Nějakej deb_l no… :nevim: Jinak já jsem se vyplavila.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
14.1.14 22:13

Ahoj, jsem naplavenina ze Severu ;). Ale nikdy jsem si jako naplavenina nepřipadala :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
14.1.14 22:13

Já jsem prakticky rodilý Pražák a mám spoustu přistěhovaných známých třeba z Moravy a nevím proč někomu říkat naplavenina :think: :nevim: :nevim:

Ale je pravda, že mě překvapilo, že jedněm známým se nelíbí, že jejich děti se považují za Pražáky - to mě překvapilo, když se jim ty děti tady narodily a žijí tady. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
14.1.14 22:14
@karfice píše:
Já jsem Ostravačka a jako naplavenina si nepřipadám…teda spíš, co to je ta naplavenina?

Naplavenina nebo náplava je ten, kdo se přistěhuje do Prahy odjinud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.1.14 22:15
@petra_dwo píše:
Nějakej deb_l no… :nevim: Jinak já jsem se vyplavila.. :)

Nejvíc se bojí a brání škatulkování ti, kteří cítí, že té škatule/profilu přesně odpovídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
@origo píše:
Jsem naplavenina. Nedávno jsem četla seznamovací inzerát, kde Pražák hledal Pražačku, zdůrazňoval, že hledá rodilou Pražačku a ne žádnou naplaveninu…
V čem jsou naplaveniny horší?
A odkud jste se naplavily? Já z Ostravska.

jo tyhle inzerenti jsou nejlepší :mrgreen: tak snad se pánovi zadaří a najde si nějakou echt rodilou pražačku blbec. Popravdě já znám rodilýho jen mého muže jinak já se naplavila od Sedlčan a kamrádi byli většinou z Ústí nad Labem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
@AninaEli píše:
Já jsem prakticky rodilý Pražák a mám spoustu přistěhovaných známých třeba z Moravy a nevím proč někomu říkat naplavenina :think: :nevim: :nevim:Ale je pravda, že mě překvapilo, že jedněm známým se nelíbí, že jejich děti se považují za Pražáky - to mě překvapilo, když se jim ty děti tady narodily a žijí tady. :zed:

Já to neberu jako urážku, prostě je to jen jiný název pro přistěhovalce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
14.1.14 22:17
@origo píše:
Já to neberu jako urážku, prostě je to jen jiný název pro přistěhovalce.

Přesně tak, není to nic urážlivého. Prostě je to jen charakteristika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94

Ahoj holky, tak ja som v Prahe naplavenina ako vyšitá :mrgreen: a vôbec mi to nevadí, Prahu aj celú ČR zbožňujem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
@medun píše:
jo tyhle inzerenti jsou nejlepší :mrgreen: tak snad se pánovi zadaří a najde si nějakou echt rodilou pražačku blbec. Popravdě já znám rodilýho jen mého muže jinak já se naplavila od Sedlčan a kamrádi byli většinou z Ústí nad Labem.

Mě ten inzerát spíš pobavil než urazil, prostě je to vůl, o kterého bych si ani botu neotřela. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice
14.1.14 22:18
@origo píše:
Naplavenina nebo náplava je ten, kdo se přistěhuje do Prahy odjinud.

Jsou pro mě věci neznámé :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
300
14.1.14 22:20

Jinak vždycky mě zajímalo, jestli se tohle Pražák/cokoliv jinýho řeší i v cizině. Pařížan, Říman, Oslan, Londýňan,… (asi se to takhle blbě nepoužívá, ale už mi to nějak nemyslí :) ) vs. zbytek země. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová